Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Denar prinaša srečo

Denar prinaša srečo

Najnovejše raziskave kažejo, , da večji kot je prihodek, bolj se viša , bolj srecno se počutiš. Dobesedno ti denar res prinese srečo!

Denar je pomemben za biti srecen, ce imas dovolj denarja imas dolocenih skrbi manj. Se pa ne da vedno sebe ali drugega osreciti z denarjem.

Kdor trdi, da denar ne prinaša sreĉe, ga zgolj porablja za napačne stvari.

Denar je pomembna stvar v zivljenju in ce ga nimas, imas kup tezav in si seveda nesrecen.

Ce ga ima dovolj, nimas te vrste tezav in si vsaj na tem podrocju zadovoljen, a denar ne resi vsega.

In spet, veliko ljudi, ki ima dobre prihodke in nima financnih tezav, zivi v stresu zaradi sluzbe ali posla, kar definitivno ni osrecujoce.

Ce imas neko dobro ravnovesje med prihodkom in stresnim delom, ki je vir tega prihodka, je terna.

Imam dva prijatelja, ki sta naloudana do plafona. Oba zelo fajn cloveka, oba imata svoj posel, ki sta ga sama razvila, veliki firmi, veliko zaposlenih, denarja kot solate. A en se stalno sekira, vedno ga nekaj skrbi, drugi dela z uzitkom, ce bo, super, ce ne, pa nic hudega, tudi ce izgubi denar s slabo nalozbo, bo ze prezivel. Prvi je zbolel za izgorelostjo, drugi pa razmislja, da se pri 45 upokoji, proda firmo in gre na faks, uziva zivljenje. Tudi karakterno moras biti tip, da ti denar in posel nista breme, ampak veselje.

Rakavim bolnikom in ljudem ki so izgubili svojce, denar ne pomeni nič.

Plehko razmišljanje ljudi in rumenega tabloida mon.

Če nekdo kupi novega Samaunga, je “srečen”. In je napačno dojel namen uporabe denarja in pomena sreče.

Nekdo je srečen, da sedi ob reki in hrani račke.

Klik klik klik

Do meje. Ko imaš dovolj za osnovne potrebe, varčevanje in za sem in tja uživat. Čez to mejo (preveč) pa ne vpliva več tako. Velikokrat še dodatne probleme prinese. Najbolj srečni so običajno ljudje, ki živijo udobno, ne pa potratno, imajo cilje in vidijo pot kako do njih priti. Ko enkrat nimaš več ciljev….

Denar je samo sredstvo. Sam po sebi ne prinaša sreče. Pomanjkanje le tega pa prinaša nesrečo. V večini primerov. Lačen si pač težko srečen. Pod mostom si pač težko srečen. To romantiziranje da ljudem denar ni pomemben je laganje samemu sebi. Je pomemben. Ker brez denarja se ne da živeti. Kar pa ne pomeni da ga rabiš ogromno. Rabiš ga pa toliko da lahko živiš. Ne samo preživiš. Potem si dosti lažje srečen. Ne reši vseh težav. Ne prinaša sreče sam po sebi. Ti pa omogoča življenje v katerem najdeš srečne trenutke. Varnost. Če se počutiš varen se lažje počutiš srečen kot če te vsakodnevno skrbi kako boš otroke nahranil.

določena količina denarja za srečno življenje je nujna – to je da si lahko zagotoviš normalno socialno in zdravstveno varnost in še nekaj za dušo čez mesec…

a če to imaš in ti je cilj samo kopičenje denarja… pa ti ta sreče ne bo prinesel…

torej v prvem primeru je denar sredstvo za uresničitev cilje, ki te potem naredijo srečnega

v drugem pa je cilj samo kopičenje denarja – in če je kopičenje denarja cilj, ta ne prinese sreče nikoli.

Odgovor na objavo uporabnika
Članek za klike, 12.03.2023 ob 08:52

Rakavim bolnikom in ljudem ki so izgubili svojce, denar ne pomeni nič.

Plehko razmišljanje ljudi in rumenega tabloida mon.

Če nekdo kupi novega Samaunga, je “srečen”. In je napačno dojel namen uporabe denarja in pomena sreče.

Nekdo je srečen, da sedi ob reki in hrani račke.

Klik klik klik

Bolanemu cloveku denar omogoci noljse zdravljenje, lajsanje zdrabstvenih tezav, boljso nego in predvsem manj drugih skrbi, da se lahko posveti sebi.

Ko izgubis bliznjo osebo, je spet denar v igri, ker pogreb stane kot ohcet, ce imas denar, vsaj nimas financnih skrbi okoli pogreba.

