Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Globa iz Italije

Globa iz Italije

Dobila globo, da sem pred pol leta vozila po coni za pešce; če plačam v petih dneh, je to 83 €, naprej se pa viša.

Problem je tudi, ker sem dobila tri take globe iz istega kraja, na isti datum in s polurnimi zamiki. Očitno me je ujela kamera.

Kaj svetujete, naj ignoriram, plačam ali….?

Vem, da sem takrat z avtom vozila po Gradežu, izgubila sem se in se sploh nisem mogla odpeljati iz gneče.

Odgovor na objavo uporabnika
Počitnice, 04.02.2022 ob 19:29

Dobila globo, da sem pred pol leta vozila po coni za pešce; če plačam v petih dneh, je to 83 €, naprej se pa viša.

Problem je tudi, ker sem dobila tri take globe iz istega kraja, na isti datum in s polurnimi zamiki. Očitno me je ujela kamera.

Kaj svetujete, naj ignoriram, plačam ali….?

Vem, da sem takrat z avtom vozila po Gradežu, izgubila sem se in se sploh nisem mogla odpeljati iz gneče.

Predlagam, da plačaš takoj in to v Lirah 🙂

Strgaj in vrži v smeti. V SLO te že ne bodo šli tožit, za napačno parkiranje pa te ne morejo terjati prek FURSa.

Vseevropska izterjava prometnih glob ne vključuje napačnega parkiranja, samo bolj nevarne zadeve za varnost cestnega prometa kot je npr. previsoka hitrost.

Vidalli, 04.02.2022 ob 19:58

Strgaj in vrži v smeti. V SLO te že ne bodo šli tožit, za napačno parkiranje pa te ne morejo terjati prek FURSa.

Vseevropska izterjava prometnih glob ne vključuje napačnega parkiranja, samo bolj nevarne zadeve za varnost cestnega prometa kot je npr. previsoka hitrost.

Mar ni vozila po ‘pločniku’ v časih, ko to isto počno tudi džihadisti in drugi prismuknjenci?

Ja, to je že nekaj let makaronarska praksa za odiranje tujih turistov. Na povsem običajni cesti se spomnijo neko prepovedano cono, skozi katero vsi domačini peljejo brez zadržkov, ti pa čez nekaj mesecev dobiš po pošti kazen, ker te je ujela kamera. Po navadi te cone označijo z majhnimi tablami in gostimi napisi samo v italijanščini, ki jih običajno spregledaš oziroma med vožnjo sploh ne utegneš prebrati. Pa tudi če bi jih zaznal, ne moreš kar sredi ceste ustavit in obračat.

Po pravilih bi morali najprej dobiti poziv, da se izjavite o dejstvih in okoliščinah prekrška. Poziv mora biti v jeziku, ki ga razumete in vi imate potem 5 dni časa, da se izjasnite ali ste ali niste (je nekdo drug z vašim avtom) naredili prekršek in zakaj je do tega prišlo. In šele potem ko se to preuči se izda PN ali pa se ustavi postopek.

Ja, redarka, ampak nepravilno parkiranje ne sodi med prekrške, za katere globe bi se dalo terjati po EU-poti prometnih prekrškov. Je izrecno izvzeto, ratio legis pa je, da to naj ne bi bilo tako nevarno za varnost cestnega prometa v EU.

Dopis, ki ga je avtorica dobila, zato sodi čisto v civilnopravno sfero. Za kaj takega pa bi bilo potrebno avtorico iztožiti po poti civilnega pravdnega postopka, pri čemer je po mednarodnem zasebnem pravu seveda krajevno in stvarno pristojno slovensko sodišče – glede na kraj stalnega prebivališča tožene stranke.

Če je gospa vozila po coni za pešce to ni kazen za parkiranje

poznam primer, ko je slovenska oseba naredila prekršek v Španiji ( z najetim vozilkom, rent a car). Je dobila kazen za plačat – prehitre vožnja za 50km/h na avtocesti  v omejotv 60km/h -pri nas bi dobila tudi kazenske točke. . Ignorirala, nič odgovorila.  So ji  čez 3 mesece po izteku prvega roka  poslali izterjavo v 3x znesku…

Avtorica, raje plačaj.

