Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Menstrualne spodnje hlače

Menstrualne spodnje hlače

Kot že v naslovu. Moja pubertetnica je dobila prvo menstruacijo. vse o.k. Ampak jaz bi ji rada kupila menstrualne hlače, kakršne sem imela jaz. Ampak jih nikjer več ne dobim. Mislim, da so imele v sredini nekašen polivinil.
Ali jih še kje prodajajo? Hvala za odgovore.

Prooooooooosim???????? In kaj je narobe z vložkom in običajnimi gatami?

Sem vedla, da bo ena pametna!!! Če nimaš odgovora, bodi tiho.
Me zanima, če si imela kdaj močno menstruacijo, če ti je v šoli kdaj čez prišlo. Ta polivinil, pa lahko to prepreči, zato ne šššššššššššššššš!

Ja sej je vložek še vedno, samo preprečujejo, da bi šlo kaj skozi blago. Sama sem take hlače nazadnje kupila v Kopru, ampak je že par let nazaj, v trgovini pri krožnem križišču nasproti velikega parkirišča. Verjamem, da jih ni za dobit, samo mene je motilo, ko je po par pranjih polivinil postal zelo trd, čuden, tako, da jih že zdavnaj ne uporabljam več. Se mi pa zdi, da je bila elastika ob nogah močnejša.

ja, včasih so imele ženske menstrualne spodnje gate, ker so bili na voljo samo tosama vložki – tisti vatiranci, ki so seveda premočili ob malo močnejši menstruaciji.

daj ne delaj hčerki sramote, kupi ji normalne vložke pa čao pero.

Tam jih kupi, kjer jih kupiš sebi, ne. Sam verjetno malo manjšo številko, pa je problem rešen.

Poglej v Neckermann….mislim, da ni dolgo, kar sem jih tam vidla.
LP!

samo ona jih že zdavnaj ne nosi več :)))

OMG ne morem verjet da si katera to še natakne?? Polivinil med nogami fuj, koža ne diha..to smo res nosile včasih, ko še ni bilo vložkov s krilci, pa ti je ob strani res usekalo kaj čez..zdaj pa mislim da ne bi smel bit problem, kupiš dovolj velike vložke s krilci, zapogneš čez rob, vložke pa itak menjaš saj ne sediš v enem 8 ur!

moja hči (in vse njene sošolke) imajo navadne hlačke pa povečini Allways vložke.
Dejansko boš iz tega naredila neko famo in travmo, da bo stalno živčna, a ji je kaj skoz prišlo. na sploh je treba menustruacijo vzeti kar najbolj lahkotno, pozitivno….kar z nekakšnimi hlačami s polivinilom ne vem, če se ravno doseže 🙂
pa brez zamere

Se spomnim teh hlačk, jaz sem jih imela samo ponoči za spat, pa še takrat niso nič koristile, ker polivinil je samo spodaj med nogami, meni je pa pri ležanju, vedno steklo gor, tja kjer se je vložek končal, tako da sem dala 2 vložka enega čisto gor zadaj do elastike, drugega pa toliko naprej de sem imela še spredaj čisto do elastike dolžino vložka, če sem spala na trebuhu. Tam kjer pa pride polivinil pri teh hlačkah je pa itak vedno vložek. Če ga ne menja dovolj pogosto pa jasno začne teči ob straneh ven in tudi hlačke ne bi pomagale. Torej rešitev je pogostejše menjanje vložka.

Jaz pa se izumiteljem zahvaljujem za lunette, ker to je pa najboljša pogruntacija ever!

Dobronameren nasvet: pobrskaj po babičini omari, morda jih najdeš.
Sej ne morem verjet, da ob poplavi raznoraznih krilatih vložkov, se še kdo sploh spomne na te sila neudobne hlačke, 17let nazaj me je mama silila z njimi, nje ni zanimalo, da je polivinil trd od pranja.
Moj Bog ženska, pa kje ti živiš?

o fuj pa smo spet pri lunette!! a si mogoče pomidlila, da je deklica še nedolžna pa da si ne bo glih tlačila tiste stvari notri?

Ne razumem zakaj se tako zgražaš. Če ti ni kul vprašanje, ga SPUSTIŠ. Ko boš naslednjič ti nekaj lepo vprašala, upam da boš dobila same take odgovore, kot ji ti pišeš. Da te ni sram.

