Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kateri pralni stroj je najboljši

Kateri pralni stroj je najboljši

Gorenje, Whirpol, Bosch, Elektrolux…

Sem ravno kupovala pralni stroj in mi je vec trgovcev reklo, da ce kupujem v srednjem cenovnem razredu, so vsi delani za 5 let.

Kupila sem najcenejsega, ki je zadovoljil vse moje tehnicne zahteve.

bo kar držalo. Samo izogibajte se Beku in Voxu, ki je njihova druga znamka. Ker če kaj crne, kar pa pogosto, vas v praksi ne bodo šljivili več.

Jaz prisegam kar na tiste z najnižjo ceno,  ker vse kar je več kot to,  sem samo sponzuroša ene,  druge ali tretje firme,  tolk denarja pa res nimam,  da bom podpirala bogataše in metala vodo v morje.

Najprej sem morala kupiti nov pralni stroj,  ki sem ga kljub vsemu kupila od firme BEKO,  ki ima garancijo 5 let. Dela super, cena okrog 300 e. Je 6 kg, morda pogrešam kak dodatni program za hitro pranje,  enega imam za 30 minut,  je pa tudi res,  da so ostali programi skoraj vsi 180 ali več minutni. Ok. Zdaj ga imam,  prat dajem ponoči na timer in zjutraj poberem,  da dam v sušilec.

Tudi sušilec sem ravnokar kupila oziroma sem morala zamenjati starega z novim. Tokrat sem izbrala znamko CANDY,  ker je tudi ta bila med najcenejšimi in sicer 260 e in je 7 kg. Moj stari sušilec je bil star več kot 12 let in sicer od BEKO in 8 kg,  že takrat pa je bila njegova cena nekaj nad 400 e,  zdaj bi bil krepko čez 500 e.

Ampak mi sploh ni žal,  ker je ta poceni sušilec toliko bolj izpopolnjen,  da lahko kombiniram med več kot preveč programi in še s časovnikom za povrh. Pri starem si dal cunje notri kao za 2 uri,  pa je zdaj na koncu mlel in mlel,  ko si ga ročno izklopil, ker včasih sam od sebe kar ni in ni nehal sušit, so bile cunje še vedno vlažne,  pa si dal še nazaj,  pa je spet mlel. Ok,  bil je star in izrabljen serviser mi je zato svetoval novega in sploh da ne rabim kupovat neke drage variante. Zdaj dam cunje not,  naštimam program in časovnik,  če dam na 120 minut mi cunje uštima točno na minuto in to tuto kompleto fertik, nič zmečkane,  srajc mi skoraj ni treba peglat. Itak pa je pri meni tako,  da ko sprobam en program,  ki mi deluje kot najboljša varianta,  tega uporabljam nonstop in ostalih skoraj nič. Tako da ni vse poceni zanič in tudi ni vse drago najboljše.

Odgovor na objavo uporabnika
chupa chups, 27.08.2022 ob 10:34

bo kar držalo. Samo izogibajte se Beku in Voxu, ki je njihova druga znamka. Ker če kaj crne, kar pa pogosto, vas v praksi ne bodo šljivili več.

Tudi za servise sem sprasevala, so mi rekli, da so v Ljubljani vsi slabi, ni znamke, ki bi imela dober servis.

Ce izbiras pralni stroj nad jurja, potem pa kak Miele ali Bosh professional, ce so pa ze bolj od 1.500€ naprej.

vanda6, 27.08.2022 ob 08:24

Gorenje, Whirpol, Bosch, Elektrolux…

Ne znamka, ampak tisti, ki zadovolji s svojimi funkcijami tvoje pralne potrebe.

–  5 let tovarniške ( ker zna današnja bela tehnika tudi crknit takoj po izteku tovarniške, ker je elektronika narejena za točno določeno št. ponovitve ciklv – vse preračunano, to niso več mehanski stroji, kot 30 let nazaj).

– inox boben spodnja kadička – ne plastika

– kratki programi, da ne drgne po dve uri in pol, če ni treba

– možnost višjega nivoja vode, da ne drgne na suho ( pralčna sredtsv koncentrirana so zelo agresivna in posledično se cunje hitreje uničijo, če ni dovolj sprano iz njih)

– protipoplavna zaščita ( Aqua stop)

Najboljši ali najboljši za ceno ki jo plačaš?

