Mož vplačal v virtualno valuto
Živimo zelo skromno, ker imava podpovprečne plače. Za vsak evro preračunam, da pridemo čez mesec skozi in da vsaj kak evro privarčujemo za večje nepredvidene stroške. Mož ima nižjo plačo od mene in težko kaj privarčuje. Sedaj pa je še s tem bogim prihrankov v znesku 400 eur vplačal za virtualno valuto. Pojma nima o teh valutah, niti se z nikomer ni posvetoval, očitno so želja po zaslužku in zgodbe o uspehih naredile svoje.
Očitno se je opekel in nakazal bog vedi kam, ker jih zdaj prosi za vračilo nakazila in mislim, da iz tega ne bo nič. To vem ker sem videla njegov mail. On tega ne ve. Smili se mi, ker je očitno nasedel, a prepozno dojel. Po drugi strani pa praskamo evro po euro, da si kaj privoščimo. Sam hodi okoli v res starih oblekah, sama grem 1xletno k frizerju…vse, da šparamo in pridemo čez mesec.
Moja dilema je ali naj ga pustim, da sam uredi in se na svojih napakah nauči? Ali naj mu omenim, da če bo kdaj kam vlagal, da naj bo pozoren, ker gre tudi za prevare?
Sam ni vešč financ, tujega jezika in je žal naiven, a kot oče in partner dober.
Zakaj sem šla gledat njegov mail? Zato ker sem videla, da mi nekaj skriva, da vsakič, ko se približam, obrne telefon.
Zaskrbljena05, 06.01.2022 ob 13:09
Živimo zelo skromno, ker imava podpovprečne plače. Za vsak evro preračunam, da pridemo čez mesec skozi in da vsaj kak evro privarčujemo za večje nepredvidene stroške. Mož ima nižjo plačo od mene in težko kaj privarčuje. Sedaj pa je še s tem bogim prihrankov v znesku 400 eur vplačal za virtualno valuto. Pojma nima o teh valutah, niti se z nikomer ni posvetoval, očitno so želja po zaslužku in zgodbe o uspehih naredile svoje.
Očitno se je opekel in nakazal bog vedi kam, ker jih zdaj prosi za vračilo nakazila in mislim, da iz tega ne bo nič. To vem ker sem videla njegov mail. On tega ne ve. Smili se mi, ker je očitno nasedel, a prepozno dojel. Po drugi strani pa praskamo evro po euro, da si kaj privoščimo. Sam hodi okoli v res starih oblekah, sama grem 1xletno k frizerju…vse, da šparamo in pridemo čez mesec.
Moja dilema je ali naj ga pustim, da sam uredi in se na svojih napakah nauči? Ali naj mu omenim, da če bo kdaj kam vlagal, da naj bo pozoren, ker gre tudi za prevare?
Sam ni vešč financ, tujega jezika in je žal naiven, a kot oče in partner dober.
Zakaj sem šla gledat njegov mail? Zato ker sem videla, da mi nekaj skriva, da vsakič, ko se približam, obrne telefon.
Naj Ve da so ga nažvižgali… ni pa edini, tudi razni direktorji mag. In Uni so se nazvizgali… na večje zneske…
Zdaj ve da se tega ne gre več…
Pusti, pa ne naprej metat.
Naj pa sam pokliče ne vem točno kam… za te prevare. To pa naj res naredi, da vsaj po tem kanalu ne bo še kdo nasankal
Desperadodajka, 06.01.2022 ob 13:41
Najbolj smiselno je tisti nič od uradnih valut menjati za zlato. Uradna valuta so samo številke brez podlage, medtem ko ima zlato podlago v številkah uradne valute. Kdor tega ne razume, je finančno nepismen.
Najbolj med vsem se splača vlagati v svoj–EGA duha, ker to je edino kar boš s seboj odnesel.
