Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kabelska TV – preslab signal

Kabelska TV – preslab signal

Se kdo kaj bolj spozna na tehniko, kabelsko TV’

Sem tule že pisala pa mi je takrat en svetoval ojačevalnik signala.

No stvar je taka, da imam stanovanje s strani delodajalca za par mesecev. Notri je kabelska TV, ki pa ne deluje. Ostali imajo signal, jaz ne. Sem potem kupila tisti ojačevalaec pa vseeno ne deluje. Je sedaj signal malce boljši, je celo malenkost slike, ampak tako kockasto pa samo par programov. Radio pa celo dela, vsaj nekaj postaj.

Se da še kaj narediti? Kabel sem sprobala drug (tisti, ki gre od TV do vtičnice). Na hodniku je omarica, kjer so neki kabli, očitno še za sosenje TV, vse ok glede kontaktov.

Sem lastnika že večkrat prosila za servis, ne pride nihče pogledat. Očitno tudi ne bo. Direkt operaterja pa ne morem kontaktirat, ker ne vem kdo je, kaka je pogodba, nič…

Kam točno si dala ojačevalec signala?

Jaz sem ti takrat pisala o tem.

Prej je bila TV direkt prikljupljena na vtičnico. Mislim tisti kabel, antenski ali kako naj rečem. POtem sem dodala vmes ojačevalec ter še en kabel. Torej: vtičnica kabelskega signala – kabel – ojačevalec – kabel – TV.

Ko sem spet poskušala z nastvitvami, je kazalo, da je sedaj več signala, več procentov. Prej je bila ničla. Ni pa še ok. TV še ne, radio pa deluje.

Recimo v sosednjih prostorih imajo pa 100% signal.

Daj naredi si življensko uslugo in reci enemu sodelavcu ali kolegu, familiji za geslo od NEOta (Telekom) ali od EONove (Telemach) programske sheme in glej TV preko mobitela ali pa si na mobitelu ustvari brezžično Wifi dostopno točko in glej TV na NEO ali EON na prenosnem računalniku. Če imata prenosnik in Televizor HDMI priklop lahko magari preko HDMI kabla celo preslikaš sliko iz prenosnika na TV in potem tam gledaš NEO ali EON, če ti je toliko do TVja. Šaltaš programe na prenosnem računalniku.

Razen, če imaš v statanovanju že internet, je predpogoj za gledanje, da imaš pri mobilnem operaterju zakupljenih vsaj nekaj 10 GB  prenosa mobilnih podatkov, da ti ne zmanjka podatkov ravno po prvem tednu v mesecu. To so pa ponavadi vsi paketi, razen tistega res najnižjega.

Sem pa sedajle opazil, da ima Telemach v vseh paketih vključen EON TV, tako, da za geslo ne rabiš spraševat nikogar. https://telemach.si/mobilna/mobilni-paketi Na rtvslo.si pod zavihkom Televizija imaš pa tako ali tako vse programe od RTVja brezplačne https://www.rtvslo.si/tv

Pokliči Telemach in ti bodo poslali tehnika, ki bo z napravo preveril, kje točno se signal izgubi.

Po navadi je problem v raznih razdelilcih…. če ti je prej delalo OK, ko nisi imela dodatnega kabla, je sigurno to.  Tisti razdelilci, ki jih kupiš v trgovini za podaljševaje kablov, so narejeni bolj tako-tako, najbrž bo moral malo “olupiti” plastiko kabla in popravit žičke pri razdelilcu da bodo imele kontakt.  Meni je tudi tako nagajalo pa je tehnik vse rešil.

Ampak bistvo je, da pride in z aparatom preveri kje se signal izgubi.  Pokliči Telemach, resno!

Pojma nimam kaj je to Eon pa Neon … ne želim plačevati kaj Telekomu. Niti nikogar ne poznam, ki ima te zadeve, da bi dal kako geslo.

TV na prenosniku pa že sedaj gledam ,ampak to ni to. TIsti mali ekranček… jaz bi raje TV.

Recimo, ko brskam po monu, ko pišem kaj v Wordu… bi imela rada zraven prižgan TV. TV ne računalnik.

Odgovor na objavo uporabnika
nasvet522, 07.03.2023 ob 19:22

Pokliči Telemach in ti bodo poslali tehnika, ki bo z napravo preveril, kje točno se signal izgubi.

Po navadi je problem v raznih razdelilcih…. če ti je prej delalo OK, ko nisi imela dodatnega kabla, je sigurno to.  Tisti razdelilci, ki jih kupiš v trgovini za podaljševaje kablov, so narejeni bolj tako-tako, najbrž bo moral malo “olupiti” plastiko kabla in popravit žičke pri razdelilcu da bodo imele kontakt.  Meni je tudi tako nagajalo pa je tehnik vse rešil.

Ampak bistvo je, da pride in z aparatom preveri kje se signal izgubi.  Pokliči Telemach, resno!

Jaz nimam nobene veze s Telemachom. In prej ni nič ok delalo.

Ne vem kdo je operater, ampak Telemach sigurno ni.

