sladoledi Lidl in Hofer vs Lj. Mlekarne
Ravnokar uzivam v Lidlovem čokolanem sladoledu in se sprašujem, kako to, da v Lidlu in Hoferju kupim tako poceni in tako dobre sladolede, polnega okusa, medtem ko naše velecenjene Ljubljanske mlekarne ne spackajo skup nekaj, čemur bi lahko rekli sladoled. Pa še na nostalgijo igrajo z Lučko in Planico, pa kao neki Piran in domače. Da o ceni ne govorim.
Pa kako je to možno?
Smo si različni – meni so od LM dobri (najboljši pa Maxim malaga), Hoferjevi pa mi niso všeč. Lidlovih še nisem poskusila.
LP
Lidlovega in Hoferjevega ne poznam, sladoledom od LM (zlasti Planici, Piranu, Otočcu) pa jaz ne bi rekla sladoled ampak neke zmrznjene substance nedoločljivega okusa, ki se med seboj razlikujejo le po vrsti dodane umetne barve.
Meni se zdi, da kakorkoli že tolčemo po sosedih Hrvatih, z mlekom pa znajo delat – dokaz Ledo in Dukat.
Iz Lidja je super Eisstern sladoled, tako poln in smetanov okus njamiii…Hoferjevih ne poznam, Mercatorjev njihova blagovna znamka je bljak. Planica in Otočec sta zelo dobra. Jogurti od Lidla so bljak, mislim na sadne tekoče jogurte, Dukat in Ledo sta pa zakon, ampak res zakon :):):), vsi njihovi izdelki so mi všeč!!!
Ja ta je mmmmm, sem na morju jedla sadnega breskvo. A se ga da kje dobit? Sem pa iz Kranja.[/quote]
Hmm ponavadi ima večji Spar ali Mercator kr veliko izbiro carte d’or. prav za breskev se pa ne spomnim da bi vidla.
lp[/quote]
Vrjetno je bil breskvov od Grandissima ( s koščki biskvita? ), ker carte d’or nima breskvovega.
lp
Hmm ponavadi ima večji Spar ali Mercator kr veliko izbiro carte d’or. prav za breskev se pa ne spomnim da bi vidla.
lp[/quote]
Vrjetno je bil breskvov od Grandissima ( s koščki biskvita? ), ker carte d’or nima breskvovega.
lp[/quote]
ne ni bilo nobenega biskvita noter, so pa imeli tiste kartice zataknjene noter od Carte D’or
Žal sladoledi ljubljanskih mlekarn niso več to, kar so nekoč bili – izgubii so tudi tržni delež zato, ker je na tržišču na voljo konkurenca, in tako je tudi prav:
Moj izbor:
1. Sladoled SCANDAL 750gr. lonec (grškega proizvajalca, sicer zaenkrat na voljo le v Mercatorju, na ravni višjecenovih sladoledov a’la Movenpick, samo ne tako sladek – najboljši okus: jogurt-jagoda s koščki pistacije, zelo dober pa je tudi vanilija-karamela-koščki pecan oreščkov) Tako dobre sladolede sem jedla samo v Grčiji, Kanadi in Avstraliji
2. HOFER ali LIDL: jagodni ali vanilijev kornet
3. HOFER jogurt/mailina lučka
4. Sladoledi LEONE – zame najboljši proizvajalec sladoledov v SLoveniji, sploh jogurt/breskev.
5. LEDO quatro-oba okusa