Ali vam bi loto dobitek prinesel srečo?

07. junij 2021

Ali vam bi loto dobitek prinesel srečo?

07. junij 2021

Ste se že kdaj vprašali, kaj bi storili, če bi zadeli glavni dobitek na lotu? Šli na potovanje, kupili stanovanje? Šli na lepotno operacijo? Razkrivamo najbolj pogoste in najbolj nenavadne nakupe novopečenih bogatašev.

Zadeti na lotu so sanje marsikaterega človeka, zaradi česar številni redno vplačujejo loto. Drugi pa kupijo listek le za posebne priložnosti in upajo, da jim izbrana kombinacija prinese srečo. 

Toda kaj z denarjem, ki bi ga dobili? Ena od uporabnic foruma Starševski čvek je pred kratkim tako živo sanjala, da je zadela na lotu, da si je potem podnevi neprestano razbijala glavo, kako bi denar zapravila. 

Profimedia

Zapisala je, da bi se najprej odpravila na potovanje. Tam bi uživala karseda, nato pa naredil načrt kaj z denarjem. Prijateljem bi odplačala kredit, jim podarila nekaj denarja in organizirala potovanje za prijatelje. Denar bi investirala v podjetje in vrednostne papirje. 

Kam z denarjem?

V primeru, da v bližnji prihodnosti zadanete na loteriji, vam v nadaljevanju predstavljamo nekaj predlogov, za kaj ta denar lahko zapravite. 

  1. Investicija – ne glede na to, kaj vse si privoščite, je smiselno en del dobitka vložiti oziroma investirati. Morda to ni najbolj zadovoljivo, toda zagotovo se vam obrestuje. Obiščite dobrega finančnega svetovalca in vložite denar v manj tvegane investicije. 
  2. Počitnice – seveda se ob tako velikih vsotah denarja spodobi privoščiti tudi malo razvajanja. Morda na kakšni tropski destinaciji ali pa tja, kamor ste si že dlje časa želeli, pa si niste mogli privoščiti. Tam si lahko privoščite le najboljše.
  3. Nepremičnine – privoščite si lahko novo hišo, novo stanovanje, vikend na morju ali pa preuredite staro stanovanje. Možnosti je veliko, želja pa gotovo tudi!
Profimedia
  1. Avto – končno si lahko privoščite svoj sanjski avto ali pa ga kupite kot darilo svojim staršem ali najboljšemu prijatelju.
  2. Odplačajte kredit – loto dobitek bi številnim prišel prav prav zaradi odplačila dolgov in kreditov, zaradi katerih si ne bi bilo več treba beliti glave. 
  3. Karkoli vam srce poželi – osebni kuhar, dizajnerska oblačila, zasebno letalo s pilotom, lepotne operacije … omejitev praktično ni!

Eden od dobitnikov lota iz Amerike je tako recimo zgradil svoj vodni zabaviščni park, drugi je  podaril milijon dolarjev organizaciji za legalizacijo marihuane. Zakonski par iz Anglije pa je denar razdelil med svoje sorodnike, nekaj denarja, ki jima ga je preostalo, pa namenjata nakupom loto listkov. 

Profimedia

Številni dobitniki lota pa denar tudi slabo vlagajo, zato se pogosto zgodi, da novopečeni bogataši tudi hitro obubožajo. To se je na primer zgodilo Američanki iz New Jerseyja, ki na lotu zmagala dve leti zapored in zadela kar 5,4 milijona dolarjev. Naslednjih trideset let je veliko zapravljala, na koncu pa končala v prikolici popolnoma brez denarja. 

Uporabniki foruma so imeli podobne odgovore – poplačali bi kredite, si privoščili potovanje in novo hišo. Številni so izpostavili, da bi bili z denarjem zelo previdni. “Trudila bi se, da me začetna evforija ne potegne preveč noter,” je zapisala ena od komentatork.

“Jaz bi pustila službo, potem bi kupila hiško na podeželju na samem in bi mirno živela naprej. Potovanja me ne vlečejo. In nikomur ne bi povedala.”

komentatorka foruma

Nemalo komentatorjev je zapisalo, da bi bili zelo previdni pri tem, komu bi zaupali, da so dobitniki loterije. Skrbi jih namreč odziv okolice, ki bi se do sosedov, prijateljev, sorodnikov, ki so nenadoma obogateli, gotovo obnašala drugače.

Profimedia

Toda ali bi vam denar prinesel srečo? Eden od komentatorjev odgovori takole:

“Veš, kako je, z denarjem je vse lažje, lepše je jokati ali se sekirati v vili z bazenom kot v leseni plesnivi baraki.”

komentator foruma

Style. Več novic

New Report

Close