Sprejemljiva razlika v letih pri starejših
Zanimajo me odgovori tistih SAMSKIH nad 45 let, ker mlajše nimajo predstave o tem, kaj prinesejo leta.
Torej, osvajal me je kavalir, ločen, dobro situiran, s hišo, nobel avtom itd., fit, postaven, ampak penzionist, star skoraj 60 let. Ker sem sama že dovolj v letih, nikoli ne bi sprejela dvorjenja 10 let starejšega moškega. Vsaj sedaj ne več, verjetno pa tudi prej ne.
Pravzaprav moram reči, da se mi je vse skupaj zdelo prav smešno, kaj se gre. No, tako hudobna, da bi mu rekla, naj si najde kašno svojih let, sicer nisem bila, sem mu pa z užitkom povedala, da imam krasnega moža MOJIH let.
Torej, starejše tukaj, koliko starejšega bi bile pri vaših letih še pripravljene vzeti oz. koliko starejši bi vam sploh še bil sposoben vzbuditi interes?
Saj niso leta tista, ki ti vzbudijo interes pri določeni osebi (razen, če imaš fetiš na mlajše oz. starejše), ampak oseba sama. Tako, da meni je pa smešno, da nekdo postavi takšno vprašanje. In glede na to, da ženska nad 45 let verjetno ne bo imela več otrok, ne vidim, v čem je problem, če bi imela partnerja starega 60 let. Če gre za ljubezen, tu leta pač niso ovira (“govorim” seveda o odraslih osebah). Poznam kar nekaj parov, z 10 in celo večletno razliko, pa se super obnesejo. Seveda ne zaradi razlike v letih :), ampak ker se imajo radi. No, moj je tudi 10 let starejši od mene, čeprav me nikoli prej niso privlačili starejši. Vsi so bili mojih let, ali 2 – 3 leta starejši (tako je pač naneslo). Ko sem spoznala sedanjega, pa niti vedela nisem, da je starejši od mene, ker jih kaže vsaj 10 manj. Ko pa mi je povedal, me pa to ni niti najmanj motilo. Še vedno je bil isti človek, človek, v katerega sem se zaljubila, ker je takšen kot je. In jaz lahko tebi in vsem ostalim povem, da imam ravno tako krasnega moža, pa čeprav ni mojih let. Mislim … kot da nekdo, ki je od tebe starejši ali mlajši ne more biti krasen. Si pa pojava :))))
Moja mami je že sedem let skupaj s 17 let (!!!) starejšim moškim. Sprva je imela ogromno zadržkov (stara je bila 56, on 73), ampak je možakar ena a. Kar se zdravja tiče, sta na istem (mami je sicer še skoraj bolj polomljena), oba rada kam gresta (v teh letih obredla Tunizijo, Bolgarijo, Egipt, Španijo), mahneta jo k sosedom na morje, pa čeprav za dva dni. Skratka, uživata. Kadar sta doma, pa oba zagnana za delo, da je kaj. Ko ju vidiš, ne bi rekel, da je taka razlika.
Moj ati je sicer umrl pri 51-ih letih, od nje je bil starejši le dve leti.
Sem malo čez 50, v teh letih ne bi “imela” več kot 10 let starejšega. Že 10 let se mi zdi precej. Če si 30, potem 40 letnik ni taka “ovira”. Kasneje se pa pozna (ne govorim o seksu, mislim nasploh).Možev znanec je tam nekje 63, ima 23 let mlajšo.On izgleda kot dedek (nekateri izgledajo bolj, nekateri manj), ona sicer ni čisto nič fejst,niti seksy, je pa mlajša….kaj bo čez par let ?
Na splošno vzeto, zdi se mi, da “idealna” razlika naj bi bila med 3-6 let.
… da tako vprašanje postavljajo najstnice je že OK, ne pa (očitno) ženske nad 45. letom??? mar jih pri teh letih še ni srečala pamet? jim ni že pomembnejši značaj človeka, kot pa njegov videz, leta, itd.?[/quote]
Podpišem. Kakšna omejenost, koliko obsojanja veje iz prvega posta.
Mah, kura pri 25ih – kura pri 55ih.
Iz enostavnega razloga , kot je omenjeno že zgoraj, razlika več generacij. Kaj boš z dedcem 15 ali več let starejšim, vsi njegovi kolegi,prijatelji ,sošolci, vsi spomini, gledanje na svet, je 15 let starejše od tebe (če je več let, pa še več) in obratno..Ne moremo govoriti o ljubezni, pri taki razliki je to nekaj drugega. Zaljubljenost, mogoče!?
… da tako vprašanje postavljajo najstnice je že OK, ne pa (očitno) ženske nad 45. letom??? mar jih pri teh letih še ni srečala pamet? jim ni že pomembnejši značaj človeka, kot pa njegov videz, leta, itd.?[/quote]
Podpišem. Kakšna omejenost, koliko obsojanja veje iz prvega posta.
Mah, kura pri 25ih – kura pri 55ih.[/quote]
Kura gor ali dol, ravno tako kot teorija, da leta niso pomembna.,Ta mi je poznana, samo v praksi pa mi ni blizu, taka pač sem. In OK, priznavam, sem kura, ki pri svojih 20-ih NIKOLI ne bi vzela 70-letnika. Ne bi imel niti najmanjše šanse, da sploh vzbudi v meni kakšen interes. Saj to je tisto, kar je osnova, dati možnost za nekaj več.
In to sprašujem, kje je meja za SAMSKE 45+, da jih nekdo sploh še pritegne. Ne maram odgovorov najstnic, ker nimajo pojma. Tudi 30+ še ne, še marsikatera 40+ ne, vedo pa tiste 50+. Tukaj ne gre za zunanji izgled in podobne kozlarije, ampak ali so tudi toliko stare ženske, ki že bolj poznajo proces staranja, pripravljene vzeti toliko starejšega partnerja?
Če še ne veste, starejši kot si, hitreje se staraš in če ima človek 10 ali 15 let več, zna biti to že problem.
Torej:
Še enkrat, zanimajo me samo odgovori SAMSKIH nad 45let:
– s koliko let starejšejšim bi bile še pripravljene stopiti v vezo oz. bi pri vas sploh vzbudil zanimanje?
jaz 45, dala skozi desetine (dobesedno) moških, a en 60 letnik se mi je uprl zaradi telesa, nič ni pomagalo, da sem se zaljubila v njega in da sva seksala komaj po dveh mesecih ko sem bila že v nebesih…plavala na oblakih sreče…
potem je pa seks vse pokvaril oz gledanje njegovega golega telesa..pa ne da se je zapustil..športa vsak dan tri ure
Imam 38 let, partner 52. Ljubezen na prvi, drugi in tudi še deseti pogled. THE ONE. Pred njim nekaj zvez z vrstniki, +/- 5 let, ko se je pojavil on, je bilo vse jasno. Koliko je starejši od mene, nikoli ni bilo pomembno, zame je pač on TISTI. V vsem in na vseh podorčjih, vse ostalo je povsem brez pomena.