Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Problemi več kulturnih družin

Problemi več kulturnih družin

Pozdravljeni, izbirava ime za otroka, glede spola pa še ne veva, ali bova sploh vprašala. Problem je v tem, da sem jaz 100% Slovenka, partner je pa rojen v Srbiji, ampak je že od otroštva v Sloveniji. Za fantka so nama predvsem všeč imena Saša, Nikola in Alex. Za punčko so nam lepa imena Jelena, Anastasija ali Tijana. Malo me je strah, saj so moji doma katolibanski SDSarji in so imena otrok mojih sorojencev nekaj v stilu Neža, Ažbe, Urban in Mojca. Vem, da bo moja mama tudi pritiskala, naj tamalega krstimo v katolika, pa jaz nočem, saj ima katoliška cerkev veliko preveč napak in grehov in bomo kot družina hodili v pravoslavno cerkev. Staremu se je skoraj odpeljalo že ko je izvedel, da sem v zvezi s Srbom, še zdaj ga grdo gledata, ko prideva k njima na obisk.

Če bo fantek naj bo Mohhamad, če bo punčka pa naj bo Wajiha

Odmisli vse druge ljudi, pomembno je le, da je ime všeč vama. Izbrala sta lepa imena s tradicijo in pomenom, meni čisto vsa zvenijo zelo zelo lepo.

glede na to, da si se ti že posrbila, ne gre za nobeno večkulturno družino. Svojim prednikom se pač odpoveš, tako kot si se jim že mentalno, ko si se nasadila na tujega tiča. Saj ne boš prva ne zadnja. Tudi recimo Ivan Tavčar se je hotel takoj posrbiti, ko je razpadla AO in so Angleži vsilili slovenskim in hrvaškim pokrajinam srbsko nadvlado.

Ko se človek zaljubi ne vidi rase, nacionalnosti ali veroizpovedi. Nehajte s tem vašim rasizmom, otroci mednarodnih zakonov so čudoviti. Saj nismo psi, da se bo samo ena pasma med seboj razmnoževala, no.

Odgovor na objavo uporabnika
ljubezen315, 05.01.2023 ob 13:16

Ko se človek zaljubi ne vidi rase, nacionalnosti ali veroizpovedi. Nehajte s tem vašim rasizmom, otroci mednarodnih zakonov so čudoviti. Saj nismo psi, da se bo samo ena pasma med seboj razmnoževala, no.

saj si je sama kriva, da je vzela rasista, ki hoče, da je vse po njegovo.

Srbi imamo velike tiče in poseksamo in oplodimo Slovenke radi

Probleme imaš samo ti, ker ti še ni ratalo odrasti. Si si zamislila imeti svojo družino, ampak v resnici pa še vedno misliš da si otročiček ki mora očita in mamico poslušat. Odrasti.

anonimno436, 05.01.2023 ob 13:07

Če bo fantek naj bo Mohhamad, če bo punčka pa naj bo Wajiha

❤️❤️

Izbereta lepo svetopisemsko ime, ki je mednarodno.

Recimo Marko za fanta in Marija za puncko.

Ojoj z kaksnimi se ubadas….ali je otrok tvoj ali od starsev…mu bosta ze dala ime kot vidva zelita…razen ce si odvisna od starsev.

mednarodna, 05.01.2023 ob 14:34

Izbereta lepo svetopisemsko ime, ki je mednarodno.

Recimo Marko za fanta in Marija za puncko.

merjem…

zadnjič sem videl imena al so ble hčere poslancev… ne Mohameda… prau huda imena… sem prav rekel ak bude čerka bomo dal eno tako ime zdej pa ne najdem.

Mi imamo pa Laro in Aleksa. :))

Sorry, ampak Saša je v SLoveniji ime za žensko. Pa Nikola tudi.

anonimno 3618, 05.01.2023 ob 13:12

glede na to, da si se ti že posrbila, ne gre za nobeno večkulturno družino. Svojim prednikom se pač odpoveš, tako kot si se jim že mentalno, ko si se nasadila na tujega tiča. Saj ne boš prva ne zadnja. Tudi recimo Ivan Tavčar se je hotel takoj posrbiti, ko je razpadla AO in so Angleži vsilili slovenskim in hrvaškim pokrajinam srbsko nadvlado.

Katastrofa koliko nacionalizma je med Slovenci

Zenska imena: Kristina, Katarina, Marija, Ana, Eva, itd, moska imena: Luka, Marko, Pavle, itd., ki se enako pisejo in izgovorijo v obeh jezikih.

Ali pa, namesto Aleks, Aleksej in mogoce Nikolaj, Anastasija je pa ze ofucano ime in predolgo, Sasa pa ne ves, ce je moski al zenska.

Pač starši so trapasti. Ignoriraj njihove neumnosti.

Imaš pa od mene vso spoštovanje, ker imaš karakter in nočeš dati otrok krstiti v inštitucijo, ki je naredila najhujše svinjarije v zgodovine, torej še hujše kot Hitler.

Sam ne bi hotel voziti otrok v nobeno cerkev, a če jih že, je bolje, da jih v pravoslavno.

