Ali obstajajo LEVI in DESNI??
Ker se vedno obmetavate z levimi in desnimi in da to sploh ne obstaja, vam kopiram članek iz Financ.
Če tako trdijo bivši poslanci, bivši strankarski kolegi in to objavijo v Financah, potem je jasno, da želijo ljudi deliti na leve in desne, čeprav nihče ne ve povedati, kaj to je in kakšna je definicija.
Potem pa se vi tukaj kregate o tem. Očitno se ločije v samem političnem vrhu, kako se ne bo pri ljudeh.
Moje pogled na zadevo je smešen samo v tej točki, da večina raje, nima pojma kaj to je in zakaj se tja uvrščajo. gre samo za pripadnost posameznemu osebku. In če on reče, da je lev, potem so tudi vsi levi in vsi desni-
No pa prosim, ne se kregat, ker bom brisal.
Mateja Kožuh Novak: SD ni več leva stranka!
Nekdaj ste bili aktivna članica politične stranke SD. Ste še aktivni?
Nisem politično aktivna, čeprav me vsi dajejo k SD. To pa zato, ker sem bila na njihovi listi v parlamentu do leta 1998. Ko je stranko prevzel Borut Pahor, sem odšla, ker nisem verjela, da bo stranka ostala leva. In res ni.
Zakaj SD ni leva stranka?
Sem levičarka po duši. Ko je stranko prevzel Pahor, sem videla, da gre stranka v drugo smer. Sploh nimamo nobene leve stranke. Potrebujemo stranko, ki bo zagovarjala interese revnih ljudi. In teh v SD ne zagovarjajo. Revnih pa je vsak dan več.
Primož
nekomunistka, čudno, da potem vseskozi navijaš za bivše levičarje imaš jo pa za desnico. To je samo poskus kako bi pomešali gnile banane z zdravimi jabolkami, potem pa to prodajali vse skupaj, kot pokvarjene hruške.
Med drugim si pa nadeneš ime nekomunistka, navijaš pa vseskozi za bivše komuniste, po tem bi človek lahko sklepal, da se pod plaščem ženskega spola skriva moški, tipično in samo vam primerno !!!
Da, imam jih za desnico, ampak so vseeno malo manj desni od teh vaših desničarjev. Nekomunistka pa sem se začela podpisovati zato, ker ste vi vsakemu, ki se ni strinjal z vašimi političnimi idoli, pisali, da je komunist. Mimogrede, tudi vi navijati in volite za bivše komuniste. V SDS-u jih kar mrgoli. A da sem moški, praviš? Ajoj! Šibam na stranišče preverit, kako debelega tiča imam. 🙂 🙂 🙂
Ja, saj to je že folklora pri nas – kažeš se kot ovčka, v resnici si pa volk! Saj to že otroci vedo! Z zunanjostjo prepričati druge, da si nekaj kar v resnici nisi. Na moč verodostojno! Zato pa je v Slo vse tako kot je. Pretvarjanje je nekaterim že čisto normalno.[/quote]
Ironija ti je nekaj povsem tujega, kajne?
Ženska sem!!!
Pri nas imamo edinstven svetovni fenomen, vsi po vrsti bivši partijci so sedaj velekapitalisti in lastniki premoženja.
Tudi kučanov milan je prišel do hiše na goljufiv način, pa se ob to ne obregne nihče. O ta drugem kandidatu se pa ne spodobi več govoriti!
Ja, saj to je že folklora pri nas – kažeš se kot ovčka, v resnici si pa volk! Saj to že otroci vedo! Z zunanjostjo prepričati druge, da si nekaj kar v resnici nisi. Na moč verodostojno! Zato pa je v Slo vse tako kot je. Pretvarjanje je nekaterim že čisto normalno.[/quote]
Ironija ti je nekaj povsem tujega, kajne?
Ženska sem!!![/quote]
Pa si čist sigurna, da ti veš kaj je ironija? Samo ne reci še, da si blondinka! Saj veš vici, pa to.
Imaš prav. Tisti ta pravi “partijci”, ki so jim stalinistične metode precej blizu, so šli pa vsi na desno.[/quote]
čakaj malo, samo … Potem je pa …. Aja, že vem! To je tisto, kar nakateri trdite, da slovenske stranke, ki jih pri nas uvrščamo med leve (SD, LDS, Zares, DESUS), so pravzaprav desne – po pojmovanju levice in desnice, ki velja v evropskem merilu. Pri nas baje sploh nimamo prave levice ampak je vse desno malo bolj in malo manj, morda še kvečjemu desno od sredine.
Sklep: hehe, Boom ima očitno kar prav.
Imaš prav. Tisti ta pravi “partijci”, ki so jim stalinistične metode precej blizu, so šli pa vsi na desno.[/quote]
čakaj malo, samo … Potem je pa …. Aja, že vem! To je tisto, kar nakateri trdite, da slovenske stranke, ki jih pri nas uvrščamo med leve (SD, LDS, Zares, DESUS), so pravzaprav desne – po pojmovanju levice in desnice, ki velja v evropskem merilu. Pri nas baje sploh nimamo prave levice ampak je vse desno malo bolj in malo manj, morda še kvečjemu desno od sredine.
Sklep: hehe, Boom ima očitno kar prav.[/quote]
Nič vas ne premakne :)))))
Če ni več opcije ‘levo’ : ‘desno’, je pa ‘manj desno’ : ‘bolj desno’. In to z isto prerazporeditvijo akterjev (strank) v sani ta dva boxa.
In potem se gre spet mirno dalje z istim starim prepucavanjem 🙂
Nekatere od teh strank so bolj ali manj daleč od levice. Če pogledamo drugo stran – S(d)S, NSI, SLS, je zmeda še večja. Tipično desno načelo, ki ga zagovarjajo je, da je oblast od boga, bogu pa je ime JAHVE (ki se po novem prevaja v slovenščino kot JANEZ).
Z druge strani pa so pristaši metod, ki jih stalno očitajo prejšnjemu režimu. Ena od njih je večna potreba po notranjem in zunanjem sovražniku, ki jim ga danes predstavljajo (recimo) izbrisani, muslimani, homoseksualci itd. Najmanj eno od omenjenih strank pa iz ozadja vodi tudi čisto prava KP.
ja katera je pa desna???:)))
takole bo bolje!!!:)))
ja katera je pa desna!!!:))))))