Zemla ravna in ni gravitacije
Med izredno zanimivimi so opisani preseki zemlje in drugih planetov, kjer se do nekih podrobnosti omenja katera plast je pri globini nekih kilometrov.
Najgloblje kar naj bi uradno pogledali v zemljino notranjost, 40 let so vrtali vrtino v zemljo in nehali in pri tem prišli do globine grobo 12 ih km in 300 metrov. Premer zemlje naj bi bil cca 12 tisoč km, polmer pa 6000km.
Kar pomeni, da so popraskali po površju , ampak oni naj bi vedeli, kaj je pod površjem in to za vse plasti in na koliko km globine vključno z jedrom, ki ga omenjajo. Ne gre pozabiti omeniti, da so prenehali z vrtanjem, ker pa niso vedeli na kaj so naleteli in niso imeli možnosti nadaljevati samo vrtanje zaradi okvar, ker se je podpovršina na katero so naleteli obnašala kot stopljena plastika z neverjetno trdoto.
gfdfgfsdfsddfdf, in zdaj, če smo že pri tem: na Discoveryju so dokumentarci, kjer računalniško raziskujejo grobnice, piramide, … torej je vse izmišljeno, vse teorija v glavi nekega raziskovalca? Vse 3D simulacije itd.? Jaz ne dajem prevelikih poudarkov na stvari, ki niso tako pomembne. Mi je pa zanimivo. Da bi se pa obremenjevala, kaj je slika, ki jo z računalnikom narišem in kaj resničnost, pha. Pa da bi še drugim kazala, kako nimajo prav. Ah, nimam časa.
Sam povem, 30.06.2022 ob 17:30
gfdfgfsdfsddfdf, ja in kaj sedaj? Mislim, če mene nekaj zanima na Youtube-u, pač gledam; ne napišem pa posta za vsak video, ki ga pogledan na YT. In tudi, zame ni pomembno, do kod so prišli do Zemljine notranjosti, niti ne znam več vseh plasti, ki smo se jih učili v šoli, naštet.
You tube nima nobene veze s tem.
Kar so te v šoli učili pa ima veze s teboj, ker po tem svoje življenje prilagodiš.
Če nimaš podatkov si neveden. Če pa imaš podatke in še vedno verjameš v tisto kar so te v šoli učili in so podatki nasprotni temu kar se v šoli uči pa to lahko odpre veliko razpravo poleg tega ti da drugačen pogled na pouk, ki se predaja v šoli.
Tako, npr, če pogledava omenjenih 12 kilometrov, ki so maksimum, kar je človek dosegel in posegel uradno v globino zemlje pri tem te pa nekdo uči o vseh globinah kaj in kako ter kaj je na teh globinah ob enem pa še za planete po vesolju vključno s soncem, ki je označen za zvezdo potem naj bi bilo jasno, da se gre za verovanje in prepričevanje ter siljenje, da ti je to verovanje veda in nima nikakršne veze s pravo znanostjo.
Sam povem, 30.06.2022 ob 17:33
gfdfgfsdfsddfdf, in zdaj, če smo že pri tem: na Discoveryju so dokumentarci, kjer računalniško raziskujejo grobnice, piramide, … torej je vse izmišljeno, vse teorija v glavi nekega raziskovalca? Vse 3D simulacije itd.? Jaz ne dajem prevelikih poudarkov na stvari, ki niso tako pomembne. Mi je pa zanimivo. Da bi se pa obremenjevala, kaj je slika, ki jo z računalnikom narišem in kaj resničnost, pha. Pa da bi še drugim kazala, kako nimajo prav. Ah, nimam časa.
Zelo je pomembno kar se tiče realnosti ali je nekaj narisano ali pa fotografirano.
Tudi narisana ti ali pa realna je neka razlika v tem pa bistvu tudi. Če ni, potem pa nimam več besed, zaenkrat, da ti jih namenim.
Sam povem,
Ne znam hrvaško / srbsko, niti vedno ne ločim teh dveh jezikov. A sem zaplankana?
………………………………………..
……………………………………….
Ugibam, da si mlajša od 35 let?
Ker starejsi smo večinoma bili v stikih s tema jezikoma. Že ko smo na morje hodili na hrvaško smo se naučili. Vsaj toliko, da razumemo vse, če že ne govorimo.
Pa na HRT 3 / Hrvaški 3 majo boljše filme, kot na slovenskih televizijah.
Sam povem, 30.06.2022 ob 17:39
Ja, potem pa daj predlog, da se skrči učne načrte in učbenike, kurikulume in kar je še tega, da se v devetletki ne bojo “narobe” učili in jim bo šola lažja. Jaz nimam otrok in nimam teh problemov.
Nisem jaz naslov za tak predlog. Se samo pogovarjam o tem.
gfdfgfsdfsddfdf, 30.06.2022 ob 17:27
Druga zanimivost je ta, da ni zemlje slikane iz vesolja v kosu. Kar pomeni, da še dandanes ne obstaja fotografija zemlje iz vesolja ampak le slika, risba,animacija ali kompozit.
OMG, s katere đungle pa si ti prilezel?
A si ze slisal za ISS?
Torej po tvoje nam nekdo za dan prizge luc, ko gremo spat pa jo ugasne?
gfdfgfsdfsddfdf, 30.06.2022 ob 17:39
Zelo je pomembno kar se tiče realnosti ali je nekaj narisano ali pa fotografirano.
Tudi narisana ti ali pa realna je neka razlika v tem pa bistvu tudi. Če ni, potem pa nimam več besed, zaenkrat, da ti jih namenim.
