Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Sem šla nad celulit kar s krtačo

Sem šla nad celulit kar s krtačo

Nikoli nisem imela celulita, a po 40tem letu se je le ta začel lepo počasi nabirati na moji bokih in stegnih. Poskusila sem vse živo, od utesnjenih gumijastih hlač, limfne drenaže, čuda enih krem in napitkov, pa itak šport vsak dan. Nič, popolnoma nič se ni zgodilo, čeprav sem zraven tudi en majčkeno molila. Potem pa sem na družbenih omrežjih opazila, da influencerke na veliko propagirajo suho krtačenje, pa sem si rekla, zakaj pa ne, krtača je pa res minimalni strošek v primerjavi z vsemi čudežnimi preparati in kremami. In tako se že nekaj mesecev začenjajo moja jutra. Počutim se fantastično, pa tudi celulit se mi zdi, da postaja manj viden. Res pa, da sem uvedla še nekaj malih sprememb v moje življenje, npr. mlačna voda z limono zjutraj na tešče in toplo- mrzlo tuširanje. Ima še katera kakšen fajn recept? Me res prav firbec matra, kakšne imete kaj izkušnje z zmanjševanjem pomarančne kože. Lepo bodite pa celulita se znebite. 😊

Ja, pa pometanje in vse kar ti jemlje čas ki bi ga porabili s prehranjevanjem…

Jaz sem imela en malo celulita od kar pomnim, čeprav sem bila v vrhunskem športu, sedaj pa rekreacija vsak dan, pa se pomarančna kože kljub vsemu kar širi. Hodim na limfno drenažo, pa z eno Afroditino novo kremo se mažem, rezultata ne opazim, se pa bolje počutim, noge mi okoli gležnjev ne zatekajo in zjutraj se ne zbujam zabuhla. To je to, kar se moje izkušnje tiče.

Odgovor na objavo uporabnika
celulitična, 28.06.2021 ob 13:29

Nikoli nisem imela celulita, a po 40tem letu se je le ta začel lepo počasi nabirati na moji bokih in stegnih. Poskusila sem vse živo, od utesnjenih gumijastih hlač, limfne drenaže, čuda enih krem in napitkov, pa itak šport vsak dan. Nič, popolnoma nič se ni zgodilo, čeprav sem zraven tudi en majčkeno molila. Potem pa sem na družbenih omrežjih opazila, da influencerke na veliko propagirajo suho krtačenje, pa sem si rekla, zakaj pa ne, krtača je pa res minimalni strošek v primerjavi z vsemi čudežnimi preparati in kremami. In tako se že nekaj mesecev začenjajo moja jutra. Počutim se fantastično, pa tudi celulit se mi zdi, da postaja manj viden. Res pa, da sem uvedla še nekaj malih sprememb v moje življenje, npr. mlačna voda z limono zjutraj na tešče in toplo- mrzlo tuširanje. Ima še katera kakšen fajn recept? Me res prav firbec matra, kakšne imete kaj izkušnje z zmanjševanjem pomarančne kože. Lepo bodite pa celulita se znebite. 😊

Vsak dan (zjutraj in zvečer) uporabljam kremo že približno pol leta, vsak dan telovadim, prehranjujem se dokaj zdravo, zdaj ko so se spet odprle savne grem približno 2krat tedensko, ampak ne pomaga nič… Kakšno krtačo pa imaš in kje si jo kupila? To je zadnje kar mi preostane…

nič ne pomaga, 28.06.2021 ob 17:10

Vsak dan (zjutraj in zvečer) uporabljam kremo že približno pol leta, vsak dan telovadim, prehranjujem se dokaj zdravo, zdaj ko so se spet odprle savne grem približno 2krat tedensko, ampak ne pomaga nič… Kakšno krtačo pa imaš in kje si jo kupila? To je zadnje kar mi preostane…

Krtačo dobiš v vseh bolje založenih drogerijah. Ima naravne ščetine in je običajno lesena z dolgim snemljivim ročem, počez pa ima en trak, da noter roko zatakneš in lažje držiš krtačo. Preden je suho krtačenje postalo moderno, smo enako ušporabljali za pod tuš, za pilling.

