Najdi forum

Splash Forum Koronavirus Zbolela in kaj zdaj ?

Zbolela in kaj zdaj ?

Prosim, če mi lahko kdo po domače pove kakšen je ta postopek pr koroni. V sredo šla u samoizolacijo zarad stika. V petek bla pozitivna na hitrem testu, v soboto pa še na PCR. Jutri pokličem mojega zdravnika da mi odpre bolniško. Od kdaj mi bo pisal bolniško ? Od dneva samoizolacije al od dneva PCR ? Kdaj morem spet na PCR ? Na spletu je tolk enih info, da se ne znajdem iz njih.

Najprej popravek: v sredo si šla v karanteno zaradi stika in ne izolacijo. V izolacijo greš, ko si pozitiven.

Izolacijo (bolovanje) bo vpisal osebni zdravnik od dneva pozitivnega testa naprej, verjetno od pcr testa (meni so pisali od datuma pcr testa, hat sem imela pozitiven 3 dni prej). Izolacija traja 10 dni, 1. dan se šteje tisti dan s pozitivnim testom. V primeru, da si imela že prej simptome, lahko določi datum tudi kak dan prej.

Če se v 10 dnevih pozdraviš, je izolacije konec. Drugače ti zdravnik bolovanje podaljša (če imaš še simptome ali se ti poslabša).

Na zVem dobiš takoj potrdilo o prebolevnosti, vendar ima datum veljavnosti z 12. dnem po pcr testu.

D vitamin, kaj za zbijat vročino in počivaj. Fajn je imeti oksimeter. Vse dobro.

Izolacijo lahko tudi prekineš sedmi dan od pcrja, če že en dan prej nimaš vročine in si brez znakov bolezni. Sicer pa vse se pogovoriš jutri z zdravnikom. Pazi nase.

Prehitro oddala.

Izolacijo takrat prekineš s hitrim testom pri pooblaščenem izvajalcu.

Najlepša vam hvala. Kaj pa je s karanteno ? Kako dokažem, da sem od srede doma ? To ureja delodajalec al kdo ? Sori, res ne vem teh zadev.

Pa hvala za dobre želje. Ni mi hudega, temperatura je že skoraj padla, malo še glava boli in to je to.

Če si bila v karanteni ker ti je javil okuženi, sama urediš na spletu..mislim da je na strani NIJZ povezava do obrazca in dobiš odločbo takoj na mail. Če je okuženi dal tebe kot stik ob kontaktu z NIJZja pa ti oni pošljejo odločbo.

New Report

Close