Wellness za dva in seks
V raznih termah, v wellness centrih obstajajo programi za pare – romantični, kopanje, masaža, šampanjec …
Zadeva naju mika, ampak ne veva, kako je tam s higieno. Najbrž se ljudje tam v tistih bazenčkih tudi “poseksajo” in kaj potem? Zamenjajo vodo, se zanašajo na filtriranje in kemikalije. Res nimam pojma, kako je s tem, ker meni se obrača, če pomislim, da bi se midva kopala, seksala v vodi, kjer plavajo izločki drugega para.
Morda malo čudno vprašanje, ampka bi bila res hvaležna za odgovor. A vi seksate v teh whirlpoolih?
Ti bi seksala, pričakuješ pa, da nihče drug ne bi. Ni logike. Jaz sicer nikoli nisem bila, sem pa slišala, da ljudje seveda tam seksajo, zato tja tudi hodijo. Če toliko razmišljaš o izločkih, klicah, bakterijah in podobnem, verjemi, se ne boš sprostila in ne boš uživala, torej bosta brez veze vrgla denar stran.
Ne verjamem, da bi po vsaki kopeli menjali vodo! Veš, koliko vode je to? In segreti se mora na 35 ali 36 stopinj. Tudi to traja, saj verjetno ne točijo noter vroče vode. Ne vem sicer, kako pogosto so te kopeli na voljo, a če bi menjali vodo, težko, da bi bila 1 kopel na dan. Če bi menjali vodo po vsakem obisku, potem ne bi bila klorirana, ker ne bi bilo potrebe, sem pa prepričana, da je.
Z možem sva do sedaj dvakrat koristila kopel za dva, v dveh različnih termah. Vem da je v Dobrni bila kopel pred nama že uporabljena in sem tudi sama rekla, nikoli več. No, potem sva spet dobila darilni bon za Terme Zreče, kjer pa sem bila že pripravljena, da jih vprašam kako je glede menjave vode. In sva morala malo počakati, ker so ravnokar pripravljali kopel, dejansko sem na lastne oči videla, kako so jo točili v “banjo”.
Pa saj to ni tako velik whirpool za več oseb, ki so navadno v bazenih, kjer se ljudje namakajo v topli brbotajoči vodi.
Drgač je pa fajn stvar, uživajta.
V Laškem s spuščanjem vode iz kopeli “napovedo” da se je čas iztekel.
Torej, če izpustijo vodo, tudi počistijo najbrž (pred nama je bila v prostoru gospa s čistili, preden sva vstopila, so naju še vprašali, kaj prinesejo za pijačo, šampanjec ali sok…
Predvidevam, da pripravijo prostor po naročilu, ker en bazen uporabljajo za različne kopeli (z vrtnicami, eteričnimi olji…)
LP
V Dobrni v kopeli za dva vedno zamenjajo vodo. Tako kot v kopeli za enega:) No, vsaj v času, ko sem jaz bila tam, so jo. To, da je ne bi menjali, je meni čisto nekaj novega, pa sem bila tam do zdaj že trikrat po 14 dni. Največ od tega zaradi terapij.
Te kopeli v Dobrni so take malo večje banje oziroma v starem delu so to take marmorne kadi. Ko prideš tja, moraš če je gužva ponavadi počakati, da gospa počisti za prejšnjim in ti nalije vodo. Če gužve ni, včasih nalije vodo že vnaprej, ko pa prideš, pa samo natoči noter še dodatke – v skladu s tvojimi željami. Takrat je lahko voda za spoznanje manj topla, ker v kopeli že nekaj časa stoji in se od marmorja hladi. In seveda da nalivajo vročo vodo, saj to je bistvo toplic, da je voda na izviru vroča, ne da jo dogrevaš:)))
Lahko tudi tukaj vprašaš, glede na to, da imaš možnost povprašati tiste, ki v teh ambientih delajo, kakšne so njihove izkušnje.