Itd.

se strinjam z naslovom teme. Mene osebno samo še denar osreči. Sem velik zbiratelj evrov. 

ja in ne, 12.03.2023 ob 09:11

Bolanemu cloveku denar omogoci noljse zdravljenje, lajsanje zdrabstvenih tezav, boljso nego in predvsem manj drugih skrbi, da se lahko posveti sebi.

Ko izgubis bliznjo osebo, je spet denar v igri, ker pogreb stane kot ohcet, ce imas denar, vsaj nimas financnih skrbi okoli pogreba.

Itd.

Logično,ni vseeno al zaliješ na klopci v parku,al v vili.

Sicer pa tudi ni vseeno al greš čez močvirje bos,al v škornjih do pasu.(prispodoba za denar v življenju)

Hahajaja, 12.03.2023 ob 09:20

Logično,ni vseeno al zaliješ na klopci v parku,al v vili.

Sicer pa tudi ni vseeno al greš čez močvirje bos,al v škornjih do pasu.(prispodoba za denar v življenju)

Žaluješ

Če imaš minimalca ; od jutri dalje pa pet jurjev plače, boš zagotovo bolj srečen. Tudi spanec bo boljši, ko te ne bo skrbelo , kako boš plačal položnice, zdravniški pregled. registracijo avta…

Denar je svoboda. Svoboda  je lahko tudi ta vaša sreča, karkoli to že je. Je pa vse relativno in imeti vse življenje dovolj denarja tako za preživetje kot za vse mogoče kaprice od jaht do slaboumno dragih avtomobilov, božjastno dobro založenih vinskih kleti v pradavnih gradovih itd, itd. Tole našteo je zgolj za nekaj procentov ljudi.

Drugače pa ja, ne poznam osebka, ki ne bi vzel milijona evrov, če bi jih zadel na loteriji.

Ne boste verjeli kako mirno spim odkar sem na socialni podpori. Da ne omenjam kako se mi je izboljšalo zdravje.

Denar sveta vladar, 12.03.2023 ob 09:38

Denar je svoboda. Svoboda  je lahko tudi ta vaša sreča, karkoli to že je. Je pa vse relativno in imeti vse življenje dovolj denarja tako za preživetje kot za vse mogoče kaprice od jaht do slaboumno dragih avtomobilov, božjastno dobro založenih vinskih kleti v pradavnih gradovih itd, itd. Tole našteo je zgolj za nekaj procentov ljudi.

Drugače pa ja, ne poznam osebka, ki ne bi vzel milijona evrov, če bi jih zadel na loteriji.

ko ravno omenjaš loterijo… pa ravno ti, ki zadenejo, so potem najpogosteje nesrečni, in še bankrotirajo v zelo velikem odstotku.

Denar do določene meje, ko si z njim lahko omogočiš varno, zdravo, lepo življenje  – osrečuje – v smislu,da je sredstvo za tvoje cilje….

čez to mejo oz. ko predstavlja kopičenje denarja in zaslžkov obsesijo in cilj, takrat pa onesrečuje… konec koncev glej tiste ki imajo mnogo se zdaj grizejo ka vse milijone pospravit,da jih inflacija ne pobere, kam investirat … in potem ti to prinaša stres in skrbi… ker so obsedeni s tem kako kopičiti denar, to jim postane objestna obsesija, ki nanje vpliva že nezdravo, povzroča stres, skrbi, nespečnost, bolezni, itd.

Govorimo o tem ali denar prinaša srečo! Beri za sabo kaj pišeš.

Denar za pogreb ne prinaša sreče, denar za zdravljenje gre v napačne žepe in roke in ni je neozdravljive bolezni, ki jo lahko denar pozdravi.

Dajte vklopit možgane:

Tu sta dve vprašanje:

Kaj denar prinaša/omogoča?

IN

Ali denar osrečuje?

Bo šlo?

In ne, denar ne osrečuje nikakor! Preberite vprašanji in si sami odgovorite na vprašanji.

Denar omogoča nakup hrane, pa dobro če vzameš tako, je lahko nekdo tudi zaradi tega srečen, da je lahko jedel.

Članek za klike, 12.03.2023 ob 10:09

Govorimo o tem ali denar prinaša srečo! Beri za sabo kaj pišeš.

Denar za pogreb ne prinaša sreče, denar za zdravljenje gre v napačne žepe in roke in ni je neozdravljive bolezni, ki jo lahko denar pozdravi.

Dajte vklopit možgane:

Tu sta dve vprašanje:

Kaj denar prinaša/omogoča?

IN

Ali denar osrečuje?

Bo šlo?

In ne, denar ne osrečuje nikakor! Preberite vprašanji in si sami odgovorite na vprašanji.

Denar omogoča nakup hrane, pa dobro če vzameš tako, je lahko nekdo tudi zaradi tega srečen, da je lahko jedel.

Denar za pogreb lahko osreci.

