Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Uhanček v nosu – da ali ne

Uhanček v nosu – da ali ne

Povejte mi, prosim, ali je primerno, da si da mamica dveh otrok, stara 37 let, uhanček v nos? Ali je to sploh še moderno? Zelo mi je všeč, pa ne upam narediti tega koraka:-). Kakšni uhančki se kupijo, kak je sistem za pritrditev (ne znam si predstavljati, kako si ga pritrdiš, da ne pade ven).
Kak je postopek luknjanja, koliko stane in ali se zadeva pogosto zagnoji?

Hvala, lp!

Ne gre za to ali je primerno, je neokusno(za dvajset in sedemintridesetletnico).

Seveda JA, zakaj pa ne? Saj je samo uhancek, ne tatu;)
Ne vem koliko sem dala pred parimi leti, mi je pa naredila s pistolco – danes mislim, da delajo z iglo? Ne boli, niti se mi ni nikoli nic zagnojilo. Ce ti je vsec, go for it:)

če mene vprašaš: ni primerno, ljudje te ne bodo jemali resno, spet je odvisno tudi kakšno službo imaš….

Eno je to, kaj ti je všeč, drugo pa je, kako potem “izpadeš” in te ljudje jemljejo in kaj s tem potem dosežeš. Jaz mislim, da ne bi dosegla najboljšega učinka, razen, da bi bil tebi všeč. Ne vem no, meni je to pri teh letih že malo mimo.

Ti pa kakor želiš.

meni osebno se zdi to totalno mimo

glej, če ti je všeč…boli te za mnenja ostalih. a boš živela po pričakovanjih drugih ljudi ali tako kot boš sama želela?

tudi moja sestra ga je imela kako leto. potem ji ni bilo to več všeč. ga je dala ven in se je zaraslo brez opalne brazgotine.
lukno nardi s pištolco. uhančki so pa taki, da se jih ustav v lunkjo. nekateri imajo na koncu zapognjen ustavek, kot mini klukco. nekateri pa tega nimajo. tako da ne gre za kako zapenjanje. njej se ni nikoli zagnojilo. edino mal ji je blo tećno, ko je bla prehlajena in si je nos mohla spihat.

Jaz sem si ga dala pri 31-ih in po pol leta sem ga dala ven. Prvič sem se naveličala in drugič ker ni praktično. Nonstop mi je padal ven. Vsakič, ko sem se brisala naprimer z brisačo, je padel ven. Takega, da bi se dal fiksno pritrditi, ne poznam. Danes po 4 letih se pozna čisto majhna brazgotinica.

lp

Ne razumem popolnoma, zakaj bi bil uhanček v nosu nesprejemljiv, čuden, mimo,neprimerno, neokusno,… medtem ko so uhani v ušesu nekaj povsem samoumevnega.
Lansko leto sem si pri 34 letih to željo uresničila in mi vsekakor ni žal. Luknjico sem si dala naredit s pištolco, čeprav bolj priporočajo iglo. Po kakšnih 3 tednih se mi je malce vnelo, mazala sem z Bivacynom nekaj dni in je bilo ok. Uhana ne smeš dajat ven, ker se luknjica veliko hitreje zaraste kot ušesna.
Kar se pa uhana tiče – obstajajo ukrivljeni in ravni z majhno luknjico na koncu, ni potrebno nič pritrjevati. Meni bolj ustrezajo ravni, enkrat sem si poskušala vstavit ukrivljenega, pa nisem mogla. Če te še kaj zanima, vprašaj, če ti je všeč – go for it! Pri meni je bil odziv okolice pozitiven. In še nikjer se mi ni zgodilo, da me zaradi majhnega kristalčka v nosu kdo ne bi jemal resno.

neokusno, neprimerno , nezrelo in še kaj želiš???

Jaz imam takega, ki je pac stangica, spodaj pa ima malce sirso bunkico. Na zacetki lahko malo (beri, zelo malo, prakticno nic) boli, ko si ga das not, potem pa ostane na svojem mestu, meni NIKOLI ni ven padel. Ko ga cez zamenat/odstranis, pac nahitro potegnes in to je to.

Ej, sva že dve. Tud jest bi ga imela, pa imam žal alergijo in si ga ne upam dat..Stara sem pa 34. Meni se drugač fučka, kaj drugi mislijo, mi je všeč in enkrat bom sigurno probala…Go for it!

Meni je bilo to vedno všeč, če đženski paše k njenemu stilu. Leta ? Nima veze koliko si stara. Če ti je všeč si ga vstavi.

Jaz imam takega, ki je pac stangica, spodaj pa ima malce sirso bunkico. Na zacetki lahko malo (beri, zelo malo, prakticno nic) boli, ko si ga das not, potem pa ostane na svojem mestu, meni NIKOLI ni ven padel. Ko ga cez zamenat/odstranis, pac nahitro potegnes in to je to.[/quote]

Sem imela tudi take pa so se vseeno kdaj pa kdaj staknili ven. In je seveda zaradi bunkice bolelo ko hudič, tudi kakšna kaplja krvi se je znala pojavit.

Jaz imam takega, ki je pac stangica, spodaj pa ima malce sirso bunkico. Na zacetki lahko malo (beri, zelo malo, prakticno nic) boli, ko si ga das not, potem pa ostane na svojem mestu, meni NIKOLI ni ven padel. Ko ga cez zamenat/odstranis, pac nahitro potegnes in to je to.[/quote]

Sem imela tudi take pa so se vseeno kdaj pa kdaj staknili ven. In je seveda zaradi bunkice bolelo ko hudič, tudi kakšna kaplja krvi se je znala pojavit.[/quote]

Meni ta z bunkico ni še nikoli ven padel, je pa res, da me je bolelo, ko sem si ga vstavila. So pa tudi takšni z manjšimi in večjimi bunkicami.
Zgoraj je omenila ena alergijo. Rešitev je nakit iz kirurškega jekla. Tudi sama sem alergična na srebro in zlato, sploh, če je zraven kaj niklja. Ko sem si vstavila uhan iz kirurškega jekla, nimam več nobenih težav.

ker tatu pa seveda nikakor ni primeren :)))

če ti je všeč, si daj uhanček v nos. meni je bil všeč tatu, pa sem si ga dala narest pri 31-ih. oziranje na mnenje drugih te zelo verjetno ne bo osrečilo…

New Report

Close