Slovenci – mansarderji
Zakaj slovenci 3 ali 4 generacije zivijo skupaj z svojimi v neobljovenih hisah iz leta 1980 ?
Zakaj vsi sam trenirate, rostiljate, hodite na rojstne dneve namest, da bi se lotili dodatnega dela im starsim al dedku renoviral vsaj okna ?
Dokler nebo javno izpostavljeno, da je doma do 40ga sramotno ziveti nebo nic iz Slovenije..oz bo vedno primankljaj delavcev.
Prav tako dodatno obdavčit neurejene hiše.
Hocete Eu – Usa life vendar duša je lena balkanska.
Govorim za večino..sveda ne za vse.
Se strinajte?
martincek99o, 04.03.2023 ob 16:40
Zakaj slovenci 3 ali 4 generacije zivijo skupaj z svojimi v neobljovenih hisah iz leta 1980 ?
Zakaj vsi sam trenirate, rostiljate, hodite na rojstne dneve namest, da bi se lotili dodatnega dela im starsim al dedku renoviral vsaj okna ?
Dokler nebo javno izpostavljeno, da je doma do 40ga sramotno ziveti nebo nic iz Slovenije..oz bo vedno primankljaj delavcev.
Prav tako dodatno obdavčit neurejene hiše.
Hocete Eu – Usa life vendar duša je lena balkanska.
Govorim za večino..sveda ne za vse.
Se strinajte?
Te muči ker drugi imajo vsaj to ti pa ne? Kaj te boli kurac za druge
tako nekako, ja…od slovenskih staršev otroci pričakujejo in nekateri tudi zahtevajo , da jim uredijo stanovanja, prebivališča, če ne bivakirajo doma…to bog ne daj, da bi odrasla zaposlena hčera šla kam od doma v najem ali vzela kredit, dodatno kaj delala, ne, ne, ata pa mama morata zrihtat ali pa jet v klet, da bo hčera v stanovanju se razplodila z tipom…takle mamo…
martincek99o, 04.03.2023 ob 17:21
Hahaha sem te zadel a..resnica boli ja.
- Jaaa glih si zelim na mamini joski zivet pa v vlagi. Res uspel si..Malibu.
Kakšne bedne odgovore imate incestniki jaz imam svoje stanovanje in pišem tebi usrane kakšni gnili ste slovenčki Butalci, pijanci ki fukate svoje hčere. Tebe pa mučijo še mansarde drugih . Le zakaj? Osebne fore ali kliki
Pri tako zasoljenih cenah nepremicnin, res ne vidim razloga, da bi se clovek zapufal za celo zivljenje. S takim razmisljanjem kot ga forsiras, bo v kratkem vsa Slovenija pozidana z raznoraznimi novodobnimi skrpucali, ki absolutno kvarijo izgled pokrajine! Tekmovanje, kdo se lahko zapufa za vec denarja in postavi umotvor nekega “wanna be” arhitekta, je onesnazenje prelepe Slovenije! Namesto, da bi se zidale nadomestne gradnje na ze obstojecih parcelah, si novodobni “bogatasi” dovolijo izsekavanje lepih gozdov samo zato, da razkazujejo svoje bogatstvo. Kamorkoli se peljes po Sloveniji ni vec nepozidanih podrocij. Povsod neka skrpucala, ki ne upostevajo ne vremenskih ne okoljskih kriterijev. Vazno da se razkazuje, kaj in kje si lastnih lahko privosci. Porazno! Vsi stili pomesani, brez nekega urbanizna in smisla!
Bog Mona TM, 04.03.2023 ob 20:32
Kaj pa okolje, zelene površine, rodovitna polja za hrano … to rešujejo tisti, ki živijo v mansardah!!
Lukovih 30.000 stanovanj + ceste, vrtci, trgovine, šole, zdravstveni domovi, občinske stave … bodo uničevali rodovina polja za hrano.
Tocno o tem govorim zgoraj! Namesto da bi se izkoristilo to kar je ze uporabno, se raje pusca propadati staro in pozidava kvalitetno zemljo.