.https://www.amzs.si/motorevija/mobilnost/nasveti/2020-02-13-pravni-nasveti-kazni-iz-tujine-drugi-del

.https://www.amzs.si/motorevija/mobilnost/nasveti/2019-03-05-pravni-nasveti-kazni-iz-tujine

Desperadodajka, 04.02.2022 ob 20:04

Ja, to je že nekaj let makaronarska praksa za odiranje tujih turistov. Na povsem običajni cesti se spomnijo neko prepovedano cono, skozi katero vsi domačini peljejo brez zadržkov, ti pa čez nekaj mesecev dobiš po pošti kazen, ker te je ujela kamera. Po navadi te cone označijo z majhnimi tablami in gostimi napisi samo v italijanščini, ki jih običajno spregledaš oziroma med vožnjo sploh ne utegneš prebrati. Pa tudi če bi jih zaznal, ne moreš kar sredi ceste ustavit in obračat.

Ja, oni so krivi da blesavi ljudje vozijo po peš coni. Nisi normalna, res.

Za isti prekrsek a v Milani sem vrgel v smetti. Mi je prisla izterjava od FURSA in me je vse stalo skoraj 4 krat vec. Ni za se hecat. So monili taki casi. Ce la ne bi placal ali c’è izterjava ne bi bila uspesna,prvic ki bi me instabili v Ital bi mi uzeli avuto do placila. Si zgresila! Placaj!

Slovenija in Italija imata podpisano bilateralno pogodbo o izterjavi kazni nad 80 Evrov. Ze od leta 2014.

Placaj.

Niso ONI krivi da ti posiljajo kazni ko si TI krsila zakon!! A ce bi pri nas kaj takega naredila ti ne bi kazni poslali ali je ne bi placala? PLACAJ,KURA!

AHAHAHAH Gredo v tujino,delajo prekrske in mislijo,da jim jih ne bo treba placat. Takim bi poslal 10 kratni znesek!!!!

Izvirni greh je v tem, da je Italija za te prekrške pooblastila privatnike. Tako da imajo še kako prav tisti, ki pravijo, da v določenih krajih na prekrške lovijo tuje turiste – nastavljajo dobesedno pasti, da si polnijo žepe. To traja že leta.

Zato jaz v Italijo samo še z letalom in drugim javnim prevozom. Nočem priti domov, čez eno leto pa dobivat pozdrave od sosede. Se je to zgodilo že premnogim Slovencem. Kot da kar naenkrat ne znamo več vozit.

” Kot da kar naenkrat ne znamo več vozit.”

Ne kar naenkrat; od VEDNO!

P.s. sluzbeno grem s avtom v Italijo (cel sever in del srednje) prakticno vsaki dan. NIKOLI dobil niti ene kazni.Zakaj? Ker spostujem predpise. Enostavno.

P.s. NI res,da so za kazni pooblasceni privatniki. To ima vse lokalna policija (bivsi vigili urbani). 1 sedi.

Kaj ti ni jasno?? Zenska je sama priznala,da je vozila v coni za pesce!
Vozi v Lj ali drugje v coni za pesce……a ne bos dobil kazni?

SonceMorje, 05.02.2022 ob 10:51

Kaj ti ni jasno?? Zenska je sama priznala,da je vozila v coni za pesce!
Vozi v Lj ali drugje v coni za pesce……a ne bos dobil kazni?

Če bi se to zgodilo v Sloveniji in bi jo dobil policist in bi videl, da je zmedena turistka, ji prav zagotovo ne bi napisal kazni, ampak bi ji izrekel opomin. Pisanje kazni turistom je idiotsko, sploh če ni namerno, če je peš cona nova in s počasno vožnjo ni nikogar ogrožala.

Tudi na Hrvaško sem nehala hodit – ko so začele prihajat oderuške položnice za napačno parkiranje. Jaz tega pač ne mislim podpirat. Vi pa izvolite.

Anonimno 10516, 05.02.2022 ob 10:47

” Kot da kar naenkrat ne znamo več vozit.”

