bitcoin pada kot kamen
fantje milijarderji so spet do onemoglosti napihnili ta goljufivi balon, po kapitalistično, beri nič dela za velike pare, in ko je dovolj norcev po piramidni shemi nakupuilo novce v upanju na zaslužek, so začeli ti milijarderji vnovčevati mastne zaslužbe, sodrga pa bo spet ostala praznih rok. že sprobano večkrart in posebej za norce se bo spet ponovilo.
nikdo, 22.05.2021 ob 11:41
čestitam vsem, ki so mastno zaslužili z bitkojni. Me pa zanima, ali kdo to še kaj kupuje, al čakate, da pade. Aje mogoče kdo zadnja leta živel samo od kupovanja in prodajanja bitkojn.
Ravno je padel. Sedaj se kupuje.
Kripto svet ni tako težek, da se ga ne more računalniško polpismeni lotit sam.
Tudi ni veliko pravil, ki se jih je potrebno držati.
Približno tega se držim jaz.
1. Ko raste, prodajam. Čimprej ven poberem začetni vložek, da sem na varnem, na nuli. Če dotični coin ali token raste dalje, jemljem ven po nekaj odstokov.
2. Ko pade, kupujem. Kuppujem iz realiziranih dobičkov, postopoma.
3. Kadar vlagam nova sredstva, se držim strategije DCA (dollar cost averaging), kupujem postopoma za manjše zneske.
4. Velikokrat izkoristim možnost vezave kripto za velike obresti. 7, 10, 15, ali celo 50 % APY. To ima dve prednosti. Ko je kakšna drama, ne morem prodati brez izgube obresti. Premoženje se v kripto veča.
5. Nikoli, ampak res nikoli, ne prodam z izgubo. Se mi je že zgodilo, da je kak coin crknil in sem imel 100 % izgubo. Kadar sem pa v minusu, pa praviloma čakam, na boljše čase. Prej ali slej se tečaji dvignejo. Ali temu rečemo HODL.
6. Kripto dojemam dolgoročno. Bitcoin dolgoročno samo raste, vključujoč vse padce. Zato ne gledam kripto portfelja skozi EUR ali USD, pač pa, koliko več kripto pri pretresih trga naberem.
no0rci spet popušili, 22.05.2021 ob 15:37
fantje milijarderji so spet do onemoglosti napihnili ta goljufivi balon, po kapitalistično, beri nič dela za velike pare, in ko je dovolj norcev po piramidni shemi nakupuilo novce v upanju na zaslužek, so začeli ti milijarderji vnovčevati mastne zaslužbe, sodrga pa bo spet ostala praznih rok. že sprobano večkrart in posebej za norce se bo spet ponovilo.
Ne drži. Verjetno še nisi porabil enega EUR za nakup kripto.
Z lahkoto si z vlaganjem 50 USD na mesec v zadnjih treh letih preko 500 % v plusu.
https://dcabtc.com?sd=2018-05-22&sda=3_years&f=monthly&d=3_years&ac=5000&c=false
Fino bi bilo, ko bi komentirali ljudje, ki imajo/imamo dejanske izkušnje.
digitalec, 23.05.2021 ob 18:10
Očitno je, da so pokasirali vsi, ki so mislili kasirat. Tisti , ki še imate bitcoin, razmislite, komu bi ga lahko prodali. Bilo i prošlo. Tisti, ki še imajo, čakajo, da bo šlo gor. Samo ne bo šlo.
Tako je – ker orientacija po tem, kako “prdne in reče” Tesla, je samo še krika. Taglavno so glavni akterji Bitcoin piramide že pobrali. Zakaj le mislite da sta Merljak in Kodrič (slednji tudi ni več solastnik npr. GateHuba, ki jga je tudi pravočasno še odprodal in izstopil), izstopila ? ;). Cmon…
veslo, 23.05.2021 ob 18:20
Ampak vsi ki imajo naložen denar v kripto mi pravijo, da je prvo pravilo, da ne prodajajo, ko začne padati, ampak takrat dokupijo. Doslej vsi uspešni.
Je pa ta stvar za potrpežljive ljudi, ki ne paničarijo na prvo žogo.
Tako govorijo- v resnici so pa ukakani, in samo gledajo dnevno in šibajo po platformah zdaj sem tja, kar se še da. Javno ne bodo priznali poraza
Najbrž je res zelo konec te zgodbe, predvsem pa če vemo da so zadaj Kitajci, ti so pahnili $ v inflacijo, sedaj je na vrsti še €, kripto bodo sesuli in kot rešitev ponudili digitalni Juan, malo so me presenetili s hitenjem, računal sem da bo proces trajal vsaj leto dni, kot kaže pa bi radi zaključili še letos…
Od tam naprej bo pa grdo, gotovino bodo počasi ukinili za vse , socialne točke , virtualni računi na bankah, ko ga boš pa kaj usral boš naslednji trenutek lačen, razen če imaš zlate zobe…
Bitcoin, 22.05.2021 ob 17:35
Ravno je padel. Sedaj se kupuje.
Kripto svet ni tako težek, da se ga ne more računalniško polpismeni lotit sam.
Tudi ni veliko pravil, ki se jih je potrebno držati.
Približno tega se držim jaz.
1. Ko raste, prodajam. Čimprej ven poberem začetni vložek, da sem na varnem, na nuli. Če dotični coin ali token raste dalje, jemljem ven po nekaj odstokov.
2. Ko pade, kupujem. Kuppujem iz realiziranih dobičkov, postopoma.
3. Kadar vlagam nova sredstva, se držim strategije DCA (dollar cost averaging), kupujem postopoma za manjše zneske.
4. Velikokrat izkoristim možnost vezave kripto za velike obresti. 7, 10, 15, ali celo 50 % APY. To ima dve prednosti. Ko je kakšna drama, ne morem prodati brez izgube obresti. Premoženje se v kripto veča.
5. Nikoli, ampak res nikoli, ne prodam z izgubo. Se mi je že zgodilo, da je kak coin crknil in sem imel 100 % izgubo. Kadar sem pa v minusu, pa praviloma čakam, na boljše čase. Prej ali slej se tečaji dvignejo. Ali temu rečemo HODL.
6. Kripto dojemam dolgoročno. Bitcoin dolgoročno samo raste, vključujoč vse padce. Zato ne gledam kripto portfelja skozi EUR ali USD, pač pa, koliko več kripto pri pretresih trga naberem.
trenutno je stanje z bitcoinom zelo občutljivo. V primeru, da se kitajska blokada trženja okrepi in se jim pridruži še kaka druga večja država, potem lahko tudi povsem strmoglavi. Ni povsem za zanemariti, da nekateri veliki vlagatelji prodajajo svoje vložke in menda kupujejo zlato.
Nimam možganov, jih ne potrebujem. Rada skačem sem ter tja po internetu vedno gola, brez modrčka in spodnjih hlačk. Ko zagledam lužo stopim vanjo, pogledam navzdol in v luži sebe vidim od spodaj navzgor. Imam vitko telo in vitke noge, sem izredno gibljiva. Pred vami hitro počepnem, bliskovito odskočim in izginem v neskončni daljavi.