Ja, vem, kaj je deepfake in tudi vem, da imam svoje življenje in kdo drug svojega in se ne preveč vtikujem v življenja drugih, kot si želim, da se drugi ne vtikujejo preveč v moje življenje. In kaj je fotografija, film, video, video videa in kar je še tega, mi je popolnoma jasno.
Svasta972, 30.06.2022 ob 17:41
OMG, s katere đungle pa si ti prilezel?
A si ze slisal za ISS?
Torej po tvoje nam nekdo za dan prizge luc, ko gremo spat pa jo ugasne?
Ne, ISS naj ne bi bil izven zemljinega sistema niti na višinah, kot se razlaga, le v tem je poanta.
Ti, ki veruješ potem znaš razložiti do sedaj nepremostljivo bariero Van Alenovih pasov smrtonosne radiacije?
Namreč ena izmed zanimivih je tudi odgovor astronavta (imena priimke, detajle sami brskajte, so pa na voljo) ,kako so s posadko preživeli prehod, čez Van Allenove pasove. Astronavt je odgovoril, da takrat še niso vedeli zanje.
Pa malo za humor. To je podobno, kot bi šli v žarečo ognja peč in iz nje prišli celi in zdravi pa bi vas nekdo vprašal kako pa vam je to uspelo, pa bi dejali, da niste takrat še vedeli, da je v njej ogenj in smrtonosna vročina.
Sam povem, 30.06.2022 ob 17:41
Ja, vem, kaj je deepfake in tudi vem, da imam svoje življenje in kdo drug svojega in se ne preveč vtikujem v življenja drugih, kot si želim, da se drugi ne vtikujejo preveč v moje življenje. In kaj je fotografija, film, video, video videa in kar je še tega, mi je popolnoma jasno.
No torej razumeš, da se ljudem pri nekih točkah dokazuje, da je zemlja okrogla ravno s tem, ko se jim prikazuje okrogla zemlja, ki izgleda, kot fotografija nje v bistvu pa ni fotografija ampak je animacija, slika, risba ali kompozit. In če se tega zavedaš in si pozoren na to si lahko skeptičen, če pa nisi pozoren na to ali ne veš, da je temu tako, pa verjameš, da si videl fotografijo in potem seveda logično smatraš, da veš kakšna je zemlja in da je v tej obliki. Posledično pa verjameš lahko tudi mnoge druge dejavnosti povezane z njo ali odkrivanjem vesolja itd.
gfdfgfsdfsddfdf, 30.06.2022 ob 17:50
No torej razumeš, da se ljudem pri nekih točkah dokazuje, da je zemlja okrogla ravno s tem, ko se jim prikazuje okrogla zemlja, ki izgleda, kot fotografija nje v bistvu pa ni fotografija ampak je animacija, slika, risba ali kompozit. In če se tega zavedaš in si pozoren na to si lahko skeptičen, če pa nisi pozoren na to ali ne veš, da je temu tako, pa verjameš, da si videl fotografijo in potem seveda logično smatraš, da veš kakšna je zemlja in da je v tej obliki. Posledično pa verjameš lahko tudi mnoge druge dejavnosti povezane z njo ali odkrivanjem vesolja itd.
Imam bolj pomembne stvari v življenju kot spraševat se, ali je Zemlja ravna ali okrogla.
Dej Čater ne seri spet budalo neizobraženo. Spet pogrevaš neke stare teme in se delaš brihtnega. Zvezde in črne luknje so tudi tisoče svetlobnih let stran pa se ve iz česa so zgrajene. Pa tudi še nihče ni bil tako daleč. Magnetizem in poli so pa posledica česa? A je treba do sredice prevrtat da se bo analiza naredila?
Runkl zafiksan drži se svoje luknje pa imej raje gobec zaprt ker si že miljonkrat dokazal kakšen idiot si!
Od blizu, 30.06.2022 ob 17:55
Dej Čater ne seri spet budalo neizobraženo. Spet pogrevaš neke stare teme in se delaš brihtnega. Zvezde in črne luknje so tudi tisoče svetlobnih let stran pa se ve iz česa so zgrajene. Pa tudi še nihče ni bil tako daleč. Magnetizem in poli so pa posledica česa? A je treba do sredice prevrtat da se bo analiza naredila?
Runkl zafiksan drži se svoje luknje pa imej raje gobec zaprt ker si že miljonkrat dokazal kakšen idiot si!
Ne vem s kom imaš problem je pa očitno, da si vseverni tomažek.
Zvezde, črne luknje, svetlobna leta in še več. Vse kar ti ne moreš nikoli sam dokazat kajne? Vse to ponavljaš ker si slišal nisi pa si sam za nič od tega sam vzel čas in raziskoval na čem vse to bazira, kot neko dejstvo, ki pa je večkrat vprašljivo, kot pa ne. Sploh, ko črne luknje omenjaš mi je tista vaša najbolj priljubljena, ki so jo uspeli opaziti v sosednji galaksiji in so jo poimenovali nevidna črna luknja. BRAVO
Podobna, kot ti nevidni beli anonimni komentator. Čeprav zate bi še smatral, da res kje obstajaš in se nahajaš.
Maš še kak NE argument?
Zanimivo , kajne, kako ljudje vedo kakšne so zvezde in kaj so zvezde med tem ko poznajo lasten planet, če mu sploh rečemo planet samo po povrhnjici ostale celote pa ne poznajo. Poznajo pa vse kar naj bi bilo oddaljeno na oddaljenostih, katere so nezamiselne. Bolj so daleč bolj natančno vedo kaj je tam, kako je kakšno je iz česa je ….BRAVO