Ne bi pa sedaj par sto evrov dajala za nekega serviserja.

Kako misliš, radio deluje, TV ne?

In pišeš

Na hodniku je omarica, kjer so neki kabli, očitno še za sosenje TV, vse ok glede kontaktov.

Kaj, če poskusiš z zamenjavo, tvoj kabel daš v drugo vtičnico, da vidiš, kje se signal izgubi?

Kabelski operater ne priključi vec priključkov kot ima lahko zadovoljiv signal. Ce imajo sosedje 100% iz iste omarice, ti pa premalo pomeni, da nekaj s tvojim kablom ne štima. Ali je popustil kontakt v omarici, ali imaš škampasto nepravilno pritrjen konektor za v antensko tv vtičnico ali pa je kabel natrgan. Če ne znas sama ti to lahko resi le operater. Sosedje imajo zagotovo istega operaterja. In če se lastnik stanovanja ne odziva, zna bit, da je kabelsko dal odklopit in ti noce povedat.

Kaj pa tebi potem sploh vleče bi pa moral človek videt. Morda navadne kanale in sploh ne kabelske.

Plačaj položnico, pa bo tv delal kot je treba. Brez nič, pač ni nič.

Imaš pa še vedno možnost zemeljskega signala, ki ti ga ponuja tv slo za 13€ mesečno.

Geslo in uporabniško ime za Eon dobiš gratis zraven navadnega naročniškega mobilnega paketa. Najbrž mobitel uporabljaš? Če internet že imaš, lahko vzameš tudi najnižji paket. Stane 10,89 EUR / mesec. Dvomim, da ima kdo nižjo ceno. Imaš pa tu samo 15 GB prenosa podatkov. Paket Še več ima že neomejen prenos podatkov in stane 12,7 EUR / mesec.

Če ima TV HDMI priklop lahko iz prenosnega računalnika potegneš HDMI kabel in te potem računalnik vpraša ali podvoji zaslon ali virtualno ustvari še enega. Izbereš drugo in potem na TVju laufa ena stvar (npr. Eon televizija ali vsebina iz rtvslo.si), na računalniku pa Word.

netehničarka, 07.03.2023 ob 19:26

Jaz nimam nobene veze s Telemachom. In prej ni nič ok delalo.

Ne vem kdo je operater, ampak Telemach sigurno ni.

Ne bi pa sedaj par sto evrov dajala za nekega serviserja.

Potem pa povej, s kom imaš veze.

Katerega ponudnika imaš?!

Ah ja, 07.03.2023 ob 19:36

Kako misliš, radio deluje, TV ne?

In pišeš

Na hodniku je omarica, kjer so neki kabli, očitno še za sosenje TV, vse ok glede kontaktov.

Kaj, če poskusiš z zamenjavo, tvoj kabel daš v drugo vtičnico, da vidiš, kje se signal izgubi?

To mislim radio na TV. Na TVju so Tv programi in radijski programi. Z ojačevalcem so začeli ti radijski programi delovat.

V sobi imam samo eno vtičnico za antenski kabel pa seveda električno vtičnico. Kabel med to vtičnico in TV ni problem, sem sprobala z drugim, ni sprememb.

Na hodniku sta pa dve omarici. V eni so varovalke. V drugem so pa neki kabli za kabelsko TV. Je več kablov, ne znam ugotoviti kateri gre v mojo sobo. V vseh ostalih prostorih TV deluje.

Moj predhodnik se ni pritoževal. Je pa bila TV povsem razštelana. Nastavljeno na satelitske programe, vse zmeštrano… tako, da je mogoče tudi prehodnik poskušal kaj nastavlajt pa ni uspel.

Tu si poglej pakete in prenesi številko:

https://telemach.si/mobilna/mobilni-paketi

Tule imaš pa HDMI kabel:

https://www.mimovrste.com/kabli-hdmi/goobay-standardni-hdmi-kabel-pozlacen-10-m

Možno je, da ima računalnik samo VGA priklop in si potem kupi pretvornik v HDMI:

https://www.mimovrste.com/kabli-hdmi/ewent-adapter-hdmi-v-vga-ew9864

Jaz vem:

Ne, ni dal odklopiti. Smo vsi v istem stanovanju, ista naročnina, več sob.

Na TV sem sprobala vse variante: iskanje satelitskih, iskanje navadnih signalov… samo pri nastavitvi na kabelski signal, se malce slike pokaže.

Očitno je nekje slab stik kot omenjaš. Samo kje pa ne vem. Sem pa najbližje tiste omarice na hodniku. Sosedje so sostanovalci v istem stanovanju. Tako, da je je isti ponudnik.

Tepka, nauči se brati pa boš dobila odgovor. Anoninma, tudi ti se nauči brati, ti bo lažje v lajfu.

Ti za leseno žlico: ne, ne želim plačevati Telekoma. Razumeš, da ne?

netehničarka, 07.03.2023 ob 19:43

To mislim radio na TV. Na TVju so Tv programi in radijski programi. Z ojačevalcem so začeli ti radijski programi delovat.