Ti samo poskrbi, da bosta z možem vzgojila odprte moderne mlade ljudi, ki bojo sprejemali drugačnost in bojo razumevajoči ljudje.

anonimno 3618,
05.01.2023. ob 13:12

…………………………..

…………………………

A pa ti dejansko veš kako lepi mačkoni so mladi srbi? In kakšne velike lepe tiče imajo.

In zdaj kriviš ubogo žensko. Kaj a naj bi si izbrala nekega Frncija, Rudija ali Lojzeta?

Pa itak to ni kot bi tujca vzela. Vzela je nekoga, ki izvira nekoga s koreninami iz naše bivše države s katero smo si delili kulturo in zgodovino. Pa še etnično so isto južni slovani.

Tujca bi vzela v primeru, da bi vzela nemca ali pa švicarja.

Izbrala sta ravno super imena, da se jim bodo posmehovali v šoli.

Mogoče dobi tvoj sin Nikola sošolko Nikolo. Hm. Zanimivo, a ne?

Mi pa nikoli ne bo jasno, da ste Slovenke tako glupe, da se podredite pritepencu v Slovenijo. Če je prišel on v SLo se ima on prilagajat, ne ti. Če boš šla pa ti v Srbio živet, se pa ti prilagodiš njihovi kulturi.

Ti si šla še dalj, ti bi dala taka imena, da bi se otroci norca delali iz tvojega sina, hčere.

Pa kot so že omenili, nekatera imena so enaka v obeh kulturah.

Kokoši 👹👹👹👹👹👹👹, 05.01.2023 ob 18:49
anonimno 3618,
05.01.2023. ob 13:12

…………………………..

…………………………

A pa ti dejansko veš kako lepi mačkoni so mladi srbi? In kakšne velike lepe tiče imajo.

In zdaj kriviš ubogo žensko. Kaj a naj bi si izbrala nekega Frncija, Rudija ali Lojzeta?

Pa itak to ni kot bi tujca vzela. Vzela je nekoga, ki izvira nekoga s koreninami iz naše bivše države s katero smo si delili kulturo in zgodovino. Pa še etnično so isto južni slovani.

Tujca bi vzela v primeru, da bi vzela nemca ali pa švicarja.

Nu vidiš, jaz pa nikoli ne bi izbrala sebi Južnjaka. Ma res. Meni všeč Švicarji, Avstrijci, Italijanci, mmm. U vsakega je svoj okus, ampak ja, jaz vem kaj v resnici dobro.

Hja, to so pa križi in težave, če si najdeš tujca iz drugega kulturnega prostora. Srbi so vajeni zatirat ženske. On je prišlek v Slovenijo, ampak prilagoditi se bi morala ti? Tebe je čisto posrbil. Že zdaj se sramuješ slovenkosti. Še otroka bi rada posrbila.

Še enkrat: tip je iz zaostale države, kjer je povsem druga kultura kot pri nas, tam je ženska vredna manj kot pes pri nas. On je prišlek in že hodi po tebi in ti vtira srbsko kulturo. To bodo kmalu tudi batine letele.

s tujci so križi, 05.01.2023 ob 18:53

Hja, to so pa križi in težave, če si najdeš tujca iz drugega kulturnega prostora. Srbi so vajeni zatirat ženske. On je prišlek v Slovenijo, ampak prilagoditi se bi morala ti? Tebe je čisto posrbil. Že zdaj se sramuješ slovenkosti. Še otroka bi rada posrbila.

Še enkrat: tip je iz zaostale države, kjer je povsem druga kultura kot pri nas, tam je ženska vredna manj kot pes pri nas. On je prišlek in že hodi po tebi in ti vtira srbsko kulturo. To bodo kmalu tudi batine letele.

In spet nekdo o batinah in manjvrednih zenskah, ko Srbije niti na zemljevidu ni videl, kaj sele od blizu!

Dashenkaa, 05.01.2023 ob 18:53

Nu vidiš, jaz pa nikoli ne bi izbrala sebi Južnjaka. Ma res. Meni všeč Švicarji, Avstrijci, Italijanci, mmm. U vsakega je svoj okus, ampak ja, jaz vem kaj v resnici dobro.

A ti misliš, da jaz ne vem kdo si? 🙂 Pa zahvaljujem se ti, da me imaš za edinega inteligentnega na temu forumu, ki ve koliko je ura.

In nikjer v tej temi nisem napisal nič proti nemcem, švicarjem…pravim samo, da so to tujci. Medtem ko srbi so državljani naše bivše države in južni slovani kot mi, ki govorijo jezik iste jezikovne skupine.

In zato jih tudi tretiram kot takšne in ne kot tujce. Samo to.

Glede na to da si se ti že počefurla, predlagam da se s svojim preselita na jug kamor tudi pašeta.

Si si pa našla opankarja, ki te je odlično zdresila. Ja, v SLO, te je zdresila v opankarco. Še smeš slovensko govoriti? Veš kako Srbi delajo z ženskami? Zavedaj se. da so to čisto druga kultura kot je naša.

New Report

Close