Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek Vpis v vrtec: Ima me da bi goljufala

Vpis v vrtec: Ima me da bi goljufala

Situacija je sledeča..

Po 8 letih sem prejšnji mesec izgubila službo, do konca tega meseca pa moram vpisati otroka v vrtec. Pri nas imajo otroci staršev kjer sta oba zaposlena dodatne točke. To, ali sva oba zaposlena ali ne je potrebno napisati na obrazec in ga oddati do 31.marca.

Torej, če bi bila zaposlena bi najin otrok dobil vrtec, ker nisem ga ne bo in se bo dodatno leto varoval pri varuškah na črno.

Dogovorjena sem že za drugo službo, katero nastopim maja. Podpis pogodbe pa bo šele konec sredine aprila.

Najin otrok bo če letos spet ne bo sprejet tako do svojega 3.leta brez vrtca, zato me ima, da bi goljufala in na obrazec napisala da sem ta trenutek zaposlena čeprav nisem. Mogoče kdo ve kakšne so sankcije če me dobijo na goljufiji?

V bistvu mi visi dol, ker sem total razočarana nad sistemom… ampak vseeno bi pa rada vedela kaj lahko pričakujem…

Mislim, da boš morala prinest kopije plačilnih list…za določitev plačila vrtca.

pa kakšne kopije plačilnih list…
za plačilni razred v vrtcu se vzamejo zadnje dohodninske odločbe, ne pa kopije plačilnih list.

Jaz pa sploh ne hodim v vrtec.

Mah, saj v bistvu si zaposlena, z eno manjšo pavzico. Ne se sekirat, nič ne bo narobe, če napišeš, da si zaposlena.

Jaz sem jih morala nest – plačilne liste mislim, posebej če nisi zaposlen vseh 12 mesecev skupaj…da si imel vmes prekinitev.

pri meni je bila lani ista situacija in sem pogoljufala, ker sem se 2 meseca po zaključku vpisa zaposlila. S tem ne boš nikogar za nič prikrajšala, saj bo tvoj otrok v vrtcu od septembra, ko boš spet zaposlena, kaj pa majo taka neumna pravila … Zaenkrat ti ne bo treba prinesti nobenih potrdil, to bo šele potem, če bo sprejet.

Ti kar goljufaj, samo se zavedaj, da ti bodo tudi plačilo obračunali glede na plačo – ti pa si brez. Boste zmogli?

Preračunaj si.

Ti kar lepo napiš ime nove firme v kateri se boš zaposlila (sploh ne bodo preverjal). Itak moraš pol še vse naknadno prinest in izpolnit tako, da nič bat. Plačilne liste pa ne nosiš v vrtec.
Jaz sem imela pri vpisu prve srečo, ker tudi nisem bila zaposlena, brez stalnega prebivališča v občini kamor sem vpisovala otroka. Pa me je po mobiju klicala kar ravnateljica osebno. Sem ji povedala, da se selimo maja in da takrat bom imela urejeno prebivališče. pol me je pa še glede službe spraševala pa sem rekla, da iščem in da potrebujem varstvo, če jo najdem. Tamala je šla septembra v vrtec, jaz sem pa dobila službo oktobra.

Vpis otroka v vrtec in izračun plačila vrtca sta dve različni stvari, ki jih opravljata dva različna organa. Vlogo za vpis v vrtec oddamo v vrtcu – tam se to tudi rešuje. Vlogo za znižano plačilo vrtca pa oddamo na občinski upravi – izračun plačila je v njihovi domeni.

točno tako.
smo pa mi morali prinesti potrdilo delodajalca, da smo zaposleni. da smo lahko pridobili dodatne točke za vpis.
otroke pa sprejemajo tudi med letom. ne samo septembra.

Točno tako. Pri samem vpisu, ne boš ni goljufala. Gre le za to da dobiš mesto v vrtcu.

Avgusta pa boš morala oddati še vlogo za znižano plačilo. Tam pa ne moreš goljufati. Morala boš prinesti palčilno listo zadnjega delodajalca, če ger za novo službo al pa dohodnino za leto 2009, pač točno preberi navodila za izpolnjevanje.

Kolikor imam jaz v spominu, če se prav spomnim (je že 5 let) si moral imeti vlogo za vpis za vrtec požigosan s strani delodajalca? Če ni več tako, potem pa kar napiši da si zaposlena, saj boš tako kmalu oz. boš ko bo otrok začel hoditi v vrtec.

Jaz bi tudi vpisala zaposelna. Si bila in v kratkem boš. Pa drugače tudi gradim življenje na poštenosti. Saj če bi bil vpis čez dva meseca bi pa bila. Pa prejšnji mesec si tudi bila zaposlena.
Preden bodo v vrtcu vse vloge premleli, boš imela že podpisano novo pogodbo. Tako, da …..ČE te bo kdo kaj vprašaj, ga pač čukasto poglej in povej, da s 1.5. spet začneš delat in boš zaposlena, kar pomeni, da boš zaposlena tudi 1.9.
Kaj pa tisti, ki je danes zaposlen, konec meseca pa ne bo več. Pa mogoče tudi jeseni ne bo. Tole z zaposlitvami je danes žal zelo od danes na jutri.

točno tako.
smo pa mi morali prinesti potrdilo delodajalca, da smo zaposleni. da smo lahko pridobili dodatne točke za vpis.
otroke pa sprejemajo tudi med letom. ne samo septembra.[/quote]

pri nas sprejemajo samo septembra…..med letom je možno, če se zgodi kakšen izpis…ponavadi se ne

točno tako.
smo pa mi morali prinesti potrdilo delodajalca, da smo zaposleni. da smo lahko pridobili dodatne točke za vpis.
otroke pa sprejemajo tudi med letom. ne samo septembra.[/quote]

Pobožna želja. Skupine so že septembra nabasane.

Na svojo vest glej. Če sama čutiš, da je to goljufija (ponareditev uradne listine, zavajanje itd.) pač tega ne naredi. Samo, če te bo potem pekla vest….

pa ja de kaksna vest,ti kar napisi,tista dva meseca gor ali dol,to ni nobena goljufija( ker dejansko ti bos zaposlena cez 2 meseca in to bo kot bi mignil),a ves kaj je goljufija,lazne samohranilke,ki vlecejo drzavo ,nezaposlene ,cele dneve doma visijo in niti pod razno ne mislijo iti delat-nikoli ce se le da ,otroci pa v vrtcih do 4h popoldne in to po moznosti zastonj..
za moje pojme to ni nobena goljufija,ker sluzbo imas ampak pac sele maja zacnes..big deal..

Punce hvala vam za nasvete. Sem mislila da me boste do konca popljuvale, tako da sem bila kar presenečena. Še vedno pa cincam kaj narest. Bom še malo počakala da vidim kaj mi bo do konca meseca rekla vest.

Še enkrat hvala vsem.

Jaz bi v opombo napisala, da sem bila zaposlena do takrat in takrat in, da sem dogovrjena za novo službo od majan naprej. Po moje ti bodo upoštevali.

New Report

Close