Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek V čem na jadranje?

V čem na jadranje?

Drage dame,

možičku sem dovolila potepsti se za 4 dni na jadranje okoli Zadra s kolegi… (sem širokogrudna, anede; medtem bom jaz skrbela za domače ognjišče)

Izkušene jadralke in jadralce prosim za info, kaj bi bilo fino in nepogrešljivo imeti s sabo – predvsem za oblečt, pa mogoče še kaj…;

Ker se ne bi glih vrgli v nakupe alla HeliHansen, Seaway…, vsi pa svetujejo nekaj nepremočljivega (goretexa je bojda absolutno škoda…), mi prosim svetujte, kaj bi to bilo…

Astra? Bauhaus? Baumax? Kaj takega, kot imajo jutranji raznašalci časopisov na motorju in smetarji? Kje se to dobi?

Hvala vnaprej,

lp tanja

Mi smo pred leti za jadranje kupili t.i. “gobarce”. To so tiste plastik fantastik rumene jakne in hlače, ki jih prodajajo v Astri. Obnesle so se OK.

Tudi mi smo najdli v Astri jakno in hlače.

Prej prečekirajte vremensko napoved. Če bo napovedano lepo, niti nima smisla ne vem kaj kupovat. Za ponoči naj ima en flis, ker so noči mrzle, če bo pa dež pa itak ne bodo preveč pluli :-))) ker bodo verjetno bolj zasidrani.

Pa glej, da bo imel prave čevlje, da ne bo imel kakšne “nasekane”

Tista “Astra” varianta preizkušeno dobra, če pride nevihta. Če gre prvič jadrat je pa itak tako da, če bo nevihta, bodo njega poslali v podpalubje, da bodo imeli gor mir z akcijo, kajti nekdo, ki ni vešč, lahko naredi več škode kot koristi.

Če je vreme lepo, ne rabi nič posebnega – kopalke, majico, čepico, brisačo, kremo:)) Trenerka za zvečer, če zahladi. Ena Barbara ti je že za flis in čevlje svetovala – ni treba da so HH, Seaway ipd, tudi drugi, manj fini so dobri:))))

Jaz sem imela lani s seboj navadno jakno, tako, ki jo imam tu, kadar dežuje, pa flis sem imela s sevboj. A na srečo nisem nič rabila!:))

Upam, da bo tudi letos tako, čeprav me tale vreme nekam skrbi. Morje je mrzlo:) Do druge sonbote pa ni tako strašno daleč …

No ti si pridna žena in te pohvalim, ker vem, da možu to ogromno pomeni! Zakaj vem? Ker grem namreč jaz tudi sama, za en teden. Ker meni to veliko pomeni, moj pa noče. In bo on varuška, mama in oče:))) Jaz pa en teden čistega užitka, samo veter in morje…

<http://kate.moj-album.com/>

Tudi mi enako! in z gumujastimi škornji vred je prišlo malo čez pet jurjev na osebo!

Aja, pa mi smo imeli čevlje s svetlimi podplati. Se sliši smešno, ampak od črnih je vse polno špur po jadrnici in kdo bo pol tisto drgnil!

Mi smo pa kar bosi:))
Seveda, ko je sonček in toplo. Drugače pa take superge, ki so ble včasih za dvorano (lahke, mehke, tenke:) )

Zdajle pa razmišljam že o ski-bootskah:))))

V vsakem primeru nekaj nepremočljivega. tudi škornji so dobrodošli.
Ni potrebno, da je nevihta ali dež. Že ob burji ali jugu, ko so valovi, voda šprica po palubi in so jakne zelo priporočljive. Sploh sedaj, ko je še zelo mraz.
En punca je napisala, da v primeru nevihte novinci nimajo kaj istaki na palubi. Narobe. Vsak je koristen. En dan prej se že toliko naučiš, da znaš ubogati ukaze. Nevitha + podpalubje pripelje do hude slabosti oz. morske bolezni.

Ali kupiti HH ali pa nekaj gujastega v “Astri” je pa odvisno od uporabe. Če bo imel samo za tele 4 dni, je navadna palerina čisto OK. Če pa bi jo nosil še v drugih priložnostih, pa svetujem nakum “pravih” jakn. Ne samo, da ne prepihajo, tudi tople so.

LP

Ma ja, saj vem, da je tako, da je spodaj slabost v takem primeru. :))))
A vem za nekaj primerov, ko so možje svoje histerične boljše polovice raje odstranili. Da so imeli mir.

Mislim, mene bi težko, ker je “tam notri” in povsod, kjer ne vidim in sodelujem, zame groza! Malo mejim na klavstrofobijo:))))))

New Report

Close