Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek LIDL že ima QR

LIDL že ima QR

LIDL ima po novem “kartico”. Snameš aplikacijo, se registriraš in dobiš “kartico”. To izgleda tako, da imaš v aplikaciji QR kodo, ki ti jo poskenirajo na blagajni.

Mene zanima, ali so to isti čitalci kot za EAN kodo?

A vam je všeč, da majo zdaj samo tisti z aplikacijo določene popuste, ki jih moraš aktivirat v aplikaciji?

Recimo od 31.3. do 6.4. imajo v aplikaciji možnost aktivirat popuste na banane, puding, kavo potičko in jogurt.

Isto so slikice na katalogu, kjer ni druge, kot da aktiviraš popust v aplikaciji (ampak za to se moraš registrirat), če želiš popust.

In računi se shranijo v aplikacijo.

Tako, kot smo se delili na cepljene in necepljene, se bomo zdaj delili na tiskane in netiskane račune.

Ker veliko jih želi tiskan račun, ampak bodo nergali, da nimajo teh akcijskih ugodnosti. Aplikacije pa ne bojo želeli uporabljat.

Aja, banane, puding, kava, potička, jogurt, korneti, grill burger in Nesquik.

Fizičen račun lahko dobiš v vsakem primeru, ostalo pa kot želi trgovec. Ne vem kje je problem z aplikacijo. Kolk jih uporabljaš, ena gor ali dol. Če nočeš pa nočeš.

Odgovor na objavo uporabnika
WTF!, 01.04.2022 ob 09:32

Fizičen račun lahko dobiš v vsakem primeru, ostalo pa kot želi trgovec. Ne vem kje je problem z aplikacijo. Kolk jih uporabljaš, ena gor ali dol. Če nočeš pa nočeš.

Ja, ker z aplikacijo so trenutno banane 0,99 €, sicer pa 1,39 €.

Mi je pa všeč, da pravilno razmišljaš in sicer da neizdajanje ne pomeni neprintanje.

Naloži si aplikacijo al pa plačaj polno ceno. Kje je problem?

WTF!, 01.04.2022 ob 09:39

Naloži si aplikacijo al pa plačaj polno ceno. Kje je problem?

Želela sem nekaj drugega povedat. Ni problema. 🙂 🙂

Oprostite, meni se to zdi grozno. Moj oče je upokojenec, ki večinoma nakupuje v Lidlu. In zdaj ne more do popusta, ker nima je.b.ene aplikacije? In koliko je še takih?

Kaj si hotela povedati? Z aplikacijo dobiš račun. Nakupi se seštevajo in dobiš ob določenem znesku zopet artikle gratis in ponovni bon za 5€. Poleg enega artikla gratis ob vsakem nakupu.

Sem pobarala slovenski Lidl zakaj tega ni doma in so šli takoj v akcijo. Zaposleni tam, so vedno zelo odzivni. Bravo!

Lidl plus tudi v Sloveniji, 01.04.2022 ob 10:10

Kaj si hotela povedati? Z aplikacijo dobiš račun. Nakupi se seštevajo in dobiš ob določenem znesku zopet artikle gratis in ponovni bon za 5€. Poleg enega artikla gratis ob vsakem nakupu.

Sem pobarala slovenski Lidl zakaj tega ni doma in so šli takoj v akcijo. Zaposleni tam, so vedno zelo odzivni. Bravo!

Želela sem povedati točno to, kar je napisal gtohčsćš.

Sicer pa, sem za, da bi se tudi starejši naučili to uporabljat.

gtohčsćš, 01.04.2022 ob 09:57

Oprostite, meni se to zdi grozno. Moj oče je upokojenec, ki večinoma nakupuje v Lidlu. In zdaj ne more do popusta, ker nima je.b.ene aplikacije? In koliko je še takih?

Moja starša sta oba že več kot 15 let v pokoju, pa imata vse aplikacije in sta oba digitalno zelo dobro pismena. Mal sta delala tečaje, velik smo jima otroc in vnuki pomagali in obvladata vse, kar rabita obvladat.

Namesto da se pritožuješ, stopi v akcijo in mu pomagaj. Če ti ne znaš, se nauči ti, pa potem nauči njega. Verjemi da bo koristilo obema. Lahko pa furate analogno življenje do konca, če vam tako ustreza.

WTF!, 01.04.2022 ob 10:19

Moja starša sta oba že več kot 15 let v pokoju, pa imata vse aplikacije in sta oba digitalno zelo dobro pismena. Mal sta delala tečaje, velik smo jima otroc in vnuki pomagali in obvladata vse, kar rabita obvladat.

Namesto da se pritožuješ, stopi v akcijo in mu pomagaj. Če ti ne znaš, se nauči ti, pa potem nauči njega. Verjemi da bo koristilo obema. Lahko pa furate analogno življenje do konca, če vam tako ustreza.