Kaj pa je narobe, ce izkoristis prazen zgornji stuk ze obstojece hise!? Sobivanje z starejsimi je lahko cisto koristno in prakticno!
Anonimno 10651, 04.03.2023 ob 19:04
Pri tako zasoljenih cenah nepremicnin, res ne vidim razloga, da bi se clovek zapufal za celo zivljenje. S takim razmisljanjem kot ga forsiras, bo v kratkem vsa Slovenija pozidana z raznoraznimi novodobnimi skrpucali, ki absolutno kvarijo izgled pokrajine! Tekmovanje, kdo se lahko zapufa za vec denarja in postavi umotvor nekega “wanna be” arhitekta, je onesnazenje prelepe Slovenije! Namesto, da bi se zidale nadomestne gradnje na ze obstojecih parcelah, si novodobni “bogatasi” dovolijo izsekavanje lepih gozdov samo zato, da razkazujejo svoje bogatstvo. Kamorkoli se peljes po Sloveniji ni vec nepozidanih podrocij. Povsod neka skrpucala, ki ne upostevajo ne vremenskih ne okoljskih kriterijev. Vazno da se razkazuje, kaj in kje si lastnih lahko privosci. Porazno! Vsi stili pomesani, brez nekega urbanizna in smisla!
Res je.
Anonimno 10651, 04.03.2023 ob 20:38
Tocno o tem govorim zgoraj! Namesto da bi se izkoristilo to kar je ze uporabno, se raje pusca propadati staro in pozidava kvalitetno zemljo.
Kaj pa je narobe, ce izkoristis prazen zgornji stuk ze obstojece hise!? Sobivanje z starejsimi je lahko cisto koristno in prakticno!
Ne ni koristno . Jaz imam na vrhu recimo vse zrihtano. Sem bil s punco 2 leti skupaj na vrhu in so bili hudi zapleti glede vsega tako , da je punca odšla ker moja dva tastara svoje tišita. Pa preveč vtikanja v vse stvari. Razmišljam da grem stran pa vseeno na slabše samo, da bom lahko si ustvaru s punco kaj v prihodnosti. Sem samski star 34 let pa sem še doma na vrhu v hisi staršev.
Gorenjski volk, 04.03.2023 ob 22:09
Ne ni koristno . Jaz imam na vrhu recimo vse zrihtano. Sem bil s punco 2 leti skupaj na vrhu in so bili hudi zapleti glede vsega tako , da je punca odšla ker moja dva tastara svoje tišita. Pa preveč vtikanja v vse stvari. Razmišljam da grem stran pa vseeno na slabše samo, da bom lahko si ustvaru s punco kaj v prihodnosti. Sem samski star 34 let pa sem še doma na vrhu v hisi staršev.
Sem jaz šel iz istih razlogov drugam. Idiot na kubik sem bil. Drugi se vtikajo v vse stvari in to tuji ljudje, meni nepoznani. Zdaj mi je nerodno iti nazaj do staršev. Sram me je, da sem šel na slabše.
na stara leta, 04.03.2023 ob 22:24
Podpiram mansardnike. Zakaj? Zaradi pomoči staršem na stara leta. Spodobi se staršem pomagati, ko so onemogli, ne pa jih spokati v geriatrične domove in čakati na dediščino.
Te zgodbice o vtikanju pa ne držijo. Mansarda ima lasten vhod. Vse je ločeno.
Ja ja ti se kr tolaz s tem da je to razlog haha
Koliko vidim kle narod komi caka da se kdo stegne da poverba kot pa da mu pomaga na stara leta .