Ne razumem zakaj se tako zgražaš. Če ti ni kul vprašanje, ga SPUSTIŠ. Ko boš naslednjič ti nekaj lepo vprašala, upam da boš dobila same take odgovore, kot ji ti pišeš. Da te ni sram.[/quote]

Saj so vsi odgovori v njenem smislu, tak oda ne razumem zakaj tega vsem ne napišeš?? SEveda je džizz… če pa misli nekaj takšnega dati otroku. Neverjetno.

Tokrat pa se popolnoma strinjam, da ste skočile v luft.

DAj, no, to res ni primerno za te mlade punce. Če meniš, da ima tako močno menstruacijo, da ji bo po eni uri (če si vložek menja vsako šolsko uro) premočilo, potem naj ta dan ostane doma.

Drugače pa kupita največje vložke s krilci in menjava vsako šolsko uro.

Ko sem bila jaz najstnica mi mama niti pod razno nebi tega gor spravila.

Jaz pa sploh nisem vedela, da to obstaja. 🙂 Ima kdo kakšen link, kako ta stvar izgleda?

Upam, da ne misliš tistih hlačk, ki smo jih nosile pred ohho leti. Meni so bile neudobne in grde.
Kot prvo sem zaradi surovinske sestave v njih švicala, da je bilo vse še bolj mokro.
Kot drugo vedno je kaj ušlo, spredaj ali zadaj.
Kot tretje po nekaj pranjih je polivnil postal trd in ob gibanju je šuškal, tako da sem imela občutek, da vsi vedo kaj imam med nogami.
In nazadnje so te hačke bile obupno grde in nemogočega kroja, take od hrbtenice do popka.

Takrat so skoraj bile nujne, ker pač ni takšne izbire vložkov. Danes pa, hvala komurkoli že, je izbira higienskih vložkov ogromna (tudi za najstnice), da je skoraj nemogoče, da ne najdeš nič primernega. Da bi ji ob današnji izbiri lahko še kaj ušlo je skoraj nemogoče, vsaj čez dan ne, ko si lahko vložke menja vsako uro, če je potreba. Če pa je nujna čez noč ji lahko kupiš nepremočljivo bombažno podogo, ki diha in je prijetnega otipa.

Haaha temu smo rekli higienske hlačke, a ne? In že mene mama pred khmm 30 leti ni mogla prepričat da bi tega vraga nataknila gor. Če je zelo hudo kupita nočne vložke, ki so daljši in širši, pa pogosteje naj gre prečekirat, pa bo.

A veš kako izgledajo spodnjice za stare mame? No, so iste, take visoke, samo, da so te higienske hlačke imele všit polivinil v mednožnem delu.

Saj zato sem ji pa svetovala, naj jih kupi tam kjer zase. Ker sama jih pa gotovo ne bo uporabljala. Tudi jaz sem jih morala imet v osnovni šoli. Zato, da se ne bi zamazale bele hlačke. Pa sem se uprla. Če so se zamazale sem jih namočila v mrzlo vodo, pa kuhat. Samo takrat je bila res samo tosama…danes pa…..

A veš kako izgledajo spodnjice za stare mame? No, so iste, take visoke, samo, da so te higienske hlačke imele všit polivinil v mednožnem delu.[/quote]

Evo, dokaz, da je MON včasih tudi poučen. :))) Hvala za razlago.

Da ne omenjamo opcije, da lahko najmanjše tampone kot dodatno preventivo poleg vložkov uporabljajo tudi najstnice, ki še nimajo spolnih odnosov.

Ne razumem zakaj se tako zgražaš. Če ti ni kul vprašanje, ga SPUSTIŠ. Ko boš naslednjič ti nekaj lepo vprašala, upam da boš dobila same take odgovore, kot ji ti pišeš. Da te ni sram.[/quote]

Ne, prav nič me ni sram. Sram pa bo punco, ki ji bo mati uturila neke predpotopne plastične gate. In tako, kot je rekla ena spodaj, kaj napadaš samo mene. Veča ali manj se ženske strinjajo z mano. Torej, še kakšen problem?

New Report

Close