Sem izgubila bliznjo osebo, ce bi jo nekaj let prej, je tudi pokopat ne bi mogla, ce verjames ali ne, sem ob stroskih pogreba tudi na to pomislila, da imam sreco, da se mi je financno stanje toliko izboljsalo, da si lahko brez skrbi priviscim pokopat bliznjega. Verjemi, da ob vsej travmi z izgubo bliznjega, je pomanjkanje denarja se dodatna huda travma!

Tudi zdravljenje. Poznam gospoda, ki je ze v letih in ze 20 let bije bitko z boleznijo, zdravil se je po vsem svetu, ce denarja ne bi imel, ga ze 20 let ne bi bilo, tako pa pri svojih 75ih se vedno igra tenis, smuca in vodi firmo, tirej kljub hudi bolezni zivi kvalitetno. Porabi pa mesecno samo za redne terapije eno konkretno placo, da ne govorim o cenah drugih zdravljenj izven slovenskega zdravstva.

V vsakdanjem zivljenju clovek res ne potrebuje veliko, a vsak od nas dozivlja tudi take situacije, ko ti denar, ce ga imas, bistveno olajsa ali podaljsa zivljenje.

če denar osrečuje? da in ne. denar olajša in izboljša kvaliteto življenja na področjih, na katere ima denar vpliv. na ostala področja življenja (in ni jih tako malo) pa denar nikakor ne prinaša sreče.

Anonimno425, 12.03.2023 ob 09:46

ko ravno omenjaš loterijo… pa ravno ti, ki zadenejo, so potem najpogosteje nesrečni, in še bankrotirajo v zelo velikem odstotku.

Denar do določene meje, ko si z njim lahko omogočiš varno, zdravo, lepo življenje  – osrečuje – v smislu,da je sredstvo za tvoje cilje….

čez to mejo oz. ko predstavlja kopičenje denarja in zaslžkov obsesijo in cilj, takrat pa onesrečuje… konec koncev glej tiste ki imajo mnogo se zdaj grizejo ka vse milijone pospravit,da jih inflacija ne pobere, kam investirat … in potem ti to prinaša stres in skrbi… ker so obsedeni s tem kako kopičiti denar, to jim postane objestna obsesija, ki nanje vpliva že nezdravo, povzroča stres, skrbi, nespečnost, bolezni, itd.

To, da so dobitniki loterije “nesrečni”, je samo vaše kislo grozdje.

A smo že kaj brali, kako nesrečni so tisti v Sloveniji, ki so zadeli 20+ mio€ na eurojackpotu, ali ta, ki je nedavno zadel 10 mio€ na vikinglotu?

Se absolutno strinjam. Zdravje je pomemben faktor za srečo. V teh časih razpadajočega javnega zdravstva z dolgimi čakalnimi vrstami in vse večjim krčenjem pravic vedno bolj. Denar ti pomaga pri hitri in celovitejši diagnostiki, hitremu posegu, kvalitetnejši rehabilitaciji. Marsikatera težava in tudi težja bolezen izvira iz stresa, sploh daljšega. Skrb ali boš imel za položnice, najemnino, vrtec/šolo ob minimalcu za določen čas povzroča stalno stisko in načenja zdravje.

Denar še nikoli ni prinesel sreče, prej nesrečo.

Jokajo vso pot do banke, 12.03.2023 ob 11:42

To, da so dobitniki loterije “nesrečni”, je samo vaše kislo grozdje.

A smo že kaj brali, kako nesrečni so tisti v Sloveniji, ki so zadeli 20+ mio€ na eurojackpotu, ali ta, ki je nedavno zadel 10 mio€ na vikinglotu?

nisem rekla da so nesrečni v trenurku dobitka… potem jim ta denar ne prinese sreče, ampak jih ponavadi prevzame in potem pahne še v večje probleme in težave: tudi v slo imamo eno tako zgodbo eden tip je imel celo tak krompir da je celo dvakrat zadel glavni dobitek, pa je zdaj na socialni … je blo pri preverjenem meni se zdi njegova zgodba

evo glej sem ti našla link:

https://cdn.24ur.com/novice/slovenija/slovenec-ki-je-dvakrat-zadel-sedmico-a-mu-to-ni-prineslo-srece.html

par dni nazaj je bil članek na 24 ur – 16 letna Britanka (če se ne motim) zadela ne vem kolk dnarja, danes nekaj let kasneje je brez vsega …

ja in ne, 12.03.2023 ob 10:27

Denar za pogreb lahko osreci.

Sem izgubila bliznjo osebo, ce bi jo nekaj let prej, je tudi pokopat ne bi mogla, ce verjames ali ne, sem ob stroskih pogreba tudi na to pomislila, da imam sreco, da se mi je financno stanje toliko izboljsalo, da si lahko brez skrbi priviscim pokopat bliznjega. Verjemi, da ob vsej travmi z izgubo bliznjega, je pomanjkanje denarja se dodatna huda travma!

