Najdi forum

Splash Forum Koronavirus Obvezno cepljenje covid – otroške bolezni

Obvezno cepljenje covid – otroške bolezni

Ok..pustimo ob strani da so trenutna cepiva v fazi odobritve, preverjanja..ampak kaj mene “mede” . Cela drama okoli morebitnih stranskih učinkov, otroke pa se cepit ko “po tekočem traku” za “ni da ni” .

Pa da ne bo pomote..nisem cepljena. Otrok ni cepljen, ker se je že prvo cepljenje končalo na nevro oddelku

Samo tako..mi je zanimivo kakšna drama ob omembi  obveznega cepljenja..ko pa bi bilo samo “še eno več”.

Izgovori v stilu..zdravega naj se cepi ???!!!   Ipd..ne pijejo vode. Ko pa imamo že ogromen seznam obveznih cepljenj..a ko starš samo nakaže skepso glede cepljenja otroka..vsi “u luft”. Zdaj ko gre za vaše/naše “riti” pa tako glasni.

Malo se zamislite vsi “anticepilci” ki obsojate starše necepljenih otrok .  Samo to..

Si ti mal zmedena?

 

Ne vem..a sem? Pač vprašam zakaj take obsodbe ob pomislekih ko se gre za  cepljenje otrok, napram cepljenju proti covidu. Ob predpostavki recimo izgovora tipa…zakaj cepiti zdravega, zakaj ceptit ko pa so možni stranski učinki..

Ja, je razlika, eno so odobrena, drugo neodobrena cepiva..a v končni fazi smo “tam tam” kar se stranskih učinkov tiče , glede učinkovanja pa tudi verjetno, saj nihče ne preveri protiteles.

Saj nikogar ne obsojam..dajem samo povod za razmislek da so nekateri precej dvolični.

Ne gre za cepiva kot taka, cepiva za kovid so taka kot so, marsikoga do zdaj so tudi ze zascitila, komu tudi skodila, tako kot vsa cepiva. Pustimo zdaj ob strani da popuscajo.Gre se zato, da so nasi totalni amaterji, pa ne samo nasi tudi drugje jih najdes. Tisti, ki imajo finance (drzave) so pokupili cepiv se in jos, drzave kjer financ ni tam jih manjka itd- ekonomsko vprasanje pac, problem so amaterji, ki ne vedo kaj delajo in govorijo, govorijo pa cisto prevec agresivno in s prevec kontradikcij za moj okus. V Izraelu ljudje sami hodijo po 3 dozo, pri nas je pa tako kot je in  jim sredi belega dne ne verjamejo, da je dan. Velikokrat se vprasam ,da niso nabavili cepiv sumljivih dobaviteljev, tako kot hitre teste. :)) Clovek pac marsikaj pomisli. Se se vedno sprasujes zakaj ljudje ne verjamejo in ne zaupajo nasi stroki in politiki tocno v tem primeru, primeru cepiva za kovid, medtem ko s cepivom proti npr tetanusu nimajo takih tezav, tudi cepivo za tetanus je lahko nevarno. Gre se za stvar zaupanja.

Se strinjam,agresivno ponujanje vzbudi zgolj sumničavost.

Samo hočem reči, da bi se lahko tudi staršem ki imajo pomisleke ob cepljenju otrok “dalo dihati” in jih ne napadati z vseh front. Vsaj tisti del, ki zdaj tako vnetu “nasprotuje” iz takih ali drugačnih razlogov oz prepričanj.

 

Je pa v otrośkih ambulantah, vsaj moja izkišnja podobna.. Skoraj vsak obisk se je pričel z besedamo sestre “dober dan, a danes se cepimo?”  Ne….”A ne???? aja “.. vse se vrti okoli cepljenja, cepiv in profita. Redko kdo prisluhne, preveri, si vzame čas in prizna da mogoče pa..

Tako pri otrocih, kot v trenutni situaciji.

Ne vem kdo je večja “ovca” grdo rečeno.

Večjih ovc in debilov od cepilcev pač ni.

 

No..brez narekovajev je sliśati precej nesramno 🙂

Ampak med raznimi “pranji možgan” se res vprašam ali iskreno verjamemjo povedanemu. Ko pa je vse copy paste neke druge države, ki je to stihtala tri dni prej? Vpraśanje “kdo je tu nor” je res na mestu za moje pojme.

Opravičilo za napakice…poanta se da razbrati 😉

New Report

Close