Mama me izsiljuje in grozi
Padla je v našem predverju, ker je bilo po tleh mokro od mokrih čevljev. Pravi da hoče za vse trpljenje, dvojni zlom nadlahtnice in lažji pretres možganov, nekaj več kot to da ji mi plačamo zdravilišče. Nobeno zavarovanje ne krije njene poškodbe, zato od nas pač ne more kaj dosti iztržiti. Misli, da smo škrtuhi in da nam ni mar za njeno bolečino. Pomagamo ji kot ji le lahko, povabili smo jo, da živi pri nas, dokler ne okreva, vozimo jo naokrog, plačali ji bomo zdravilišče. Nam se zdi naravnost absurdno, da bi ji mi za poškodbo dali nekaj tisoč evrov, toliko bi namreč bilo njej sprejemljivo.
Nikoli je nisem imela za oderuško in zlobno, sedaj razmišljam, da bi z njo prekinila stike. Kakšna mama toži svojega otroka? Ve da smo zakreditirani, da komaj shajamo. Tako sem žalostna.
Samo eno vprašanje je ključno, a je zunaj deževalo (navajate, da so bila tla mokra od čevljev)? Lahko ji mirne duše rečete, da odgovornost sama nosi, ker si ni obrisala čevljev, preden je vstopila v stanovanje/hišo. In ker je bila že večkrat pri vas, je vedela, da so tla spolzka (ploščice npr., kar je splošno znano). Vse dobro