Najdi forum

Splash Forum Politični čvek Invalidu dva evra pomoči

Invalidu dva evra pomoči

Center za socialno delo je invalidu iz Maribora, ki je vse življenje pošteno plačeval davke odobril, da bo dobil zgolj dva evra pomoči države.

http://24ur.com/novice/slovenija/invalidu-dva-evra-pomoci.html

---------------------------------------------------------------------------------------- ....... MAJ 2009 registriranih 84.519 brezposelnih oseb ---------------------------------------------------------------------------------------- ..... JUNIJ 2009 registriranih 86.481 brezposelnih oseb ---------------------------------------------------------------------------------------- V primerjavi z decembrom 2008 se je brezposelnost do julija 2009 povečala za 30,6 %.

hudiča, kdaj pa je bil takle zakon sprejet (da je možno dati več za stroške, kot je vredna socialna pomoč), hmmm a v času te vlade???

mi je vedno bolj všeč, ko spoznavate koliko revežev je med nami, pred letom jih namreč po mnenju nekaterih še ni bilo!!!!:))

Dobro ninej. Rečiva, da je sedanji zakon zelo slab zakon.
Zakaj ga pa aktualna oblast ne popravi, dopolni, ker je slab? Zakaj še vedno prihaja do takih primerov saj imajo škarje in platno v rokah!

---------------------------------------------------------------------------------------- ....... MAJ 2009 registriranih 84.519 brezposelnih oseb ---------------------------------------------------------------------------------------- ..... JUNIJ 2009 registriranih 86.481 brezposelnih oseb ---------------------------------------------------------------------------------------- V primerjavi z decembrom 2008 se je brezposelnost do julija 2009 povečala za 30,6 %.

Primer je naravnost bizaren. Res!

In se strinjam: zakon, ki lahko do tega pripelje, je gotovo slab ali pa najmanj mestoma šibek in zagotovo neživljenjski.

Mislim, zdaj … jaz res ne pašem na tale politični čvek, ker me SPLOH NE ZANIMA katera opcija ga je sprejela in v resnici mi ni preveč mar, katera ga bo spremenila. Zanima me samo, KDAJ (s tem, da je bilo že včeraj prepozno) se bo spremenil!

kdo je pa rekel, da ga ne bo????

aja od aktualne vlade se zahteva da vse napake popravi v 6 mesecih, hmmm a misliš da je to sploh možno, zakon rabi svojo proceduro, morda bi opozicija lahko pomagala in podala v državi zbor predlog sprememb, kaj praviš!!!???:)

Opozicija je predlagala 64 zakonov, vlada je vse zavrnila!

Tale invalid ne zna ker ni imel prave šole kako scuzat državo, če bi se dal pred leti izbrisat bi bil danes na konju:-)

AVSENIKI IN GOVEJA ŽUPCA, TO SMO PRAVI SLOVENCI:-)

ja hudiča kaj so pa delali 4 leta, če so bili sposobni v 3 mesecih skupaj spravit 64 zakonov!!!???:)))

kdo je pa rekel, da ga ne bo????

aja od aktualne vlade se zahteva da vse napake popravi v 6 mesecih, hmmm a misliš da je to sploh možno, zakon rabi svojo proceduro, morda bi opozicija lahko pomagala in podala v državi zbor predlog sprememb, kaj praviš!!!???:)[/quote]

Sej se strinjam, ninej.

Ampak ravno to, kar tu pišeš, mi je šlo že zadnjič po glavi, ko sem nekje gledala prispevek o tem: mislim, ker vse skupaj je tako neživljenjsko. Politika (ne glede na opcijo) je tako strašno neučinkovita, ko gre za življenje.

Mislim, ker v življenju, če streha pušča, postaviš sredi sobe kar takoj vsaj škaf, da ti ne moči kavča. Ali pa za silo nekaj poflikaš malo streho, dokler ne pridejo pravi majstri …

Politika pa … to je ko kakšen dinozaver. Preden se vsa kolesca v tem sistemu s pritiklinami zganejo, da se nekaj premakne za tisti bogi milimeter, pa še to v sistemu vse škripa in tuli – vsi drug čez drugega dobivat politične točke … pa to ni za nikamor.