Tudi zdravljenje. Poznam gospoda, ki je ze v letih in ze 20 let bije bitko z boleznijo, zdravil se je po vsem svetu, ce denarja ne bi imel, ga ze 20 let ne bi bilo, tako pa pri svojih 75ih se vedno igra tenis, smuca in vodi firmo, tirej kljub hudi bolezni zivi kvalitetno. Porabi pa mesecno samo za redne terapije eno konkretno placo, da ne govorim o cenah drugih zdravljenj izven slovenskega zdravstva.

V vsakdanjem zivljenju clovek res ne potrebuje veliko, a vsak od nas dozivlja tudi take situacije, ko ti denar, ce ga imas, bistveno olajsa ali podaljsa zivljenje.

Tole je pa dobro napisano, če bo le kdo prebral in se zamislil.  Kot pravijo, denar ni vse, a brez denarja ni nič.

pa ti še samo to dodam,da bom jasna -. prej sem že zgoraj napisala,da je absolutno nujno potreben za življenje  in da če ga ni in ti pomanjkanje prinaša stres in skrb, nezmožnost celo zdravstvene oskrbe – te lahko pomanjkanje denarja tudi pokoplje…

kar želim povedati z denarjem samim kot takim ni nič narobe – rabimo ga ne samo za preživetje, ampak za kakovostno življenje je nujen… za zagotavljanje vrane socialne finančne in tudi duševne stabilnosti (v smislu,da si lahko kaj privoščiš za dušo, brez da bi se za to sekiral ali odpovedoval)

tudi s šparajnem denarja ni nič narobe – če ga daješ na kup za nek cilj – recimo želim si ustvariti svoj dom – hiško – in šparaš… denar je sredstvo, ti imaš svoj cilj

tudi podjetniki, ki delajo pošteno in pošteno plačujejo zaposlene, in povečujejo svoj dobiček – za nek cilj, da bi razvijali podjetje, dodano vsrednost – vse super imajo cilj, jasen namen – denar je tukaj vedno sredstvo

ko pa postane cilj – “jaz hočem bit bogat” to pa ni ok… take denar prevzame in postanejo njegovi sužnji in ji četudi jim uspe ga kopičiti, slej kot prej začne obremenjevati – tukaj denar začne nadzirati in diktirati živlčjenje človeku, ker postane obseden z njim in z idejo, ovbesznostjo njegovega povečevanja in strahom,da ga ja kaj ne izgubi

tisti ki pa zadanejo naenkrat  – pa imajo drug problem – denarja niso dosegli sami, padel jim je  v gmoti po sreči naenkrat na trr… izgubijo realnost navadno in to jih pokoplje… ni sam denar problem – problem je kako ljudje ob tem dobitku odreagirajo, kako spremenijo življenje, ne cenijo ga, ker ga niso z delom prigarali, padel jim je z neba in v zapravljanju izgubijo realnost – ni to moja domislica… kliničnega psihologa sem poslušala na predavanju in je razlagal

denar sam po sebi ni slab – je nujno potreben, ampak mora nam biti sredstvo za cilje in rast v življenju, ne pa edini smisel in kot cilj v življenju ( v smislu kopičenja in bogatenja)

struna142, 12.03.2023 ob 11:26

če denar osrečuje? da in ne. denar olajša in izboljša kvaliteto življenja na področjih, na katere ima denar vpliv. na ostala področja življenja (in ni jih tako malo) pa denar nikakor ne prinaša sreče.

Daj mi malo razloži kaj je ta tako imenovana sreča. Ta ofucani slogan, da denar ne prinaša sreče, me celo kot otroka ni preveč prepričal, ker nikoli nisem razumel kakšno srečo imajo v mislih. Morda zdravje, res da se smrtnih bolezni ne da ozdraviti, a  vse druge se z denarjem dajo, brez pa ni nujno. Potem tudi če že umiraš se da z denarjem kupiti najboljša blažila za hude bolečine, brez hudo težko,  celo samomor si lahko privoščiš v Švici in  tudi drugod, če imaš denar, če ne moraš “nenadoma zviti v levo”. Da ne prinesi bistrosti? O pa še kako je, če končaš Harvard, pa magari zgolj z denarjev svoje rodbine, brez ene pike v glavi. Da ne prinese ljubezni? Najboljše človeške primerke imajo ravno bogataši in bogatašinje. Da to ni sreča? A je mogoče sreča zapit dec ali baba, ki  te pretepa, pa čeprav sta bila nekaj  tednov blaznoooo zaljubljena.

No, da naj mi že končno en razloži kaj je ta tako zlajnana sreča.

New Report

Close