Za pomoč prosi vedno več ljudi
Na novogoriškem zavodu za zaposlovanje je bilo konec maja prijavljenih 3426 brezposelnih ali 64 odstotkov več kot leto prej. Samo letos je oddelek Mestne občine Nova Gorica za družbene dejavnosti prejel 208 vlog za denarno pomoč, od tega četrtino od nekdanjih zaposlenih v Mipu, in ljudem v stiski skupaj namenil približno 57.000 evrov pomoči. V občinski malhi za pomoč socialno šibkim tako do konca leta ostaja le še 23.000 evrov. Na območju mestne občine je Rdeči križ letos pomagal 153 družinam, razdelil 548 prehrambnih paketov, 6162 evrov socialne pomoči in šest ton hrane iz intervencijskih zalog Evropske unije. Tudi na Karitasu opažajo 30-odstotni porast prosilcev za pomoč, čez poletje pa bodo pomagali predvsem družinam pri nakupu šolskih potrebščin.
Enormne penzije in odškodnine imajo samo tisti, ki so tako ali drugače bili proti osamosvojitvi Slovenije. (komunisti, generali JLA, izbrisani)
Zakaj levakarji spreobračate besede…pred volitvami so obljubljali MINIMALNE PENZIJE V VIŠINI 1000€… zdaj so pa požrli obljubo!
Noben ne trdi da nekateri nimajo penzij višjih od 1000€, tudi moja žal pokojna starša sta imela več kot to!
Prav sprevrženi ste v obračanju besed!
kje so? pa moj ata jo ima in to 1100 evrov, torej?[/quote]
Moja tašča je ima samo 350€….torej pravljica se je zaključila z volitvami!
Ovce so volile…[/quote]
pa moj ata je imel 1000 evrov še pod Drnovškom…sicer pa, bodi srečen, če bi naredili reformo pokojninskega sistema ki so jo predlagali Janševi neoliberalci, bi bila tvoja tašča srečna da sploh ima 350 evrov penzije…sicer pa frančiško, mi bomo srečni če bomo imeli 100 evrov…si bo treba drugače napolniti žepe, recimo Janša ali Bavčar style
Moja tašča je ima samo 350€….torej pravljica se je zaključila z volitvami!
Ovce so volile…[/quote]
pa moj ata je imel 1000 evrov še pod Drnovškom…sicer pa, bodi srečen, če bi naredili reformo pokojninskega sistema ki so jo predlagali Janševi neoliberalci, bi bila tvoja tašča srečna da sploh ima 350 evrov penzije…sicer pa frančiško, mi bomo srečni če bomo imeli 100 evrov…si bo treba drugače napolniti žepe, recimo Janša ali Bavčar style[/quote]
Svoje podatke zadrži zase, verjetno tu gor ne brigajo nobenega. Če sebe ceniš po svojem delu…pol boš imel res penzijona manj kot 100€ ostalo ti bo pa partija refundirala v obliki socialne pomoči:-)
Sam takrat partije ne bo več, delomrzneži bodo pa na cesti crkavali….zamisli si kaj počne rdeča banda s proračunom…še malo pa bo tretji rebalans in hitenje Križanica po celem svetu za krediti…samo to bo potrebno vrniti…zato pa bo tvoja penzija tako borna.
pa moj ata je imel 1000 evrov še pod Drnovškom…sicer pa, bodi srečen, če bi naredili reformo pokojninskega sistema ki so jo predlagali Janševi neoliberalci, bi bila tvoja tašča srečna da sploh ima 350 evrov penzije…sicer pa frančiško, mi bomo srečni če bomo imeli 100 evrov…si bo treba drugače napolniti žepe, recimo Janša ali Bavčar style[/quote]
Svoje podatke zadrži zase, verjetno tu gor ne brigajo nobenega. Če sebe ceniš po svojem delu…pol boš imel res penzijona manj kot 100€ ostalo ti bo pa partija refundirala v obliki socialne pomoči:-)
Sam takrat partije ne bo več, delomrzneži bodo pa na cesti crkavali….zamisli si kaj počne rdeča banda s proračunom…še malo pa bo tretji rebalans in hitenje Križanica po celem svetu za krediti…samo to bo potrebno vrniti…zato pa bo tvoja penzija tako borna.[/quote]
lej, jaz lahk sam rečem, da je moj stari pravilno izbral politično opcijo leta nazaj in to se mu obrestuje še sedaj))) mogoče bi tudi ti moral razmišljati o čem podobnem, da ne boš potem jokal tako kot zdaj jočeš za svojo taščo… če bi jaz sebe cenil po svojem delu potem bi moral imeti najmanj 1000 evrov penzije, ampak žal se pri nas delo ne ceni kaj dosti, torej človeku preostane samo da si naredi nek črni fond za stare dni ( nepremičnine, delnice, obveznice…) pač, saj poznaš sistem malo tako, malo onako)) nekaj takega kot počne janša, bavčar, šrot,…)) pa saj veš kako to gre a ne, frančiško?))
