Bi povedali prijateljici, da njen mož počne to?

18. maj 2021

Bi povedali prijateljici, da njen mož počne to?

18. maj 2021

“Če se postavim v njeno kožo, bi želela, da mi prijateljica pove…ampak vsak je zase…”

“Vem, da mož prijateljico vara, nekaj nas v družbi to ve. Ji povedat ali ne. Se mešat v to?” je napisala avtorica, ki je ostala razdvojena. 

Nekateri so komentirali in jo spodbudili k temu, da pove resnico. 

Če sta dobri prijateljici, res dobri, da je zaupanje, potem povej, toda previdno,” je komentirala prva. 

Osebno se mi zdi molčati želi hinavsko. Dobro, če bi šlo za neko X osebo, potem to pač ni tvoja stvar, ampak prijateljico… Če bi se meni to zgodilo, pa mi prijateljica, ki bi vedela, ne bi povedala, bi se mi zdelo, da sem bila 2x prevarana, s strani partnerja in s strani prijateljice. Nikomur ne bi mogla več zaupati,” dodaja druga 

Spet drugi so provokativno komentirali, naj pove prijateljici, le če je vanj zaljubljena. 
To naj bi bilo njeno sladko maščevanje, saj je izbral drugo namesto nje.  

Že prijateljica ve? 

Pa ti res misliš, da ona ne ve? Veš koliko je takih tepk, ki si zatiskajo oči in ušesa, da le ne bi prišlo do ločitve? Na koncu pa moškemu do*izdi in gre,” je v nevednost prijateljice podvomila uporabnica.

V tem odnosu sta on in prijateljica. Bosta že rešila ali pa ne, ni tvoja stvar,” je dejal nekdo na forumu 

Znani profesor in psiholog Mark D. White je za ‘Psychology Today’ zapisal: 

Jaz bi se vprašal: “Kaj bi moj prijatelj želel, da jaz storim?” To bi storil. Spoštujem življenje, zakon in prihodnost svojih prijateljev. Naredil bi točno to, kar bi jaz mislil, da si prijatelj želi. To je moj odgovor.” 

Z vlačugarjem je zanosila zanalašč 

Svojo izkušnjo je podala tudi neka uporabnica foruma. Njena prijateljica se je zaljubila v tipa, ki je bil znan, kot vaški Casanova. Držal se ga je glas ‘vlačugarja’.

Ta je prijateljico opozorila, naj nikar ne vstopa v razmerje s tako nezanesljivim človekom, vendar je ni poslušala. Trmasto je odšla v zakon, kot slepa kokoš. Zanalašč je z njim zanosila, ne da bi on to vedel. Tako ga je obdržala na svoji strani. Pa se to ni izkazalo za dobro.  

Uporabnica je zapisala, da so ga z družbo že videli pijanega v klubu, kjer se je brez skrivanja strastno poljubljal z drugimi dekleti. Govorilo se je o njem, vendar je svoja dejanja vedno zanikal, prijateljica pa mu je verjela.  

Ko sta bila njuna otroka stara že osem in deset let ga je v domači postelji ujela z drugo.

Prijateljica ji je očitala zakaj ji ni povedala, da jo mož vara, vendar ji je ta povedala, da tudi če bi, ji ne bi verjela. Smatrala bi jo za hinavko, imela bi jo za ljubosumno opravljivko, ki si želi njenega ‘ulova’.  

Prijateljica je na odgovor le prikimala ter spokojno molčala. 

Zakaj pride do varanja v partnerskem odnosu? 

Razlogov za varanje je več. Varanje si znamo razložiti, ko oseba v odnosu ni srečna in ve, da ta oseba ni prava zanj. Takrat se oseba počuti odrinjeno in nezaželeno, zato pozornost išče drugje.  

Kaj pa takrat, ko sta osebi zaljubljeni? 

Takrat varajo zaradi želje po več izkušnjami v postelji, prekomernega užitja prepovedanih substanc ali alkohola in njihov um ni bil popolnoma prisoten.  

Do varanja privede, ko se oseba želi maščevati in deluje iz nizkega čustvenega stanja. Tako si pridobi kontrolo in občutek moči. 

Če imaš dokaz, ji povej čimprej. Meni niso, pa bi želela, da bi mi. Ne bi izgubljala časa z nekom, ki si me ne zasluži,” je zapisala neka uporabnica 

“Ona bi ti zagotovo povedala, da te mož vara. Zato ji moraš obvezno povedat. Mislim da celo v Ustavi RS piše, da je to treba povedat,” je dodal uporabnik na forumu Starševskega čveka. 

Pravi hinavci ste nekateri. Najboljše je ne povedati, ker zakaj bi bili drugi srečni, če vi niste, a ne? Kar naj jim natikajo rogove, da se jim boste lahko za hrbtom smejali ali jim po tiho privoščili. Pravo odločitev lahko sprejme samo nekdo, ki razpolaga z vsemi informacijami. Če mu nekaj prikrivamo, smo soodgovorni za njegovo nesrečo. Če pa mu povemo, on pa se odloči, da bo vseeno ostal s prevarantom, si je pot v pekel tlakoval sam. Mi imamo čisto vest, ker pri tem nismo sodelovali,” je obsojajoče komentiral zadnji 

Avtor
Piše

T. Š.

Style. Več novic

New Report

Close