Imena vaših psov
Moj je Alf (mešanec), prej smo imeli pudlico Julo, ko je imela mladičke, pa smo jim dali ime Pia, Jon in Živa.
Pred 10-15 leti sem jaz (pa verjetno še kdo drug) mislila, da je Pia živalsko ime, in sem bila prav začudena, ko sem pred 5 leti prvič spoznala punčko z imenom Pia. Ne vem, no, v moji glavi bo to pač vedno živalsko ime, ne morem pomagati. Sicer pa sem poznala tudi Evo in Janeza in mi je bilo prav simpatično.
Sicer pa so meni najbolj všeč imena po resničnih ali risanih legendah, kot so Pluton, Napoleon, Cezar….
teja
Poznam deklico Tino, ki ima psičko Kajo in deklico Kajo, ki ima psičko Tino.
Spoznali sta se, ko sta klicali vsaka svojo psičko. In se nasmejali naključju ter sta še danes prijateljici.
Nataša
PS: Meni gre na živce, ko ljudje dajejo otrokom pasja imena.
Vem, da je Pia “človeško” ime … in bolj vsakdanje se mi zdi, če je psu ime Val, Luk, Pia, Tara, Jon … kot če je otroku ime … poglej malo po nosečniškem forumu.
Imeli smo že cel kup psov – in psičk – zato je tudi imen kar nekaj. Po vrsti so bili: Tomika, Bobi, Bucka, Niki, Tara, zadnja pridobitev pa se imenuje Honey, izgovori pa Hani oz. največkrat Hana!!! (s klicaji, ker se fajn zaderem) – posebej, kadar se z največjim užitkom vrže v kakšno gnijočo svinjarijo. Ja, zveni čisto človeško, ampak se deklica Hana iz vrtca moje velike pike zelo dobro razume z našo psičko :))))))))) In je prav ponosna, da ima pasjo soimenjakinjo, njena mamica pa tudi ni komplikatorski tip ženske :)))
čao