Kolilo časa ste bili brez vonja- okusa?
Ja, več kot pol leta. Predvsem brez vonja. No, vrnil se sicer je tam po 4 mesecih, a zelo slabo. Še danes, več kot pol leta kasneje, nekaterih stvari ne zavoham. Ostalo voham slabše. Določene stvari pa imajo čisto drugačen vonj, kot so ga imele prej. In med njimi je žal tudi kava. Pa npr. geli za tuširanje, šamponi, parfumi – nič več ne diši. Ali npr. vonj urina je popolnoma drugačen, pa okus mlečnih izdelkov – sir, jogurt, popolnoma drugačen. Upanje, da se bo vse povrnilo v prvotno stanje, je že opuščeno.
Sorry… Ampak saj ni pri vseh tako. Pri nekaterih se čez čas vse postavi na svoje mesto. Pravila o tem času pa mislim da ni. Srečno!
ha … js sm zbolela takrat ko so bili otroci v karanteni zaradi rizičnega stika. Edina sem zbolela in bila bolna 2 tedna, močnejši prehlad. Okus ni da sem ga izgubila, vse je bilo istega okusa – v mojem primeru grenko oz. me je spominjalo na tablete. Karkoli sem jedla, vse je imelo isti okus – grenko. Mislim da cca 2-3 tedne, morda 1 mesec. Nisem razumela kaj je, sem mislila, da je hrana zanič pa sem kupovala kup stvari, da bi imela okus nazaj. Potem sem nehala, ker je bilo vedno isto. Vonj se mi zdi, da tudi nisem kaj dosti imela in sem bila kar zadovoljna – smrdljive stvari nisem vohala tam, kjer so vohal idrugi :))))))