Leta 2030 konec sveta za upokojence?
Naša pokojninska blagajna bo lahko le do leta 2030 delovala vzdržno, po tej prelomnici pa se ne obeta nič dobrega za prejemnike pokojnin, saj naj bi po nekaterih ocenah pokojnine znašale okoli 30 odstotkov plače.
http://cekin.si/clanek/za_dom_in_druzino/leta-2030-konec-sveta-za-upokojence.html
…….. spodbujati pa bo treba tudi večjo odgovornost posameznika za njegov socialni položaj in spodbujati zaposlene, da varčujejo v dodatnem pokojninskem in invalidskem zavarovanju ……
Kako pa naj varčujemo, če se še skozi mesec ne prebijemo! Naj otrokom namesto kosila vsaki dan na mizo vržemo izpisek, koliko smo že privarčevali za stara leta. Od tega ne bo nihče sit!!!!
ja se strinjam, 90{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} ljudi nima kaj šoparat, zato potrebujemo temeljito prenovo obstoječega sistema!!![/quote]
…ki bi bil po tvojem kakšen? Da bi VSI plačevali MANJ v pokojninsko blagajno (beri: nižje davke in prispevke) ter imeli VISOKE in ZAGOTOVLJENE državne pokojnine?
jaz sem zato, da se ukine obvezno zdravstveno zavarovanje za zaposlene in si potem to vsak sam ureja preko zavarovalnic, enako velja za vplačila v pokojninsko blagajno, država naj zagotovi neko min. državno pokojnino, razliko do dostojnega življenja si pa naj vsak zagotovi skozi minulo delo ( varčevanje, doadatno pokojninsko zavarovanje, itd) …
za tiste, ki ne vedo kaj to pomeni!!!
http://sl.wikipedia.org/wiki/DDT
mmml, ne vem sicer če se ga še dobi, ampak vseeno lahko poskusiš!!!:)
če bi ga pa rad drugim dal, hmmm ja ne vem no……..verjetno te tole ne uči tvoja vera, al te!!!!
Ninej, kliknem na link v upanju da dobim pojasnilo kaj je to UDT pa me napoti na DDT… kmetavzar ne ve kaj je to UDT. Sori, vem da sem izgubil točke pri tebi, šmrc, šmrc…
P.S. DDT sem zadnjič uporabil na eni sitni muhi…
P.P.S. Tale del mi je všeč: “V drugi polovici 2. svetovne vojne so ga pričeli uspešno uporabljati za zatiranje komarjev, ki prenašajo malarijo, in zajedavskih uši”, kakor da bi bral Dostojevskega… saj veš ninej, Nadčlovek…