Bravo, ful vas podpiram in kar vas je še takih. Pa da spodbudimo še ostale.

Bedarija totalna ta aplikacija samo da se komplicira..a ni prej bilo bolj enostavno kupiš plačaš pa je .

Samo da se komplicira brezveze no..samo neke kode pa skenerji brezveze no.

LIDL Plus aplikacija, 01.04.2022 ob 10:23

Bravo, ful vas podpiram in kar vas je še takih. Pa da spodbudimo še ostale.

Začne se pri sebi, potem pa naprej.

Z aplikacijami se da priti do mnogih popustov. Ni težko, je pa potrebno malo volje in pomoči starejšim osebam.

Naj vam izkušeni pomagajo in naj vas ne bo sram prositi za pomoč.✌️

WTF!, 01.04.2022 ob 10:31

Začne se pri sebi, potem pa naprej.

Jaz že mam. 🙂 Problem je, ker nekatere za nobenega vraga ne moreš prepričat v to, da si naložijo in da se naučijo uporabljat aplikacijo.

Mislim, saj bi jih rad naučil, ampak te že po prvem stavku preglasijo: “Ne bom se jaz učil nič, ne rabim jaz nič”. Kaj ni škoda, pa zdaj bodo zgleda določeni izdelki v akciji samo z aktivacijo popusta v aplikaciji.

LIDL Plus aplikacija, 01.04.2022 ob 09:41

Želela sem nekaj drugega povedat. Ni problema. 🙂 🙂

Če te skrbi, da ima Lidlova QR koda kakršnokoli povezavo s QR kodami cepljenja – NE, nimajo.  QR koda je elektronski zapis (določenih) podatkov, tako kot imajo v trgovini artikli BAR kode, kjer so s črtami vnešeni podatki o artiklu.

LIDL Plus aplikacija, 01.04.2022 ob 10:36

Mislim, saj bi jih rad naučil, ampak te že po prvem stavku preglasijo: “Ne bom se jaz učil nič, ne rabim jaz nič”. Kaj ni škoda, pa zdaj bodo zgleda določeni izdelki v akciji samo z aktivacijo popusta v aplikaciji.

Taki naj pač delajo kot so delali do zdaj in naj plačujejo dražje. Oni so na zgubi, mi se pa zaradi njih ne bomo obremenjevali.

Razloži mi, kako bo moja mama pri 84 letih naložila aplikacijo na telefon, ki ima 12 velikih tipk? Mater ste ubrisani eni, egoizem do konca. S temi aplikacijami vsepovsod se pa tudi že pretirava.

Spar ima obe možnosti, aplikacijo na telefonu in kartico, moja mama nosi s sabo Sparovo kartico, telefon ima navaden s tipkami.  Lidl pa je šel direktno na aplikacijo, to ni OK, ker veliko starejših ljudi nima teh telefonov.

dsg, 01.04.2022 ob 10:50

Razloži mi, kako bo moja mama pri 84 letih naložila aplikacijo na telefon, ki ima 12 velikih tipk? Mater ste ubrisani eni, egoizem do konca. S temi aplikacijami vsepovsod se pa tudi že pretirava.

A sama hodi v Lidla? Pri teh letih smo mi naše vozili v trgovino, al pa jim stvari prinesli domov. Nekateri so pa tudi pri teh letih dovzetni za marsikaj. V najslabšem primeru bodo za babane dali namesto 1evro, evro in pol.

Zakaj mu pa ne pomagaš naložit aplikacije?

če te prav razumem, 01.04.2022 ob 10:37

Če te skrbi, da ima Lidlova QR koda kakršnokoli povezavo s QR kodami cepljenja – NE, nimajo.  QR koda je elektronski zapis (določenih) podatkov, tako kot imajo v trgovini artikli BAR kode, kjer so s črtami vnešeni podatki o artiklu.

Ne, saj sem že zgoraj napisala, kaj me “skrbi”.

Zanima me, ali se uporablja isti čitalec za EAN in za QR? Zanima me tehnologija, ne zanimajo me teorije zarote. 🙂

Jah, ti boš morala mamo najprej naučit uporabe pametnega telefona. No, če ne bo želela, je pač ne moreš prepričat.

Podoben princip, kot sem napisala za aplikacijo. Eni pač takoj rečejo, da ne bojo in te preglasijo.

Ampak, a veš, starost ni ovira.

to je tudi meni padlo na pamet.

Starejši ljudje ali sploh nimajo pametnih telefonov, ali pa niti ne znajo s temi aplikacijami in kaj zdaj so za nekega trgovca manj vredni in si ne zaslužijo popusta…

brezveze res…

app sem si dala, ker nikoli ne veš če bo za kaj prav prišlo, samo čakam pa ne na njihove popuste

sem kupila banane par dni prej v jagru po ceni 0,98 za kg tako zato,da bi čakala,da jih znižajo, pa naj jih imajo si…

New Report

Close