Enormne penzije in odškodnine imajo samo tisti, ki so tako ali drugače bili proti osamosvojitvi Slovenije. (komunisti, generali JLA, izbrisani)[/quote]
a bejš no, dokaz prosim, čene nehaj čvekat tja v tri dni, kritika je dobrodošla, vendar ne izmišljena!!!![/quote]
Za to kar trdim ne potrebujemo dokaza, za to kar pa ti in flash trdita o Janši, bi jih pa radi vsi videli…še vladajoče komunjare:-)
Za komunjare izpadeš B… ko jim poveš resnico….Spomenka je šla v penzijon z zaslužno penzijo, fleš že ve kako se do tega pride, Svetlana ima tudi penzijo po meri komunjar aja ninej ti si na ZPIZU in ti odmerjaš penzijone pa veš kako in kaj, verjetno si tudi na sodišču in veš da gospod Janez Janša krade…so ga menda že obsodili…v banana republiki:-)
Franci, Franci, 178.552 ali 53,8 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} upokojencev ima pokojnino med 700 in 1000 EUR, med 1001 do 1500 EUR pa 27.502 upokojenca.
Torej nakladaš na celo ! Zaslužnih penzij je res nekaj, ampak za razliko od tebe so jih tisti zaslužili s svojim posebnim delom ali umetniškimi dosežki- pa bi se bolj potrudil, pa bi bil Franci tudi ti med njimi.
Vir je statistika na Zavodu za invalidsko in pokojninsko zavarovanje, stran pa javno dostopna.
Vidim da si firbčna…so mi zadnji poslali Slovaško zastavo in sem jo obesil ven…tako noben komunjar tega ni opzail…eden je celo bluzil da je Ruska zastava:-)
Vem ninej kdo je Spomenka Diklić…to je tista ki že od svojega 51 leta starosti zažira naš pokojninski sistem.
Franci, Franci, 178.552 ali 53,8 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} upokojencev ima pokojnino med 700 in 1000 EUR, med 1001 do 1500 EUR pa 27.502 upokojenca.
Torej nakladaš na celo ! Zaslužnih penzij je res nekaj, ampak za razliko od tebe so jih tisti zaslužili s svojim posebnim delom ali umetniškimi dosežki- pa bi se bolj potrudil, pa bi bil Franci tudi ti med njimi.
Vir je statistika na Zavodu za invalidsko in pokojninsko zavarovanje, stran pa javno dostopna.[/quote]
Nimaš pojma kaj govoriš.Po tvoji razlagi ima 5{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} upokojencev penzijo višjo od 1000€ in ti se stemi zaslužnimi hvališ…od teh je delavcev peščica vse ostalo so bivše klike….
Do mojega penzijona je še daleč:-) in če bodo KGB-jevci še dolgo na vladi mislim da se bomo vsi pod nosom obrisali za penzije, tako mi mladi kot že upokojeni…ker ne bo več penezov za nič!
Nimaš pojma kaj govoriš.Po tvoji razlagi ima 5{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} upokojencev penzijo višjo od 1000€ in ti se stemi zaslužnimi hvališ…od teh je delavcev peščica vse ostalo so bivše klike….
Do mojega penzijona je še daleč:-) in če bodo KGB-jevci še dolgo na vladi mislim da se bomo vsi pod nosom obrisali za penzije, tako mi mladi kot že upokojeni…ker ne bo več penezov za nič![/quote]
Franci, Franci, 27.502 upokojenca so bivša klika – te vprašam česa ? Tisti z zaslužnimi pokojninami imajo namreč več kot to! Očitno se ne tvoji ne ti niste zmogli zriniti h koritu, pa te zdaj malo foušija daje ,a ne !