Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek ŠPINAČA – kako??

ŠPINAČA – kako??

Sem kupila zamrznjeno. Kako se pa sploh pripravi, mislim, kako dolgo se kuha in kako? Jaz sem jo v vodi, ampak ko jo precedim, kre kar skozi cedilo ker je tako zmleta.
Help.
Nikol je nisem kuhala, ker mi je gravžasata, zdaj je pa pri eni dieti vključena…

Jaz kupujem samo ta zmrznjeno …dobro prepražim čebulo -do mehkega ,dam gor zmrznjeno špinačo in čakam da se razpusti,dodam sol,muškat, malo smetane za kuho in obvezno na koncu strok česna…to je vsa umetnost…

Ampak to je pa res … saj ti vendar piše na embalaži, kako se pripravi zamrznjena zelenjava.

v kozici stopiš žličko masla, strok česna, žličko moke, prepražiš, dodaš špinačo, in mešaš, dokler se špinača ne stali. Če je pregosto dodaš malo mleka ali vode

Zavij v palačinke, potresi s sirom in daj pečt v ror…

¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸ Ne prekidaj ženu dok šuti... °°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

Hvala res, ampak ne rabim receptov za razne jedi, ampak KAKO SE ŠPINAČA SKUHA?
Kako dolgo? Ne piše gor.

čudno,da te mama ni naučila? saj je skuhana jebem ti lebarnik.A ne vidiš,da je skuhana? potem pa flozajte o maminih sinčkih.

Jovančice devojko, dušo moja, polepšala si mi dan!:))))))))))

me veseli :-))

Ja, pišuka kako naj ji drugače povem? .Pa sem se trudila.da zveni lepo a to je najboljše kar sem lahko dala od sebe ,da ne pop****

DRRR, tole zveni super. Mi smo namreč špinačoljubci…Koliko čas pa pečeš?

Lp, M

Kolkr hočeš zapečeno, sej je vse že kuhano…

¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸ Ne prekidaj ženu dok šuti... °°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

Jovanka!
Če je tebe mama pitala z kupljeno zamrznjeno šinačo, mi je zelo žal.
Mene ni, ker je bilo dosti sveže zelenjeve na našem vrtu in pač nismo kupovali tega.
Nismo vsi v bloku živeli i bli prisiljeni jest tega, hvala bogu.

Lp.

Ne vem sicer, ali ima kupljeno tisto, ki je v celem kosu ali tisto, ko so manjši koščki,… Jaz zmeraj kupujem slednjo, če vzamem zamrznjeno. V glavnem, zamrznjeno ali ponavadi vsaj napol odtajano špinačo dam na kako kapljico olja v posodo- ponavadi vok ali kako drugo posodo s takim dnom, da se ravno ne zalepi vse gor. In potem počakam, da se razpusti, pokuha, posolim malo in to je to. Aja, vode dam pa samo cca. ene 4 žlice na začetku.

Jaz jo naredim, kot notarka. Ko je staljena, jo kuham še kakih 5 minut in dodam kislo smetano.
Pa ne vem, čer res ne piše na embalaži. Običajno je gor nasvet kuharja. Odvisno, katero kupiš.

L.P.!

Hvala. No, tole bo res primeren način.

Nayin, mislim.

Jovanka, kaj je lebarnik? Se ne hecam, res ne vem

"I dont care about money, but they are good for my nerves" -Ingmar Bergman

segreta ponev, maslo, počakaj da se stopi, česen, počakaj da zadiši, zmrznjena špinača, mal mleka da se bo zelenjava dušila, pokrovka, počakaj da se špinača stopi, potem pa 5-8 min, odstavi zmiksaj s paličnim, dodaj mal smetane za kuhanje), pokuhaj še 2-3 min, dodaj sol, poper, muškatni orešček

Gor pa jajčka na način bežeč`ga zajčka.

Jah, jaz imam najraje tako bolj pusto špinačo brez kake smetane itd. In predvidevam, da pri dieti ni mišljeno, da ti pocaš kaj takega not.

Ahahhaaa, “jebemti lebarnik” …. ahahaaaaa

A je to kakšen nov jezik?:-)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

R

Katero dieto pa držiš, če smem vprašati? Me samo firbec matra, jaz sem zadnjič držala Scarsdale dieto, pri kateri je bila tudi špinača, a sem jo lahko menjala s papriko, ker špinače ne spravim po grlu.

Dieto klinike Mayo.

Aha, sem pogledala… V bistvu, gre za zelo podobno zadevo, kot sem se je jaz držala. V bistvu same beljakovine in ful zelenjave oz.sadja.
No, pa veliko uspeha in VOLJE ti želim, jaz sem se že spravila na željeno težo 😉

O, hvala!
Čestitam ti!! Ti si imela Atkinsovo? Povej malo.

New Report

Close