V sobi imam samo eno vtičnico za antenski kabel pa seveda električno vtičnico. Kabel med to vtičnico in TV ni problem, sem sprobala z drugim, ni sprememb.

Na hodniku sta pa dve omarici. V eni so varovalke. V drugem so pa neki kabli za kabelsko TV. Je več kablov, ne znam ugotoviti kateri gre v mojo sobo. V vseh ostalih prostorih TV deluje.

Moj predhodnik se ni pritoževal. Je pa bila TV povsem razštelana. Nastavljeno na satelitske programe, vse zmeštrano… tako, da je mogoče tudi prehodnik poskušal kaj nastavlajt pa ni uspel.

Da nisi ti tista zmešana krota Šnela?  Samo ona mi pride na pamet, da je dovolj fuknjena in butasta za take zadeve.

Potem bo najverjetneje kar to, da imaš kablsko odklopljeno.

Ti sploh pokaze pri iskanju kanalov kabelsko? Če ti, ti tam piše kateri ponudnik je.

Sem imel pa zdaj primer, ko je več teh televizij, da je tv kanalnik šel. Navadne antenske programe je še zmogel najt, kabelske pa ni zaznal. Mora ti pokazat v meniju kabelsko in potem vklopiš iskanje kanalov za kabelsko.

ha ha ha, no v primerjavi s tabo, sem očitno genij. REs, da nimam pojma o teh rečeh, ampak ti si pa še bolj zabita, razvidno iz tvojega butastega zapisa.

Jaz vem☝️, 07.03.2023 ob 19:50

Potem bo najverjetneje kar to, da imaš kablsko odklopljeno.

Ti sploh pokaze pri iskanju kanalov kabelsko? Če ti, ti tam piše kateri ponudnik je.

Sem imel pa zdaj primer, ko je več teh televizij, da je tv kanalnik šel. Navadne antenske programe je še zmogel najt, kabelske pa ni zaznal. Mora ti pokazat v meniju kabelsko in potem vklopiš iskanje kanalov za kabelsko.

Ja, to sem naredia, da išče kabelske kanale. S pomočjo omenjenega ojačevalnika, jih nekaj najde, ampak je slika preslaba, taka kockasta.

Navadnih programov ne najde, če nastavim to iskanje. Satelitskih tudi ne. Brez ojačevalnika, kaže, da je signal samo par procentov. Z ojačevalnikom pa je več signala. AMpak samo pri kabelskih. Nikjer pa ne piše kdo je ponudnik.

Tako, da očitno je nekje slab stik ali kaj takega. Mogoče slab kabel, ki je v steni ali kaj vem kaj. V vseh sosednjih sobah je vse ok.

Internet pa deluje super.

netehničarka, 07.03.2023 ob 19:51

ha ha ha, no v primerjavi s tabo, sem očitno genij. REs, da nimam pojma o teh rečeh, ampak ti si pa še bolj zabita, razvidno iz tvojega butastega zapisa.

Vzemi televizor pa ga probaj vklopit pri sosedih. Boš vsaj sigurno vedela, da lahko izključiš napako tv, če bo tam delal.

Ce tv dela, kupi antenski razdelilec in 15m  po eni kabla, pa ga iz sosednje sobe potegni k svojem tv. Za tist mesec kot praviš da boš tam, bo čisto v redu. Sosednja soba bo pa se vedno imela dovolj mocan signal.☝️🤣

pismu, ti si pa fukjena koza.

1. Kliči operaterja da ti zrihta in ne rihtaj sama, ker a.) ne boš zrihtala, b.) zapravljaš denar za opremo, ki ne bo delovala…

2. Očitno klicat ne moreš, ker se ali bojiš ali nimaš pooblastila. Ti je en forumaš lepo napisal kaj naredi, da boš imela pooblastilo za urejanje zadeve. Te ne bo stalo nič več, samo prešaltat moraš iz sedanjega mobilnega operaterja na Telemach. Lahko pa, da ima že obstoječi mobilni operater kakšno TV shemo.

Jaz vem☝️, 07.03.2023 ob 20:00

Ce tv dela, kupi antenski razdelilec in 15m  po eni kabla, pa ga iz sosednje sobe potegni k svojem tv. Za tist mesec kot praviš da boš tam, bo čisto v redu. Sosednja soba bo pa se vedno imela dovolj mocan signal.☝️🤣

Tole pa sploh ni slaba ideja :). Hvala.

Mogoče kje odkrijem kabel, da to sprobam, preden novega nabavim.

Ti Fu.njena koza si si pa nadela odlično ime. Pa še k tvojemu bebavemu odgovoru.

Se pravi rešitev je, da boš vrtala lukno v steno ali imela kabel potegnjen čez odprta vrata do sosednjega stanovanja, da boš od tam lovila signal.

Pa ti imaš lukno v glavi.

Kaj vas Telekom in Telemach plačujeta, da tako vztrajno vsiljujete ene enega, druge drugega? Samo čudi me, da tako bebave, nepismene ljudi zaposlujejo.

New Report

Close