Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Hčerkin mož

Hčerkin mož

Z možem sva bila do hčerinega moža vedno zelo ljubezniva, on pa je od prvega srečanja zelo hladen. Ne vem, a je fant tako strašno introvertiran, ali ga kaj moti pri naju, ampak npr. ko prideta na kosilo, komaj pozdravi, poje in gre v hčerino sobo. Hči ostane v dnevni, klepetamo, gremo na sprehod … On jo počaka v njeni sobi. Med kosilom gleda v telefon, le če ga kaj neposredno vprašaš, skopo odgovori.

Odkar se je preselil k hčeri, midva še nisva bila v stanovanju. Hči npr. prosi, če ji kaj pripeljem, in počakam na parkirišču, da pride dol. Potem v avtu klepeta z mano, včasih greva na sprehod, gor me ne povabi več. Za njegov rojstni dan vedno hči vprašava, kaj naj mu kupiva, dajeva kar draga darila, komaj zamomlja hvala.

Ne moreš mu ustreči, zdi se mi, da bi naju z možem rad kar zradiral, pa ne vem zakaj. Hči je videti srečna, do nje je ljubeč. Kdaj pa kdaj ji malo namignem, ali njenega moža pri naju kaj moti, pa pravi da ne. Vem, da se ni dolžen družiti z nama, pustiva ju pri miru, naj živita svoje življenje. Ampak vse bolj sem na trnih, kadar prideta, ker ne vem, kaj mu ni prav in kako ravnati. Hčerin mož je in bo oče najinih vnukov, nek odnos menda ja moramo imeti. Malo sem se spihala, če mi bo kdo kaj pametnega odgovoril, pa bom vesela.

če ni to petkova provokacija, potem je hčer zasužnjil en psihopat. Če se tako obnaša do vaju, je do hčere na skrivaj še 100 krat hujši. Povej hčeri, da ti lahko zaupa in da ji boš stala ob strani. Take so tema za prvo stran SN.

Žal ni provokacija. Mislim, da fant ni tiste sorte, da bi hčerko hotel le zase, ona gre dostikrat ven sama s prijateljicami. Tudi midve greva npr. velikokrat na kak šoping, z njo se še vedno veliko druživa. Ni, da bi je nikamor ne pustil, samo naju z možem ne mara, pa ne vem, zakaj.

Odgovor na objavo uporabnika
Tašča, 10.02.2023 ob 13:05

Žal ni provokacija. Mislim, da fant ni tiste sorte, da bi hčerko hotel le zase, ona gre dostikrat ven sama s prijateljicami. Tudi midve greva npr. velikokrat na kak šoping, z njo se še vedno veliko druživa. Ni, da bi je nikamor ne pustil, samo naju z možem ne mara, pa ne vem, zakaj.

ah tašče ste zoprne in ti si verjetno tud zoprna, to se takoj čuti na daljavo, pejt pejt, pusti ju pri miru, on je verjetno na pol peder, pa noče stikov s tabo, ker ga boš potem zasliševala

in kaj pravi hči na njegovo obnašanje?

anomimno 23507, 10.02.2023 ob 13:13

in kaj pravi hči na njegovo obnašanje?

Pravi, da tak je. Da ga nič ne moti. Preveč pa ne sprašujem. Malo kolebam med tem, da se ne smem vmešavati (res nočem biti zoprna tašča) in med skrbjo, ali je hči v redu.

Lahko, da gre za pacienta. Čas bo pokazal svoje.

Kokoši🎆🎇🎆🎇🎆🎇🎆, 10.02.2023 ob 13:11

ah tašče ste zoprne in ti si verjetno tud zoprna, to se takoj čuti na daljavo, pejt pejt, pusti ju pri miru, on je verjetno na pol peder, pa noče stikov s tabo, ker ga boš potem zasliševala

Dej tiho bodi budalo kokošje. Kak bedast komentar. Čim je tašča, je zoprna. Očitno je avtoričin zet tvoje sorte.

Avtorica, za odnos je najboljše, da zeta sprejmeš, kakršen pač je. Eni bi res starše svojih izbrancev kar izbrisali, tu ne moreš nič. Vseeno pa bodi pozorna na hčerko, da ni naletela na kakega psihopata, ki jo bo od vseh odrezal. S hčerko se druži in ji daj vedeti, da si tam zanjo, zeta pa pusti pri miru.

Moža od hčere pa ja mora prvo tašča sprovat, al je za kero rabo, al ne.   Tu si sfalila že v štartu.

Anonimno 7298, 10.02.2023 ob 13:33

Dej tiho bodi budalo kokošje. Kak bedast komentar. Čim je tašča, je zoprna. Očitno je avtoričin zet tvoje sorte.