Potetoviraj si zadnjo plat in se celulita niti videlo ne bo. In pa najcenejši nasvet – ko se postaviš pred ogledalo zamiži.

Celulitična, 28.06.2021 ob 17:24

Krtačo dobiš v vseh bolje založenih drogerijah. Ima naravne ščetine in je običajno lesena z dolgim snemljivim ročem, počez pa ima en trak, da noter roko zatakneš in lažje držiš krtačo. Preden je suho krtačenje postalo moderno, smo enako ušporabljali za pod tuš, za pilling.

Hvala! Bom preizkusila.

Kaj so to spet naše influencerke pogruntale in sedaj prodajajo za suho zlato? Sem šla malo raziskovati. Skoraj ne morem verjeti, da to deluje.

Noviteta, 29.06.2021 ob 12:07

Kaj so to spet naše influencerke pogruntale in sedaj prodajajo za suho zlato? Sem šla malo raziskovati. Skoraj ne morem verjeti, da to deluje.

Res deluje, pa še enostavno in poceni je.

jaz sem krtačo kupila u DM-u. Je res minimalni strošek. Čez poletje se odpovedujem  sladkorju – no kdaj pa kdaj seveda grešim. Ugotavljam pa, da pri meni kombinacija limfne drenaže (30min) + anticelulitna masaža deluje tako da ga imam letos občutno manj 😉

+ seveda vse to kar že vemo – veliko vode itd.

A to se kar s kartačo po telesu drgneš, malo sem in malo tja, ali obstaja kakšna posebna tehnika, kako naj bi se to izvajalo? Se to dela po celem telesu ali samo na določenih mestih?

Suho krtačenje je odlično, jaz sicer ne morem rečt, da mi je izginil. Odkar pa se krtačim, je koža res lepša, noge mi ne zatekajo, sploh takle v vročini, celulit pa je manj viden, saj konec koncev gre za drenažo.

Hmmm, se štrglate kot konjički Js sem jo samo kupila, pa je ne uporabljam, ker me moti višek kože, ki leti vsepovsod. Bi morala kar na balkon. Kar razumem, da je dodaten razlog, da bi lahko začela. Hvala za spodbude.

krtačkica, 29.06.2021 ob 12:59

Suho krtačenje je odlično, jaz sicer ne morem rečt, da mi je izginil. Odkar pa se krtačim, je koža res lepša, noge mi ne zatekajo, sploh takle v vročini, celulit pa je manj viden, saj konec koncev gre za drenažo.

A pa se kako posebej krtačiš – tisto proti srcu, ko začneš pri prstih ali kako?

Jaz sem s suhim krtačenjem začela lani poleti, potem čez zimo priznam da se mi malo ni dalo, kakšen mesec nazaj sem pa spet začela. Meni pomaga predvsem kar se tiče prekrvavitve, se mi zdi da pripomore k vsemu drugemu kar počnem – zdrava prehrana, veliko veliko tekočine (voda, voda z limono, zeleni čaj), dnevna intenzivna telovadba (počepi, moraš se prešvicat) in obvezno masaža kritičnih predelov. Tko da, krtačenje mi je samo en dodaten plus, dvomim pa da se lahko znebiš celulita izključno samo s krtačo. Ne vem, mogoče je kateri uspelo?

krtača in pa guasha (ne vem, a sem prav napisala) sta na mojem seznamu stvari, ki jih namerava kupit. sem vidla neke slovenske influenserke, da to delajo in po navadi res ne padam na te fore, ampak tole sem preverila pri drugih in recimo prijateljica pravi, da se ji je prekrvavitev zelo izboljšala in da je menda fino vključit v jutranjo ali večerno rutino

Celulit je čisto ok. Sprejmi se z njim. Slišala pa sem, da pomarančno olje pomaga. In pij limonade veliko.

Tehnika, 29.06.2021 ob 12:13

A to se kar s kartačo po telesu drgneš, malo sem in malo tja, ali obstaja kakšna posebna tehnika, kako naj bi se to izvajalo? Se to dela po celem telesu ali samo na določenih mestih?

Vtipkaj v google suho ščetkanje in dobiš opis. Saj je zelo simple.