Vedno kupim nek srednji rang. Prej sem imela LG. Mi je bil super, bistveno boljši od Gorenja. Ampak leto po garanciji se je začel kvarit. Ker je bil ven iz garancije smo kupili novega. Zdaj imam AEG že 3 leta. Je ok, lepo pere. Ampak se mi zdi da je bil LG bolj prijazen uporabniku- več možnosti nastavitev.

Ima pa prijateljica Mile in smo leta poslušali hvalo, kako je super. Po 5 letih in pol se ji je pa začel kvarit. Tako kot vsi ostali pol cenejši.

Imam pralni stroj znamke Smeg.

Sicer na celini Slovenije ni toliko poznana znamka, primorci jo bolje poznajo -odličen, ker je višji cenovni rang. To je proizvajalec, ki je v segmentu PS rangiran nad Candyjem, Boschem, Electroluxom, ob boku AEG. Cena nad jurja, že pred 7mimi leti. Še niti enkrat na servisu – je pa res,  je redno čiščen, pralna sredstva nikoli v dozirno posodo ampak vedno v boben,  cevi niso plesnive, prav tako ne uporabljam mehčalca, ki zelo zapaca pralni stroj in posledično se lahko nabira plesen, bakterije na 20+ stopinjah, kolikor imamo v prostorih, kjer so stroji v vlažnem mediju  nonstop.

Meni je pomembno, da ima pralni vsaj 4 kratke programe. Ker nimamo tako šmirastega perila,  da bi moral mlet po dve do tri ure.

MIele

Jaz imam Bosch že deset let oz mislim da bo že enajsto leto. Nikoli na servisu zelo lepo pere. In seveda uporabljam trdi prašek gel prašek in mehčalec kar je ceneje

Izbiram v cenovnem razredu pod 500 eur, s funkcijami, ki jih uporabljam, pa s centrifugo 1200 obratov. Pogoj je garancija 5 let. Če mi aparat zdrži 5 let, mi za tak denar ni težko kupiti novega. Nov stroj je pač nov (tudi če ga redno čistimo, se s časom naberejo nesnage…)

višji srednji cenovni razred, 27.08.2022 ob 13:00

Imam pralni stroj znamke Smeg.

Sicer na celini Slovenije ni toliko poznana znamka, primorci jo bolje poznajo -odličen, ker je višji cenovni rang. To je proizvajalec, ki je v segmentu PS rangiran nad Candyjem, Boschem, Electroluxom, ob boku AEG. Cena nad jurja, že pred 7mimi leti. Še niti enkrat na servisu – je pa res,  je redno čiščen, pralna sredstva nikoli v dozirno posodo ampak vedno v boben,  cevi niso plesnive, prav tako ne uporabljam mehčalca, ki zelo zapaca pralni stroj in posledično se lahko nabira plesen, bakterije na 20+ stopinjah, kolikor imamo v prostorih, kjer so stroji v vlažnem mediju  nonstop.

Meni je pomembno, da ima pralni vsaj 4 kratke programe. Ker nimamo tako šmirastega perila,  da bi moral mlet po dve do tri ure.

Smeg je tudi meni super. Imamo njihove male aparate -tosterji, mikserji itd.., dizajn mi je top.

Glede servisov je pa Gorenje servis top, tudi v Ljubljani.

Stran od Hooverja in Candya. Kljub vsem podatkom in silent delovanju imata obupno preglasne crpalke. Ko je Candy crknu, sem vzela Bosch. Pere bolje in prijazen do uses nasih, in tistih pod nami. Hoover se vztraja. Menjala pa bom, ko bo oddelal svoje.

Tist k dober pere. He he.

AH, NAJBOLJŠI!??to pa res ne obstaja, vse znamke so jajca za 5 let z mile na čelu!!

pravzaprav  Hoover in Candy (candy včasih št 1) zadnja na spisku, raje na potok!

Siemens

AEG

Samsung, LG, Bosch…

Mi imamo od pamtiveka Gorenje, zadovoljni.

Razinger, 27.08.2022 ob 19:15

Glede servisov je pa Gorenje servis top, tudi v Ljubljani.

:))))))))))

Gorenje stroji preglasni, predolgi programi, slabo operejo in izperejo. Servis- samo, da se te znebi cimprej in nic ne priznajo. Stroj ropota, da se ga slisi na vse konce, a to je baje ” normalno delovanje stroja”. Nikoli vec ne kupim Gorenje stroj.

New Report

Close