Avtorica, za odnos je najboljše, da zeta sprejmeš, kakršen pač je. Eni bi res starše svojih izbrancev kar izbrisali, tu ne moreš nič. Vseeno pa bodi pozorna na hčerko, da ni naletela na kakega psihopata, ki jo bo od vseh odrezal. S hčerko se druži in ji daj vedeti, da si tam zanjo, zeta pa pusti pri miru.

pa kaj se ti spravljaš name, kdi ti kaj hoče….kakšne sorte sem jaz??? aaahhh daj daj daj- jaz sem svoje sorte

Tašča, 10.02.2023 ob 13:26

Pravi, da tak je. Da ga nič ne moti. Preveč pa ne sprašujem. Malo kolebam med tem, da se ne smem vmešavati (res nočem biti zoprna tašča) in med skrbjo, ali je hči v redu.

in hčeri je od vseh moških na svetu najbolj všeč en zadrt čudak, ki visi zaprt za štirimi stenami? Hči je sicer normalna ali ima tudi kakšne posebnosti?

Kako pa urejate s financami, mu računate najemnino?

Imam občutek, da je tu srž problema….

Dobrodošla v klubu današnjih tašč, draga moja. Skoči, ko te mladi rabijo, sicer pa jim pojdi izpred oči, ker je že to, da si še živa, vmešavanje.

Vsaj pri nas je tako, haha. Sama sem sicer mislila, da je moj izvirni greh, da sem mama sinu. Ampak zdaj vidim dosti v okolici, da so tamladi pač taki. Tudi naša nevesta z veseljem vzame denar, stanovanje, samoumevno je, da ima vedno varstvo, sicer pa najbolje, da niti ne sliši zame. Tudi prav, samo da je moj sin srečen z njo. Z možem imava svoje življenje, onadva pa svoje. Tolažim se, da sinu najbolje pomagam tako, da ne dam vedeti, da mi kaj pri njegovi ženi ne paše. Tako pač je. Čim prej se sprijazni, to je vse, kar lahko.

Avtorica te popolnoma razumem.Imamo zelo podoben primer.Pri nas je hčeri že popolnoma opral možgane,tako,da se je že čisto  odtujila od naju,mi je pa še bolj hudo ,ker smo dobili vnukinjo katero vidima zelo poredko.

Avtorica,če želiš pusti tel št.pa se lahko slišiva,morda bo pa nama lažje.

Tašča, 10.02.2023 ob 12:52

Z možem sva bila do hčerinega moža vedno zelo ljubezniva, on pa je od prvega srečanja zelo hladen. Ne vem, a je fant tako strašno introvertiran, ali ga kaj moti pri naju, ampak npr. ko prideta na kosilo, komaj pozdravi, poje in gre v hčerino sobo. Hči ostane v dnevni, klepetamo, gremo na sprehod … On jo počaka v njeni sobi. Med kosilom gleda v telefon, le če ga kaj neposredno vprašaš, skopo odgovori.

Odkar se je preselil k hčeri, midva še nisva bila v stanovanju. Hči npr. prosi, če ji kaj pripeljem, in počakam na parkirišču, da pride dol. Potem v avtu klepeta z mano, včasih greva na sprehod, gor me ne povabi več. Za njegov rojstni dan vedno hči vprašava, kaj naj mu kupiva, dajeva kar draga darila, komaj zamomlja hvala.

Ne moreš mu ustreči, zdi se mi, da bi naju z možem rad kar zradiral, pa ne vem zakaj. Hči je videti srečna, do nje je ljubeč. Kdaj pa kdaj ji malo namignem, ali njenega moža pri naju kaj moti, pa pravi da ne. Vem, da se ni dolžen družiti z nama, pustiva ju pri miru, naj živita svoje življenje. Ampak vse bolj sem na trnih, kadar prideta, ker ne vem, kaj mu ni prav in kako ravnati. Hčerin mož je in bo oče najinih vnukov, nek odnos menda ja moramo imeti. Malo sem se spihala, če mi bo kdo kaj pametnega odgovoril, pa bom vesela.

Jaz bi se z hčero pogovorila in tudi z njim , ker takšno obnašanjepa res ni kulturno da ne more z vami sedet ko sta na obisku in odide v sobo je res preveč zakaj potem sploh hodi k vama samo jest očitno.

In da te hči v stanovanje ne povabi pa je še bolj čudno jaz bi se postavila pred vrata in ne čakala spodaj , nekaj osnove bontona pa res mora biti, jaz bi se z njima pogovorila pa naj pove v čem je problem , če ne pa naj on drugič ostane doma če ne pozna osnov obnašanja , ker to pa res ni normalno.

