Barvanje na blond, lasje pa kot slama
barve škodijo, 06.07.2021 ob 19:17
Barve so strup za lase in lasišče.
In tudi, če boš šla k frizerju, boš imela suhe, zdelane lase.
Barve stran pa bodo lasje spet zaživeli, če jih nisi že do kraja uničila s farbami.
Pač na izbiro imaš: biti siva in imeti zdrave lase ali biti pobarvana, brez sivčkov in imeti uničene lase.
Ne pretiravaj! Odvisno od genske zasnove in zdravega načina življenja. Nobeni ni treba trpeti s sivimi lasmi!
BLOND, 06.07.2021 ob 17:48
Enkrat mesečno se barvam na blond, z barvami, kj jih kupim v trgovini. Po vseh lwtih se mi lasje lomijo in so dan ali dva po umivanju že kot slama (kljub balsamu). Ali obstaja kakšen uspešen (in res tudi opazen) naraven način svetlitve las?
Že 20+ let se sama doma barvam z eno znamko, sem ji zvesta – Ilirija Vedrog, svetlo blond odtenek. Nobenih težav, pa imam po naravi sicer tanke, rahlo valovite lase, 2x sicer tudi barvala v frizerksme salonu s Keune professional cca 10 let nazaj- taka slama od las, scuzano in osušeno takrat cca 3 mesece, da bohpomagaj. Sem jih spravila v red s kokosovim oljem, od takrat naprej sem mu zvesta. Od takrat tudi sama doma barvam – sem pogruntala svojo magično formulo.
Point je tudi, koliko % peroksid uporabiš – priložen je ponavadi 12% – meni je premočan – uporabljam 9%, je dovolj za moje tanke lase. Če imaš debelejše lase, verjetno mora bit 12% – nojaz tudi po 30minutah 9% delovanja imam dovolj – rezultat barve OK, sivi lasje pa tudi prekriti, kar je point.
Pa še skrivnost uspeha nahranjenja barvanega lasu – takoj po barvanju in spiranju balzama uporabim še v mokre lase neodišavljeno kokosovo olje. Zakon. Lasje mehki, neštrleči, nepoškodovani.
Sicer ima Subrina sedaj tudi en zelo dober produkt – mešanico arganovega, mareličnega olja –
maslo za lase in telo. Top. Naredim enako po vsakem pranju. Premiun Treatment se imenuje: arganovo, kokosovo olje, mangovo olje, ……
https://www.subrinaprofessional.com/en/products?category_id=3&product_id=106
Lasje mehki in dišeči do naslednjega pranja. Nujno vtret še v mokre lase; nikakor potem niso mastni; je pa res, da ne uporabljam nobenih drugih preparatov za nego in stiliranje med dvema pranjema, ker mi ni treba – imam 60 cm dolge lase, pretežno spenjam v različne vaiante, kita, čop, variacije banana spenjanje – nikoli pa tudi ne uporabljam laka/spreja za lase – za utrjevanje frizure.
Že dolga leta se barvam na blond … Barvam v škatli je priložen 12-procentni razvijalec zaradi boljše učinkovitosti zaradi nespretnih amaterskih rok, potrebe po tem pa zaradi samega barvanja ni. Jaz uporabljam 6-procentni razvijalec, imam srednje močne, dolge lase. Barvam si samo narastek, le vsakih nekaj mesecev po celi dolžini. Uporabljam barve keune, kombiniram par odtenkov, da ne pride preveč enakomerna (umetna) barva.
To, kar lahko za lase narediš od zunaj, se pravi s šamponi, balzami itd., je bolj tko tko. POmembna je prehrana, potem pa še hormoni – ko ženske pridemo v meno, se lahko žal spremeni tudi kakovost las.
Jaz po šamponiranju uporabim balzam, potem pa mešanico z arganovim oljem za lase iz Eurospina za lažje razčesavanje. Vmes sproti pa čisto arganovo olje (ko se z njim namažem po obrazu, si mastne roke “obrišem” v lase – ravno prav maščobe dobijo za lepši videz).
to pa je smola, 08.07.2021 ob 13:55
Aja, pri omenjanju Ilirije Vedrog tukaj gor se moraš zavedat, da obstajajo plačani ljudje, ki takole kakor mimogrede in naključno opisujejo svoje odlične izkušnje z njenimi izdelki. Velja še za nekaj slovenskih firm, je zelo prozorno, ko enkrat pogruntaš, da imamo tu gor plačane pisune.
No, Jest preberem, predno ti popredalčkaš. Žalostno se malo oddahni ali j* Blond ni zgolj v laseh. 😆😂😂😂😂☺☺☺☺
kaj bi rada? Nisem zaposlena v Iliriji Vedrog, niti njihova plačanka-sem samo uporabnica 20+ let njihove barve. In mi ustreza – Keune mi je napirmer popolnoma osušila in oslamnatila lase. A zmoreš to dojet in razumet, ali ti tvoj IQ tega ne dopušča?
Inza koji patak bi koneckoncev dala 10-15 eeur za en komplet barve za lase za enkratno uporabo na mesec, še pa lahko dam samo 3 eur in je rezultat čisto OK že 20 let – noben problem? Pa niem nobena mamka, da nau pomote 🙂 Torej zapri svoja prednja vrata.
barvanje doma in nega, 08.07.2021 ob 18:51
kaj bi rada? Nisem zaposlena v Iliriji Vedrog, niti njihova plačanka-sem samo uporabnica 20+ let njihove barve. In mi ustreza – Keune mi je napirmer popolnoma osušila in oslamnatila lase. A zmoreš to dojet in razumet, ali ti tvoj IQ tega ne dopušča?
Inza koji patak bi koneckoncev dala 10-15 eeur za en komplet barve za lase za enkratno uporabo na mesec, še pa lahko dam samo 3 eur in je rezultat čisto OK že 20 let – noben problem? Pa niem nobena mamka, da nau pomote 🙂 Torej zapri svoja prednja vrata.
Odgovor scitiran avtorici “najbolje da”, na njeno polemiziranje, da smo zgolj zadovoljni uporabniki plačanci Ilirije vedrog….