Nikoli ne upošteva mojih želja
Partnerju nikjer in nikoli ni mar za moje želje. Je totalno dominanten tip, ki mu ni mar za druge. Ljudi si podreja. Včasih se mi je še fino zdelo, da je tak, ker sem to povezovala s tem, da skrbi zame, zato sem se mu prepustila. Dlje sva skupaj, bolj me ta njegova lastnost ubija, najbolj pa me je začelo motiti med seksom. Prevzel je popoln nadzor, poskrbi samo za svoje potrebe, običajno ostanem nepotešena, za kar mu je vseeno. Včasih ima tudi precej nenavadne želje in popolnoma jasno je, da se mu podredim. Nikoli se nisem pritoževala, sem človek, ki je rad voden, ki nima težav z podrejanjem, pač taka sem in tega se zavedam, a zadnje čase gre partner, celo zanj, krepko čez rob. Želi, da se nama v postelji pridruži še ena ženska. Tega ne morem sprejeti. Ob omembi, da ga bom zapustila, če bo insistiral pri svoji odločitvi, se mi posmehuje, misli, da itak tega ne bom naredila. Res tudi sam ne vem, če sem ga zmožna zapustiti, a z žensko v postelji si njega sigurno ne bom delila. Ne vem samo kako naj mu dam vedeti, da sem v svoji nameri resna, da tokrat ne bom popustila.
Problem je to da ti ne ločiš med moškimi, ki vodijo družine, skrbijo za družino in ženo in se odločajo (po posvetovanju z ženo). Ti pa vidiš enega vase zagledanega sociopata, ki mu dol visi za vse razen za svoje potrebe in misliš da vodi. V resnici je pa samo sociopat, ki si s tabo svoje potrebe teši. Dol mu visi zate.
Para Bellum, vsaka ženska si zasluži odnos, ki je spoštljiv in ljubeč. Drug ob drugem se učimo, ja, izbiramo kot izbiramo, se soočamo s svojimi manjki in napredujemo, a to ne pomeni, “da si zasluži”.
Avtorica, zahvali se vesolju, zadela si ob svoje meje, zdaj jih le še spoštuj in zagovarjaj. Če je to razlog, ki vaju bo razdvojil in ločil, vzemi izkušnjo za popotnico naprej in v prihodnje izbiraj preudarneje. Ti pošiljam objem. Če ti ni, ti ni. Ne sili se.
Vedno bolj te bo skušal podrediti….Bog ve kaj si še izmisli. 😀
Vedno manj mu moraš dovoliti…Počasi in sistematično obračaj ta odnos tako, da boš zadovoljna.
Najprej malenkosti nato vedno več. Če se ne prilagodi nista za skupaj, ti boš vedno bolj nesrečna . Minila bodo leta, ki jih boš preživela nesrečna . Mogoče pa bi v tem obdobju bila bolj srečna sama ali s kom drugim.
Vsakič znova bi se morali zavedati ,da nam je čas omejen. In predvsem nikoli ne smemo početi stvari, ki so v nasprotju z nami . In tukaj si se v vezi te ženske pravilno odločila zase.
V bistvenih stvareh zame se tudi sama nikoli ne podredim ,če so v nasrotju z menoj.Življenje ja tako lažje in predvsem bolj kvalitetno.
Avtorica nisi postavla v vajini zvezi nobene meje. Morala boš sebe bolj spoštovati, in v nasledjnji zvezi postavti meje. Jasno povedat na začetku kaj in kako, če se te meje prestopijo greš. Drugo je vprašaj se zakaj si izbrala tako osebo in kako naslednjič ne ponoviš napake. Vse te lasnosti, ki si jih opisala o njem so za večina zensk zelo privlačne, ali na začetku je potrebno testirat moškega, je pripravlen tudi zate kaj naredit mu je mar npr. kuhaš ga pokličeš ko ga ni doma in mu rečeš če lahko v trgovini kupi…, mu rečeš da ti nekaj ni všeč in vidiš če upošteva tvojo mnenje. Zato je pomembno da na začetku, ko greš par krat z njim opazuješ, če je ustrezen.
V tvojem primeru je za trenutno zvezo ze prepozno, in ne zgublaj več časa ter se loči. Ker te ne spoštuje, se ti dela norca, te provocira. Išči naprej pravega partnerja.
“da sem v svoji nameri resna, da tokrat ne bom popustila”. Ste si odgovorila. Ne popustite in če bo še naprej grozil, pač odidite. Vse lepo in prav če se podrejamo, ampak vi se podrejate samo zato, da njega zadovoljite, da VI NE OSTANETE SAMA. Ali je resnično boljše biti v taki vezi, kot pa biti samski? Pač bodite z njim še naprej, samo ne potem jokat, da ga skrbi samo zase. Tako ste ga naučili in dovolili.
razlika, 22.10.2021 ob 02:19
Problem je to da ti ne ločiš med moškimi, ki vodijo družine, skrbijo za družino in ženo in se odločajo (po posvetovanju z ženo). Ti pa vidiš enega vase zagledanega sociopata, ki mu dol visi za vse razen za svoje potrebe in misliš da vodi. V resnici je pa samo sociopat, ki si s tabo svoje potrebe teši. Dol mu visi zate.