Grem pod tuš, na dlan si natrosim citronsko kislino + sodo bikarbono, zmočim, zapeni se, razmažem po telesu. Prečoham to po telesu ali z rokami ali s plastično krtačo predrgnem kožo.

Še napol mokra grem iz kopalnice in se namažem z BioOil. Če ga mažem na še malo mokro kožo, ga porabim manj in lažje ga razmažem. Voda potem tako izhlapi, olje pa ostane v normalni  količini na koži.

Nato na trebuh, rit in stegna namažem še kremo od Sensilaba proti celulitu. (15 eur ma je ena prišla, prej sem imela eno za 30 iz lekarne nek Tripleeffect, pa bom zdaj pri tej ostala, zaradi cene in ker mislim, da je prav tako hask).

Nato vzamem tole mašino (mislim, da je bila kakih 16 eur enkrat v Tuš drogeriji, sem jo pa že tudi drugje zasledila.

in se z njo par min po eni nogi in ritnici, par min po drugi rolam. Res samo par min.

no in mogoče je kar nekaj stvari, ki so vključene v ta ritual, ampak, celulit me je prav nehal skrbet, ker ga skoraj več nimam. Pa niso krive prehrane, pijača ipd. Tale ritual mi ga je pomagal odgnat.

Evo, delim, ker verjetno marsikateri celulit omejuje srečo in meni je tole zelo pomagalo. Po 2-3 tednih bodo sigurno že dobri rezultati.

Masažni aparat proti celulitu Massager InnovaGoods - Vivre.si

slika, ker spletne strani ni pokazalo zgoraj. Gugl najde to zadevo pod: Masažni aparat proti celulitu. Si pa po trebuhu nič ne delam s tem, ni ok, zaradi organov. Za trebuh mi pa najbolj koristijo… ne boste verjeli… trebušnjaki

Sama se trudim živeti zdravo, in že pred leti sem uvedla jutranje suho ščetkanje  pred tuširanjem. Vzame le 5 do 10 minut, a dolgoročni učinek je boljše počutje, stranski pa tudi manj celulita in uvele kože.  S celulitom nisem imela nikoli posebnih težav, sem pa redno  plavala in hodila v savno, nekaj kolesarila, veliko hodila, od malega kar veliko pila, zjutraj limonin sok.

Ma sirkova krtača kupljena v Obiju, Bauhausu, kjer je najcnej,  je tudi  čisto OK.

291781.jpg

Drugače pa proti celulitu pri ženskah na stegencih, predvsem pa nobene ohlapne kože na notranji strani stegen in povešene kože koli kolen -kolesarjenje – dnevno , po dve urci. Nobenega celulita, zagotovljeno – tudi po 40em:)

Pa obvezno knajšanje med umivanjem – tuširanjem – torej oblitjem na koncu s hladno vodo, ne toplo. Da dobiš kurjo polt.

znajdet, 28.06.2021 ob 18:02

Potetoviraj si zadnjo plat in se celulita niti videlo ne bo. In pa najcenejši nasvet – ko se postaviš pred ogledalo zamiži.

Seveda se vidi – na soncu v kopalkah še kako – izvoli:

resno o, 29.06.2021 ob 13:01

Hmmm, se štrglate kot konjički Js sem jo samo kupila, pa je ne uporabljam, ker me moti višek kože, ki leti vsepovsod. Bi morala kar na balkon. Kar razumem, da je dodaten razlog, da bi lahko začela. Hvala za spodbude.

rredno se umivaj ( vlaga na kožo dnevno je nujna) in maži dnevno, pa ne boš imela “olupkov” in luskin kože ob rašplanju naokoli. Koža leti dol, če je dnevno ne umivaš in ne vlažiš dovolj – in se “luska” in lupi.

Vidis jaz pa npr. obozujem celulit na zenski.

Jaz imam celulit pa kaj, mene ne moti. Je del mene. Pa športam, telovadim, se prehranjujem zdravo, sem drobna ampak celulit je (pri mojih rosnih 24) in kaj naj, ce koga moti naj gleda stran.

Samo tiste moti celulit, ki nima vseh čistih pri sebi!

New Report

Close