Introvert je. Pustita ga pri miru.

Imam podoben primer. Vendar sem jaz zet. Sicer sem zelo zgovoren, pri tašči in tastu pa ne preveč.

Tašča in tast sta čist iz drugega štosa, druge sorte (čeprav ni velike medgeneracijske luknje).

Dejansko se nimamo kaj pogovarjat in se potem najraje umaknem, ker drugega mi niti ne preostane, vseeno pa spoštujem njihov odnos z njihovo hčerko in se zato videvamo. To da se vidimo smatram kot moja usluga njihovemu odnosu. Lahko bi rekel mi ne pašejo videvajte se sami pa voljno ampak se mi zdi to preveč rigorozno. Pa nisem noben zaprt čudak, ker se pač ne ujamem z dvemi osebami, ki sta pač moja tašča in tast. Nemalokrat so tašče same krive za tak odnos, saj tašče so v tej vlogi postranske osebe. Saj jaz se nisem da v zvezo z njo, ampak s hčero. Tašča je sedaj sekundarna družina in ne več primarna. Pomaga, če ti tašče dajo v tem odnosu veljavo, te spoštujejo, te poslušajo ko govoriš, ipd. Seveda si moraš spoštovanje prej zaslužiti, moraš biti prvo ljubeč partner hčere, še boljše, če si tudi finančno in karierno uspešen. Tašče, torej dedki in babice se morajo sprijaznit, da je njihov čas življenskega vrhunca mimo in da imajo v tej dobi samo še stransko vlogo. Jaz na primer ne rabim njihove pomoči, ker sem bolje stojrč kot oni, če pa že delajo kakšno uslugo svoji hčeri, naj od mene ne pričakujejo hval. Saj meni bi bolj odgovarjalo da se vidimo zgolj za božič, novo leto in rojstne dni, torej 6x na leto. Torej skrajšano, v družini imata glavno vlogo mož in žena, tašče in tasti pa so stransko sviralo in naj se temu primerno obnašajo. Če pa mož in žena živita na njihov račun, pri njih doma, je pa to problem križanja vlog. Tega se pa jaz ne grem.

Sploh ne vem , zakaj bi se moral družiti z vama. Hči lahko pride tudi sama na kavico. Glavno, da sta skupaj srečna.

Kikki, 10.02.2023 ob 14:37

Sploh ne vem , zakaj bi se moral družiti z vama. Hči lahko pride tudi sama na kavico. Glavno, da sta skupaj srečna.

Točno tako. Niso vsi za urna preigravanja vremena in praznorečenja.

Introvert je

Dobr se pocut ko je sam ali pa s hcero se. Pa mogoce se par ljudi. Vse kar je vec mu je muka.

To da pride na kosilo ga muci ze en dan prej. Ampak gre zarad hcere.

Jz bi vsen vprasala kje je problem ker takih obnasanj nismo vajeni razn ce smo sami taki oz smo mel take otroke.

avtorica TAŠČA in ostali, želim le omeniti, da sem ravnokar prvič odprl to temo, in vidim, da butelj, ki mi krade vzdevek piše vanjo.

Tisti ki me berete, veste, da takšni neumni kratki odgovori, kot jih piše ta butelj niso v moji navadi.

Vsem želim lep dan.

normalni ljudje se znajo tudi prilagodit določeni situaciji, preživet sem pa tja kosilo z ljudmi, ki jih priženijo zraven žene, tudi kakšno brez vezno reči. tukaj pa se opisuje čistega narcisa, za katerega so ljudje pomembni samo, če so mu direktno koristni. Sicer pa jih jemlje kot smeti, ki motijo njegovo okolje. In ene babe očitno mislijo, kako fajn oče bo tak mali psihič. Potem bodo pa cvilile kako se je po 15 letih spremenil, tako kot Cviklca.

Samo povem, 10.02.2023 ob 14:22

Introvert je. Pustita ga pri miru.

ti si tud en intovert, hahaha kakšne ma ta

Ima ta zet kakšnega prijatelja? Vprašaj hčerko.

Podoben je moj mož, socialno mrtev, zaradi takega obnašanju se ne pocutim ok nikjer drugje, razen doma. Tam je sproščen in dokaj normalen (ni pa tak, da bi tudi doma veliko govoril in se družil, žal) Ker se ne počuti dobro med ljudmi, tudi obiska skoraj nimamo nobenega. Kar me z leti vedno bolj žalosti in se počutim kot v zlati kletki-vse imam, veselega druženja kot nekoč, pa ne.

tip je prikriti narcis (covert narcissist).

New Report

Close