Beauty triki: kako pravilno nanesete senčila za veke?

21. maj 2019

Beauty triki: kako pravilno nanesete senčila za veke?

21. maj 2019

V drogerijah je na voljo veliko vrst in tekstur ličil za veke, od takih v prahu do tekočih senčil in kremastih. Prav vsako od njih ima svoje posebnosti in tudi prednosti pri nanosu!

V naših zbirkah šmink za ustnice, ki ji ni videti konca, pudrov, bronzerjev in maskar ter rdečil za lička so seveda tudi senčila za veke. Zanimivo, nekatere ženske na make up za veke še vedno gledajo kot na nekaj, kar se uporabi samo ob posebnih priložnostih. A verjemite, ni jih treba varčevati za svečane dogodke, senčila za veke z lahkoto postanejo del vsakdanje beauty rutine!

Zato danes v naših lepotnih nasvetih odkrivamo trike, ki vam bodo pomagali brezhibno nanesti senčila za veke. Make up za vsak dan naj bo čim bolj naraven, nevpadljiv, poudari naj najlepše poteze vašega obraza, prikrije naj pomanjkljivosti in ima naj še to lastnost, da ga lahko čim hitreje ter enostavno nanesete.

Avon Mark 18 h Artist kremno senčilo za oči

V drogerijah je na voljo veliko znamk in tekstur ličil za veke, od tistih v prahu do tekočih senčil in kremastih. Kremasta senčila za veke se od vseh, ki so na voljo, najhitreje in brez zapletov nanesejo. Z lahkoto se ‘pomešajo’ oziroma ‘zblendajo’ z drugimi niansami senčil na vekah in tudi čez dan jih preprosto dodajamo na veke.

Lancôme Proenza Schouler Chroma Eye Shadow Palette

Senčila za veke v prahu ima v lasti večina žensk, saj so kremna senčila inovacija novejšega datuma in tehnološko naprednejša. A brez skrbi, senčila v prahu so klasika, ki jo bomo vedno znova uporabile pri ličenju. Primerna so predvsem tedaj, ko imamo na voljo malo več časa za ličenje, saj zahtevajo večjo natančnost pri nanosu. Eksperimentiranje z bolj vpadljivimi barvami prihranite za večerne priložnosti, čez dan pa uporabljajte predvsem nežne kožne (‘nude’) oziroma nevtralne, zemeljske odtenke barv.

Artdeco Liquid Glitter Eyeshadow tekoče senčilo za veke z bleščicami

Še nekaj besed o tekočih senčilih. Ta so še naprednejša in sodobnejša od kremnih, a nekako se jih otepamo, saj ne vemo točno, kako jih uporabljati. Tekoča senčila zato še niso del splošne beauty rutine žensk, a za to ni razloga. Podobno kot kremna senčila jih namreč hitro in z lahkoto nanesemo na veke, poleg tega se po nanosu hitro posušijo na vekah. Večini teh izdelkov je priložen priročen aplikator, z njim lahko make up za veke še natančneje nanesemo. Ste sedaj končno pripravljene na malo igre s senčili, da ne boste vsak dan enakega videza?

D. S.

Foto: Instagram, Artdeco, Lancome, Avon, BeautiSecrets

Style. Več novic

New Report

Close