Najdi forum

Splash Forum Politični čvek Sindikati: Gospodje, počilo bo!

Sindikati: Gospodje, počilo bo!

86.481 brezposelnih je bilo ob koncu junija prijavljenih na zavodu za zaposlovanje. To je 30,6 odstotka več kot decembra in 42,4 odstotka več kot junija lani.

208 stečajnih postopkov se je začelo od lanskega oktobra do konca letošnjega junija. Poleg tega še štirje postopki prisilne poravnave in 48 likvidacijskih postopkov, kažejo podatki GVIN.

8,5 odstotka je padel bruto domači proizvod v letošnjem prvem četrtletju v primerjavi z lanskim.

××××××××××××××××××××××××××××××××××××××××××××××××××××××××××××××××××××××××××

Prve demonstracije “za obrambo Mure” so predvidene že za torek, vse bolj mogoči pa so tudi množični delavski protesti. Če ne prej, jeseni.

Člani zahtevajo proteste
“Nezadovoljstvo v podjetjih, ne samo takih, kot je Mura, je izjemno veliko. Naši člani nas kličejo, naj se ostreje odzovemo in organiziramo proteste,” pravi predsednik Pergama Dušan Rebolj. “Če jih ne bomo mi, se bodo zgodili sami od sebe. Ljudje imajo vsega dovolj, zadeve se približujejo robu,” dodaja.

Jesen primeren čas
Semolič meni, da so za demonstracije primerni vsi termini razen časa, ko bodo politiki na počitnicah. Rebolj pa ocenjuje, da je verjetneje, da bodo jeseni. “V nekaterih podjetjih ne bo regresa, treba bo kupiti šolske učbenike,” pojasnjuje. “Kriza, ki je v mnogih primerih rezultat nesposobnih uprav in nadzornih svetov, pritiska. Verjetno pa bodo sodu izbile dno napovedane reforme, ki jih načrtuje vlada. Še posebej, če bo pokojninska reforma neprijazna do industrijskih delavcev, ki začnejo delati že pri petnajstih,” opozarja Semolič in dodaja: “Poka že zdaj, ampak potem bo res počilo med kapitalom, delavci in nesposobnostjo politike, da bi se postavila na stran delavcev in upokojencev.”

Napovedujejo proteste. Kdaj bodo potekali?
Prvi bo že v torek, 14. julija, drugi, ki je predviden za 23. julij, je odvisen od rezultatov sestanka med upravo, nadzornim svetom in lastniki. Prvi bo na sedežu Mure, drugi, bolj množičen, pa v Ljubljani. http://www.zurnal24.si/Sindikati-protest-Mura/novice/slovenija/120145

v recesiji se pokaže moč in sposobnost posameznika in naroda za ukrepanja.
k* bo počilo, še nisi pogruntal, da so parade ventil za sproščanje nasilja.
v kolikor bo še malica in kakšno pivo, bo boljše. mogoče golaž.
tu bi se lahko Ljubljančani izkazali, Prekmurci se v M. Soboti bi, v kolikor jih vi obiščete.
sindikat pa vreča, ki potrebuje denar zase in svoje riti.
če jih od vseh 86.481 tretinka pogrunta, da je edina šansa lastna moč in sposobnost je ok.

brez nekih cirkusov, je potrebno odpuščene delavce takoj zakonsko zaščititi,
in tu s pomočjo države pomagati da se obdrži srčika MURE z max. 700-800 zaposlenimi.

pri vsem tem tarnanju in blefu, se lahko zberejo vsi bivši ministri za šolstvo, tudi z rektorji, s kao pametnimi Mencigerji in sličnimi in se vprašajo, kakšen kader vzgajajo, zadnjih 18 let niso izgradili enega človeka, ali “njih dovolj” za vodenje teh pizdarij.

a ni veš Semolić na strani te vlade, hmmmmm……..:))))

dobro veš da je…

Seveda je! Zakaj pa misliš, da tako zavlačujejo z demonstracijami?
Nad Janšo so se spravili samo zaradi tega, ker je omenil enotno davčno stopnjo. danes pa propadajo firme kot po tekočem traku, 100.000 brezposelnih, BDP samo v prvem četrletju minus 8,5{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}, sindikati pa nič?!
Semolić je res en komunistični tič.

Ampak ta podjetja, ki so postopek začela v tem času, so propadla že pod Janšo, še to dodaj. Nobeno podjetje ne propade v enem tednu, enem mesesu, treh mesecih, se to nabira in nabira, potem gre pa enkrat k vragu.

ZATO ME ZANIMA, ZAKAJ NON STOP OBJAVLJAŠ TO STATISTIKO, KI PRAVZAPRAV PRIČA O TEM, KAKO ZANIČ JE JANŠA VODIL DRŽAVO???

Če bi Janša tako slabo vodil državo , ne bi imeli leta 2007 proračunskega presežka!!!! Kapiš?

Ampak ta podjetja, ki so postopek začela v tem času, so propadla že pod Janšo, še to dodaj. Nobeno podjetje ne propade v enem tednu, enem mesesu, treh mesecih, se to nabira in nabira, potem gre pa enkrat k vragu.

ZATO ME ZANIMA, ZAKAJ NON STOP OBJAVLJAŠ TO STATISTIKO, KI PRAVZAPRAV PRIČA O TEM, KAKO ZANIČ JE JANŠA VODIL DRŽAVO???[/quote]

eh to jih ne zanima!!!:)))

jaja, presežka, ki ga je izsilil!!!:)))

ZATO ME ZANIMA, ZAKAJ NON STOP OBJAVLJAŠ TO STATISTIKO, KI PRAVZAPRAV PRIČA O TEM, KAKO ZANIČ JE JANŠA VODIL DRŽAVO???[/quote]

eh to jih ne zanima!!!:)))

jaja, presežka, ki ga je izsilil!!!:))) Vsaj tako so mi rekli v Murglah[/quote]

A res???

hahahaha, ja res, ampak ne vem kdo ali kaj je v Murglah, dej povej že, al bot pa tiho!!!!!!!

Kdo je pa omenjal Murgle? Se ti sanja?

Vsaj tako so mi rekli v Murglah

titititi, hahahaha, ponarejaš in dopisuješ, mi je pa všeč, sam še bolj bi mi bilo, če bi se upal pod enim imenom!!!

res mi povej, me zelo zanima!!!!!:))))

Si obsedena s temi Murglami?

Si obsedena s temi Murglami? Tako kot sem jaz s teboj!!![/quote]

hahaha, no končno si priznal!!! Pa saj ni treba, ta bolezen je takoj ozdravljiva!!!!:))))))))))))

Ne zdaj besed nazaj jemat!

zdej si pa dolgočasen ratal, bo potrebno kaj drugega, da boš spet zanimiv!!!!

Si dobila popravljene murgelske depeše?

New Report

Close