Ne kar naenkrat; od VEDNO!

P.s. sluzbeno grem s avtom v Italijo (cel sever in del srednje) prakticno vsaki dan. NIKOLI dobil niti ene kazni.Zakaj? Ker spostujem predpise. Enostavno.

P.s. NI res,da so za kazni pooblasceni privatniki. To ima vse lokalna policija (bivsi vigili urbani). 1 sedi.

Cvek zate, butelj. S temi kaznimi še kako služijo privatniki.

A določeni problemi in nejasnosti so ostali. Nekateri pravniki so denimo mnenja, da s pravno podlago, ki naj bi omogočala izterjavo prometnih kazni s strani zasebnih koncesionarjev (agencij in drugih), ni vse v redu, še posebej ne iz vidika evropskih smernic. Nekateri pravniki so prepričani, da zasebna podjetja, ki so pooblaščena za izterjavo prometnih kazni, kršijo zakonodajo s področja varstva osebnih podatkov in telekomunikacij. Njihovi argumenti so pogosto na mestu.

Zapisali smo že, da je sistem “outsourcinga” oziroma pooblaščanja zasebnih podjetij, agencij za izterjavo, pa tudi odvetnikov, ki ga uporabljajo nekatere države članice (denimo Italija), zakonit, če ga dovoljuje nacionalna zakonodaja

ogphšćfd, 05.02.2022 ob 11:13

Če bi se to zgodilo v Sloveniji in bi jo dobil policist in bi videl, da je zmedena turistka, ji prav zagotovo ne bi napisal kazni, ampak bi ji izrekel opomin. Pisanje kazni turistom je idiotsko, sploh če ni namerno, če je peš cona nova in s počasno vožnjo ni nikogar ogrožala.

AHAHAH

Kot PRVO so v pes conah RADARJi in ti slikco lepo posljejo domov!

Kor DRUGO..a da policaj ne bi napisal kazni? :)))) Meni so dali kazen za prehitro voznjo (21 km/h vec) ko sem peljal oceta na URGENCO!!!!!!!!

ogphšćfd, 05.02.2022 ob 11:16

Cvek zate, butelj. S temi kaznimi še kako služijo privatniki.

A določeni problemi in nejasnosti so ostali. Nekateri pravniki so denimo mnenja, da s pravno podlago, ki naj bi omogočala izterjavo prometnih kazni s strani zasebnih koncesionarjev (agencij in drugih), ni vse v redu, še posebej ne iz vidika evropskih smernic. Nekateri pravniki so prepričani, da zasebna podjetja, ki so pooblaščena za izterjavo prometnih kazni, kršijo zakonodajo s področja varstva osebnih podatkov in telekomunikacij. Njihovi argumenti so pogosto na mestu.

CEsa ne razumes??

V Italiji privatniki NIMAJO koncesij za kazni!! Imajo koncesije samo za avtovleke,itd.
To je v eklsuzivni pristojnosti policije!! Lokalne,dezelne in drzavne!!
Tudi kazen ki jo je ona dobile,je NI dobila od kaksnega privatnika,temvec od lokalne POLICIJE!!

Bo slo?

Brezveze karkoli filozofirat, plačaj in bo zadeva dokončno zaključena in se ti ne bo več treba okrog tega karkoli sekirat ali ukvarjat.

Če si pa gambler po duši pa vrži v smeti in se sekiraj še par mesecev, če bo prišlo še kakšno pismo. Samo če pride nova položnica s 3x, 4x zneskom, upam da ne boš tudi tiste vrgla v smeti.

ogphšćfd, 05.02.2022 ob 11:17

Zapisali smo že, da je sistem “outsourcinga” oziroma pooblaščanja zasebnih podjetij, agencij za izterjavo, pa tudi odvetnikov, ki ga uporabljajo nekatere države članice (denimo Italija), zakonit, če ga dovoljuje nacionalna zakonodaja

Pri nas v Italiji kazni dajejo samo Policije. Noben privatnik nima tega pooblastila. Niti za radarje.Ne vem pa kako imate to urejeno v Sloveniji.

Lep pozdrav iz Trsta.

New Report

Close