Najdi forum

Splash Forum Koronavirus Ali je res, da če v drugo prebolevaš kovid, je potek precej hujši?

Ali je res, da če v drugo prebolevaš kovid, je potek precej hujši?

Sem prebolevnica. Prebolela sem blažjo obliko. Ampak “rok” prebolevnosti mi je že potekel. Zato me skrbi, če je to res, kar v naslovu sprašujem.

Ena je bistvena stvar, ki si jo treba zapomniti; zelo različno je. Odvisno od človeka, njegove genetike, okolja, trenutnega zdravstvenega stanja, itd.

Lahko je enako, lahko je lažje, lahko je tudi težje. O vseh teh možnostih se da najti in prebrati zapise.

Jaz sem mel pred kratkim drugo rundo, pa je bila precej blažja, kot prva. Prvič me je dobesedno pokosilo, sem rabil 2,3 mesece, da sem se kondicijsko spravil skupaj. Tale druga runda ni bila nič posebnega, nekaj manjših bolečin v pljučih, izguba voha in okusa.

Korona je loterija.  Ne mores vedet , kaj te bo doletelo.   Ce bi gledali Okornov film, bi vedeli o cem govorim…

Moj kolega je imel dvakrat. Milsim, da prej kot v pol leta. Ta drugič je rekel, da je bilo lažje, kot nek prehlad. Prvič pa težje, vendar pa ni bil v bolnici.

Je pa dokaj mlad, v odlični kondiciji.

Samo jaz ne bi posplošila, da je v drugo vedno lažje. Možno je, da je v drugo pokasiral bistveno manj virusa kot prvič in ga je manj zdelalo? Pa glede na to, da je bilo v roku par mesecev, je imel verjetno protitelesa od prve runde še kar visoka.

Pa verjetno je šlo tudi za drug sev.

Sicer je pa tako, enkrat imaš gripo, jo brez težav preboliš, lažjo obliko, čez par let pa pokasiraš tako, da si kot crka, uničen do kraja. Tako, da ni za posploševat.

Sem imela gripo, lani, tako blago. Sem, žal, okužila tudi partnerja, je bil pa dotolčen do kraja. Na infuzijah. Pa sva očitno imela isti virus.

Odvisno od letnega casa. Pozno jeseni, zgodaj spomladi in pozimi je lahko zelo hudo, ne glede, ce je prvic ali drugic. Samo pozno ppmladi, poleti in zgodaj jeseni je predvsem blazja oblika. Ker poleti jemo vec sadja in smo na soncu, zato imamo v telesu vec protivnetno delujocega vitamina D.

New Report

Close