Covid in kadilci
na začetku korone se spomnim, da so govorili, da je presenetljivo, ampak, da so bili kadilci manj ogroženi
mogoče virus ne mara katrana v pljučih, obstaja celo raziskava, kako nikotin preprečuje vezavo virusa v celicah.
brala bi, 03.11.2021 ob 09:46
A obstaja kakšna zanesljiva raziskava, če so kadilci bolj ali manj ogroženi od korone?
Od začetka se je govorilo da veliko bolj, kajti virus napade pljuča…ampak po tem kar vidim okoli sebe, bi rekla da je ravno obratno.
Je mogoče kdo zasledil kaj o tem? Hvala
To ni respiratorni virus, ampak udari na srce, možgane, ožilje. Zakaj pa misliš, da se je smrtnost s covidom za toliko zmanjšala odkar ne zdravijo z ventilatorji?
Jaz sem kadilka. Prebolela lani, lažje kot prehlad. Posledice pa so še. Letos bila kar nekajkrat v stiku z okuženimi, pa nič pobrala.
ne gre za pljuča, 03.11.2021 ob 10:16
To ni respiratorni virus, ampak udari na srce, možgane, ožilje. Zakaj pa misliš, da se je smrtnost s covidom za toliko zmanjšala odkar ne zdravijo z ventilatorji?
Jaz sem kadilka. Prebolela lani, lažje kot prehlad. Posledice pa so še. Letos bila kar nekajkrat v stiku z okuženimi, pa nič pobrala.
Kakšne posledice so ti ostale? Lahko malo bolj podrobno opišes, ker jaz ravnokar preboleva in sem kadilka
čekdisout, 03.11.2021 ob 10:06
na začetku korone se spomnim, da so govorili, da je presenetljivo, ampak, da so bili kadilci manj ogroženi
mogoče virus ne mara katrana v pljučih, obstaja celo raziskava, kako nikotin preprečuje vezavo virusa v celicah.
To sem tudi jaz nekje brala bolj na začetku. Mogoče je celo malo logike v tem