Tudi mene bi skrbelo, če nima mogoče kakšne diagnoze … Nočem prehitro sklepati, ampak najmanj s čimer imaš opravka je egoističnost in egocentričnost … Ne vem koliko časa sta skupaj, ampak preveri lastnosti sociopata. Normalnemu človeku je mar za sočloveka, za njegovo mnenje, njegova čustva … Vse ostalo je odklon.
Skrivoma si poišči novo zatočišče in prestavi vanj večino tvojih stvari. Soglašaj z njegovim predlogom, da pride še ‘neka’ ženska, verjetno njegova ljubica. Ko pride ‘nova’ ju pusti naj začneta in razloži, da boš najprej opazovala, morda se kaj naučiš, potem moraš na WC, vzameš aparat in ju skrivaj fotografiraš, nato vzameš ostanek svojih v naprej pripravljenih stvari in odideš. Posnetek ali več tega uporabiš za dokaz v predlogu za razvezo in utemeljitev odškodnine.
Res tudi sam ne vem, če sem ga zmožna zapustiti, a z žensko v postelji si njega sigurno ne bom delila. Ne vem samo kako naj mu dam vedeti, da sem v svoji nameri resna, da tokrat ne bom popustila.
Torej? Eno figo boš. Saj si sama ugotovila, da nisi dovolj odločna. Je bolje, da niti ne govoriš na glas, ker boš še bolj smešna, ko svoje grožnje ne boš mogla uresničiti. In še bolj te bo nosil v riti.
Ko se boš pa sama s sabo zares zmenila, takrat boš pa tudi resno jemala samo sebe posledično pa te bo resno vzel tudi on. Prej pa pač ne.
Podrejena, 21.10.2021 ob 22:43
Partnerju nikjer in nikoli ni mar za moje želje. Je totalno dominanten tip, ki mu ni mar za druge. Ljudi si podreja. Včasih se mi je še fino zdelo, da je tak, ker sem to povezovala s tem, da skrbi zame, zato sem se mu prepustila. Dlje sva skupaj, bolj me ta njegova lastnost ubija, najbolj pa me je začelo motiti med seksom. Prevzel je popoln nadzor, poskrbi samo za svoje potrebe, običajno ostanem nepotešena, za kar mu je vseeno. Včasih ima tudi precej nenavadne želje in popolnoma jasno je, da se mu podredim. Nikoli se nisem pritoževala, sem človek, ki je rad voden, ki nima težav z podrejanjem, pač taka sem in tega se zavedam, a zadnje čase gre partner, celo zanj, krepko čez rob. Želi, da se nama v postelji pridruži še ena ženska. Tega ne morem sprejeti. Ob omembi, da ga bom zapustila, če bo insistiral pri svoji odločitvi, se mi posmehuje, misli, da itak tega ne bom naredila. Res tudi sam ne vem, če sem ga zmožna zapustiti, a z žensko v postelji si njega sigurno ne bom delila. Ne vem samo kako naj mu dam vedeti, da sem v svoji nameri resna, da tokrat ne bom popustila.
Ljudje sami postavimo standarde kako drugi z nami delajo. Ti jih zelo očitno sploh nimaš. Si se pač odločila da je to tvoja vrednost. Da se nekdo tako obnaša do tebe. Da si z nekom ki mu ni mar zate. Ki sploh opazil ne bi če te jutri bus zbije. Tvoja izbira je bila to. In bo še naprej a ne? Ti si si takšno ceno postavila. Ne on.
Ta še te bi proč spravil, če bi dosti opletala s pravicami in hotenji. Meje so mu tuje, tvoje pa sploh. Sklicevanje na svojo bolezen, (še bo že našla kakšna) je dober uvod za oddaljevanje. Torej, da se te naveliča. Da si banka za njegove spolne bolezni in okužbe, bi tudi rekla. Brez kondoma nič. Pošlji ga na testiranje.
Anonimno 8834 15.11.2024 ob 15:48
Skrivoma si poišči novo zatočišče in prestavi vanj večino tvojih stvari. Soglašaj z njegovim predlogom, da pride še ‘neka’ ženska, verjetno njegova ljubica. Ko pride ‘nova’ ju pusti naj začneta in razloži, da boš najprej opazovala, morda se kaj naučiš, potem moraš na WC, vzameš aparat in ju skrivaj fotografiraš, nato vzameš ostanek svojih v naprej pripravljenih stvari in odideš. Posnetek ali več tega uporabiš za dokaz v predlogu za razvezo in utemeljitev odškodnine.