Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Koliko dopusta dobite poleti?

Koliko dopusta dobite poleti?

Jaz 14dni v kosu, torej 10 dni dopusta.

Po kolektivni pogodbi nam pripada 12 delovnih dni v kosu.

Jst vzamem kokr hocm. 2 tedna julij, 2 avgust, teden med boz-novoletnimi in to je to. Ce je kak dan ekstra je za zimske in/ali prvomajske. Bedna placka pa nic kaj kvalitete med tem dopustom ne omogoca. Bolj enodnevne. Ampak! Ce bo slo se vse tako gor lahko pozabmo te avto tanke, parkirnine in karte za kopalisca/smucisca. Multinacionalki v kateri delam gre sicer fuuul dobr, ker brez nje skor ne morte.

V prejšnji službi niti enega dneva poleti. Pričakoval je, da bom dopust koristila novembra.

Sedaj imam drugo službo, tudi je poleti največ dela, ampak teden dopusta sem že dobila za julij. Ostalo bom pa septembra. Delam pa dva meseca. Tako, da ja, tudi tam, kjer je hud naval poleti se da, če so šefi normalni.

Ponavadi imam junija še teden starega, potem julija dva tedna, avgusta kak podaljšan vikend, če se da, drugače septembra, decembra imamo kolektivnega od cca.20.naprej.

Lahko bi ga poleti tudi tri tedne skupaj, samo se naveličam. Rajši večkrat.

Po 1 teden.

Čez poletje vsi dobimo 2 tedna brez problema (ker se dela 6 dni na teden, to pomeni potem 12 delovnih dni dopusta). Nekateri si vzamejo še potem ločeno 1 teden. Je pa res, da je v naši branži čez poletje zelo mirno.

Sama si običajno vzamem 1 teden spomladi, 2 tedna poleti, en teden jeseni.. če kaj ostane, pa gre še za kak podaljšan vikend.

Mi pa je vsako leto žal, da ne morem dopusta dobiti decembra v božičnem času, ker imamo takrat skoraj največji naval strank v letu.

Imam 35 delovnih dni dopusta na leto, po zakonu pa je treba izkoristiti enkrat letno 10 delovnih dni naenkrat.

Odgovor na objavo uporabnika
Ime ali vzdevek, 13.07.2022 ob 19:25

Imam 35 delovnih dni dopusta na leto, po zakonu pa je treba izkoristiti enkrat letno 10 delovnih dni naenkrat.

Da še dodam – raje bi izkoristila 15 delovnih dni dopusta v kosu pa zaeadi narave dela ne morem.

33 dni delovnih, lahko bi v kosu, sam mi je škoda. Me pol skor 2 mesca ni, bo šla tehnika naprej, pa bom zastarel…

Sej ne, najprej 5dni, pol 10 dni šiht,  10 dni v kosu dopust, 10dni šiht, pa spet 5 dni dopust. Ostale pa spičkam čez 1. maj, nov let…če mi je kkšn mesec predolg nafehtam dan, dva…

Lahko dobim kolikor hočem in kadar želim. Pri nas ne komplicirajo.

Bolj kompliciram jaz, ker ne maram da delo stoji in me potem počaka za ful nadur. Raje načrtujem tako, da grem na dopust ko je manj dela, se lagano vrnem.

Poleti nimam nikoli dopusta, mi ne paše, niti konec decembra ali prvi maj. Tako, da me imajo tudi sodelavci radi, ker vedno nadomeščam.

Obožujem dopuste v marcu, začetku aprila in september, oktober. Se je že zgodilo, da takrat vzamem mesec v kosu, če zmanjka tudi kak dan neplačanega.

2-3 tedne v kosu, ostalo po par dni

15.6 nastopim z dopustom in se vrnem 15.9.

Sem lastnikova zena.

New Report

Close