Ta medklic v resnici nima veze z levimi ali desnimi, tako da ne vem zakaj se sploh oglašam, ker ne pašem v ‘kontekst’.

hehehe, nič zato, mene so popredalčkali drugi!!!!

seveda se ne sme od politikov pričakovati preveč!

od nekaterih malo več, drugih malo manj, logično je da se politiku gre da čim dlje ostane na oblasti, kako ostati na njej, verjetno tako da zadovoljiš (poleg svojih interesov), še interese množice, če ti to uspe si kot politik na konju!!!

saj ne rečem, da je tale vlada idealna, a če pogledamo s čim vse se ubada, ne moremo od nje zahtevat da v 6 mesecih spremeni vse kar je prejšnja za***!!!

se mi pa zdi zelo smešno, ker pred letom v Sloveniji ni bilo revežev (vsaj po temle forumu sodeč), danes jih je pa kot listja (pa vem da jih je veliko, ker jih je veliko bilo že pred letom), mi je zelo zanimivo, ko prebiram kako se nekateri obračajo le po enem in edinem *tapravem politiku*!!!:)))

Ja, saj vem, to pa tako in tako 😉

Da te ni sram?! Zdaj si zlorabila to temo o invalidu, ki prejema 2€ mesečno socialne pomoči, da spet popljuvaš politika, ki je izgleda tebi in mnogim drugim trn v peti!

Invalidi so v naši državi že zeeelooooo dolgo zanemarjeni in potisnjeni na rob. Ta problematika je zelo stara in žalostno je, da se nihče do sedaj ni premaknil, da bi izboljšal položaj invalidov. NIHČE!!!

Naj se vpiše v cigane pa bo dobil socialno pomoč,saj za slovence država ne skrbi!

Še en, ki hodi naokoli v plenicah 😉

fino bi bilo,
da enkrat za vselej vemo, da so Romi bolj SPOSOBNI in se za 2€ sploh ne pogovarjajo s soc. službami.

Da te ni sram?! Zdaj si zlorabila to temo o invalidu, ki prejema 2€ mesečno socialne pomoči, da spet popljuvaš politika, ki je izgleda tebi in mnogim drugim trn v peti![/quote]

a bejš no, posluš datume, ki jih navaja!!!

hahaha, a ti pa ne bi rad da se tole prikaže, kot totalna nesposobnost tele vlade, kaj???:)pa so krive vse prejšnje vkup, še najmanj ta!!!!

Jebeš državo, kjer na eni strani živijo ljudje od socialnih podpor na drugi strani si pa talajo bajne nagrade.Tudi sam sem invalid, hvala bogu že dva meseca v penziji.

“jebeš ili ne jebeš, vreme qurcu prolazi”
malo noro bi bilo pozivati ljudi, naj oni-mi, damo nekaj za državo, to je Cankariada.
bolje se je iti igro, zmanjšati socialne pomoči, zmanjšati prispevke za pokojnine in delno zmanjšati vse pokojnine, ki so preko 800 eur. zmanjšati vse plače iz proračuna in slično.
čutiti je, da takšne igre kot se vodijo, vodijo v porušitev tistih ki še zmorejo.

mah, men nikol ne bo jasno, zakaj potem nekateri tako branite *desnico*, levica naj bi bila za socialno državo, kaj zdej, a mi lahko nekdo tole čudo razloži!!!

pri nas ni izrazitih delitev. pri tako malem narodnem potencialu, bi morali imeti ministra za gospodarstvo in finance, neodvisno od strank “cvet naroda” ne pa osle.

Zdaj imajo oblast že osmi mesec. Čas je, da se pričnejo ukvarjat s tem za kar so plačani.

Re ti res ne zdi, da je sedaj vsaj za eno čisto majčkeno malenkost več revežev kot prede enim letom?

o ja, nekoliko več jih je zihr, ampak a se tebi zdi da je za njh kriva tale vlada, ki vlada 8 mesecev, ajd vlada jih 5, 3 se je pa iskala!!!:)))

aja mik, a bi mi mogoče ti razložil, kar mi ni jasno in je napisano v postu malo višje!!!???:)

ČISTA RESNICA vsaj 100 000x dokazana.

New Report

Close