Monculje ste znele kampr?
volare, kantare…, 08.08.2022 ob 19:00
Tudi jaz rada prebiram tvoja kulinarična dogajanja.
Kaj boš jutri kuhala ?
Glede na sušo , je kaj zelenjave za dobit ?
Pa nisem pisala o kuhanju… sem o tem da smo s tamalo pobirale krompir od 5h zjutraj pa do istrske zgodnje malice. Takih ravno doma vsak dan ne jemo…
Jutri bom joto( brez mesa) in slivov zavitek
Pri nas se oblaci, ene parkrat zagrmelo…ma dezja ni videt.😐
Naslednje leto sadim kaktuse, socne in alojo…bo to novo za jest…😐
Nektarine so drobne(se vidi na sliki)…krompir tudi delno…susa se pozna.
Pelati in volovsko srce je ok. Okusno. Vsaj to.
Danes sem iz novega krompirja naredila njokce z ombolom.😀 Ceprav ga nucam za pomfri in pecen.
mandžare, 08.08.2022 ob 18:53
Šneli- sen znala js, ( kot v pesmi od Rudija Bučarja…) da ti dobro papcaš…naj vama buh požegna, kar jejte in kuhajte, me veseli to brat.., …mi pa danes po dolgem cajti pašta fažoli….
Ti je zapasalo..po delu nekaj za spremembo krepkega pojest.
Na njivo sem vzela ohlajeno vodo in eno iz skrinje. Pa kot je moja nona delala zanjo nonota in zame. Skuhala zitno kavo, dala malo mleka ter malo vode in v hladilnik. Pa to na njivo za se odzejat. In res se bolj kot s samo vodo, no jst sem namesto mleka dala rastlinsko ovseno kar uporabljam. In ohlajeno je uff super.
Ko se spomnem na nono, uporabim njeno jed al napitek
Jutri si bom naredila za zajtrk kar dolgo nisem jedla. Zemljico od danes( slika) bom dala(nadrobljeno) v zitno kavo z mlekom in pojedla na zlico. V spomin na nono. 😄😁