Ja in kaj ce je drago..saj povsod v zahodnem svetu je drago in ne jambrajo in delaho 2 sihta da placajo najemnino… tukaj je pa sramota biti samostojen v najemu.. raje z starcim v neurejeni hisi pa Audi A5 na dvoriscu in kavice okol.. to pa je vredu ane…
Lacni s evrope… a dusa beogradska 😅
Glede na pričevanja prijateljice, ki dela na CSD, je to glavni razlog, zakaj se ljudje ločujejo.
skoraj 40 let( ali celo več) stari “otroci” na podstrešju, ki niso nikoli uspeli niti odrasti, kaj šele da bi dovolj zaslužili da bi lahko kaj svoje ustvarili. Bog ne daj, da bi sami tudi preživljali kvaliteten čas z otroci.
Potem se pa čudijo, da jih žene ne spoštujejo in jim po ločitvi niti otrok ne pustijo videti….
Peter pan, 04.03.2023 ob 23:24
Glede na pričevanja prijateljice, ki dela na CSD, je to glavni razlog, zakaj se ljudje ločujejo.
skoraj 40 let( ali celo več) stari “otroci” na podstrešju, ki niso nikoli uspeli niti odrasti, kaj šele da bi dovolj zaslužili da bi lahko kaj svoje ustvarili. Bog ne daj, da bi sami tudi preživljali kvaliteten čas z otroci.
Potem se pa čudijo, da jih žene ne spoštujejo in jim po ločitvi niti otrok ne pustijo videti….
Bravisimo.. eto vidite.
In zato bi moralo biti javno izpostavljeno da je sramotno ziveti doma…kot je to v zahodnem svetu..
Kar pomeni da bi resili problem ločitev in pomanjkanje delovne sile.
Zakaj bi bilo sramotno živeti doma tudi, ko odrasteš? Če se razumeš doma, pomagaš fizično in finančno, zakaj bi si delal dvojne stroške in šel živet na svoje? Če lahko kot otrok sobivaš s starši, zakaj ne bi mogel tudi kot odrasel? Drugo je, če bi imel to srečo in bi enkrat v življenju spoznal punco, takrat bi verjetno gledal v tej smeri, da bi šel na svoje. Do takrat se mi pa zdi bolj smiselno pomagati staršem, varčevati, biti obkrožen med ljudmi namesto biti osamljen. S privarčevanim denarjem in dovolj visoko plačo bi lahko šel že danes na svoje, ampak zakaj bi si kompliciral in oteževal življenje? Ker tudi če bi bil na svojem, bi moral redno pomagati doma.
A zakaj? Zato, ker mi nismo razviti zahod, kjer bi mladi zaposleni dobili poceni neprofitno stanovanje kot v Avstriji, Nemčiji, Italiji…in ker naši vladniki že 30 let ne vlagajo ničesar v pozidavo neprofitnih stanovanj za mlade. Tisti denar, ki so ga dobili od Jazbinška, je šel v privat žepe namesto da bi z njim ustvarili državni sklad, ki bi ves denar porabil za zidavo novih neprofitnih stanovanj. Naša mladina je tako prepuščena samim sebi na trgu predragih stanovanj in sedaj niti kredita večina ne more dobiti ali pa je tako zasoljen, da te vse mine. Ker smo balkan. Zato!
pajade554, 05.03.2023 ob 08:23
A zakaj? Zato, ker mi nismo razviti zahod, kjer bi mladi zaposleni dobili poceni neprofitno stanovanje kot v Avstriji, Nemčiji, Italiji…in ker naši vladniki že 30 let ne vlagajo ničesar v pozidavo neprofitnih stanovanj za mlade. Tisti denar, ki so ga dobili od Jazbinška, je šel v privat žepe namesto da bi z njim ustvarili državni sklad, ki bi ves denar porabil za zidavo novih neprofitnih stanovanj. Naša mladina je tako prepuščena samim sebi na trgu predragih stanovanj in sedaj niti kredita večina ne more dobiti ali pa je tako zasoljen, da te vse mine. Ker smo balkan. Zato!
bla bla pa v kerem fantazijskem svetu ti zivis?
A v nemciji avstriji itd..kr talajo neka neprofitna stanovanja okol??
Narod dela ce treba 2 sihta in si placaju najemnino… in ne jokcajo okol..