Uradna valuta niso samo številke brez podlage, oz. so toliko brez podlage kot npr. država, zakoni, itd., vse umetne tvorbe. Ampak tudi če so izmišljene, umetne in še ne vem kaj, imajo realno težo, pričakovanja, vrednost, posledice. Zato imajo še kako veliko težo v realnem življenju. Tudi za tebe, da ti nekdo pomaha s tisoč evrov pred nosom, boš zakopitljala kot konjiček pred korenčkom. “Nima podlage” … ja, seveda.
uyt67, 06.01.2022 ob 13:46
Uradna valuta niso samo številke brez podlage, oz. so toliko brez podlage kot npr. država, zakoni, itd., vse umetne tvorbe. Ampak tudi če so izmišljene, umetne in še ne vem kaj, imajo realno težo, pričakovanja, vrednost, posledice. Zato imajo še kako veliko težo v realnem življenju. Tudi za tebe, da ti nekdo pomaha s tisoč evrov pred nosom, boš zakopitljala kot konjiček pred korenčkom. “Nima podlage” … ja, seveda.
Vrednost denarja ne ustvarjajo banke.
One ga ustvarjajo tako rekoč iz nič in to drži. Ljudje s svojim delom in kreditno odgovonostjo ki se jim naloži na ramena ter verovanjem v denar in njegovo vrednost povzročijo, da denar ima vrednost.
Denar, ki se da v tako imenovani obtok ima že v štartu dolg nase. Zato je denarja vedno premalo, vedno več je treba delat, vedno več storit, plačilo pa je vedno manjše in nakupna moč se zmanjša.
Darko, naslenjič, ko boš kaj kupil ali plačal položnico, daj na šalter par zlatih zrn.
In kaj potem, če centralne banke ustvarjajo denar iz nič? Tudi ustavo smo napisali iz nič. Pa vse, kar je nematerialnega, smo ustvarili iz nič. Jasno, če smatraš delo in trud ljudi, ki ustvarjajo nematerialne dobrine, za “nič”. Samo kmet in delavec za tekočim trakom nekaj ustvarita? Globoko ste še zadaj, ljubčki.
Jacqueline Kennedy, 06.01.2022 ob 14:09
Darko, naslenjič, ko boš kaj kupil ali plačal položnico, daj na šalter par zlatih zrn.
In kaj potem, če centralne banke ustvarjajo denar iz nič? Tudi ustavo smo napisali iz nič. Pa vse, kar je nematerialnega, smo ustvarili iz nič. Jasno, če smatraš delo in trud ljudi, ki ustvarjajo nematerialne dobrine, za “nič”. Samo kmet in delavec za tekočim trakom nekaj ustvarita? Globoko ste še zadaj, ljubčki.
Vidi se kdo je zadaj ja.
Ne razumeš da takoj prva enota 1 enota ima na sebi dolg.
Razumeš to, da če je ena enota in ima na sebi dolg to pomeni, da tiste obresti (dolg), ki je na enoti nima kritja v obtoku.
Denimo, če se da v obtok 1 enota nanjo pa je 0.3 enote obresti to pomeni, da 0.3 enote primanjkuje, da bi se dolg povrnil. Ker teh enot 0.3 NI je potrebna druga enota, da se sprosti v obtok. Denimo še 1 enota. tako sta v obtok dani dve enoti AMPAK NA VSAKO ENOTO JE 0.3 ENOTE DOLGA.
Torej v obtoku sta 2 enoti primanjkuje pa že 0.6 enote.
Zato je to slepa ulica in se dolg povečuje in povečuje v nedogled.
Zato so skoraj ali pa kar vse države zadolžene komu pa so zadolžene pa je tisto kar ti odkriva kdo se gre elito na tem svetu.
Ne, emisija denarja in dolgovi sta različni zadevi. Ne glede na to, pa *zgolj* emisija denarja ni tak bav-bav, saj se prej ko slej prelije v inflacijo, v kolikor gospodarska rast (“kar ljudje ustvarimo več kot prej”) zaostaja. Glavni problem, če omenjaš javne finance, ni v emisiji denarja, temveč v tem, da se želimo pokriti s prekratko odejo. Zato zadolženost in vse kar iz tega sledi. In ja, to je začaran krog, a ima povezavo z denarjem zgolj v tem, da je državam in ostalimi velikim igralcem razmeroma enostavno priti do novih količin denarja. Rešitev? V teoriji preprosta, dalj časa potrebujemo bolj odogovorno oblast. V praksi preklemano težka, ker oblast izvira iz ljudstva, iz nas, je naše ogledalo in dokler mi sami ne bomo znali biti odgovorni (in zahtevali odgovornost od drugih), do takrat tudi oblast ne bo nič drugačna.