Luka Mesec: Dvignili bomo starost za upokojitev
Migracije, 21.03.2023 ob 19:44
Zaradi demografske vrzeli, ki se odraža v zmanjsanem bazenu na trgu dela, bo vir dodatne delovne sile z naslova migracij.
ne bluzi tepec….kdo pa zeli migrirat v to vukojebino od slovenije?bosancev ni vec, ker imajo v bosni ze skoraj take place kot v tej debilni drzavi, nategnete se zgilj kakega nepalca ali iz bangladesa…vsi ostali se slo izogibajo kot kuge
Verjamem, 21.03.2023 ob 19:46
Ni rekel to.
Sicer imamo že zdaj 65 za moške. k aj bo zvišal. Francozi bodo razbil Pariz za 64 let.
Slovenci se upokojujejo v povprečju pri 61 letih. Za razliko 9f Francozov imamo ogromno olajšav z katerimi si je mogoče znižati čas odhoda v pokoj
Anonimno 3775, 21.03.2023 ob 20:17
In v čem je problem? Okrog mene je cel kup zrelih penzionistov, z izpolnjenimi pogoji. Vsi vlečejo svojo službo dalje.
Torej, niti starost, niti delo nista ovira.
- tist ki dela v sluzbi sigurno ne vlece sluzbe v nedogled, simulanti in lenuhi iz javnega sektirja pa vsekakor so taki kot ti….lenčuge …
In to mi govori oseba, ki nima 1 dneva realne delovne dobe, hinavščina na kubik. Sanjajo o 4 dnevnem delovniku, a potegnili bi delovno dobo do smrti. Ni težava za tiste v JU, a zamislite se gradbenega delavca do 67 da dela. Pa ti nimajo pošlihtano v glavi. Zraven pa nočejo pošlihtati zakona poklicnih bolezni, tako da nekdo , ki ma 35 let delovne dobe in invalidsko pokojnino zaradi poklicne bolezni , pokojnino 500€.
Hasan, 21.03.2023 ob 20:47
In to mi govori oseba, ki nima 1 dneva realne delovne dobe, hinavščina na kubik. Sanjajo o 4 dnevnem delovniku, a potegnili bi delovno dobo do smrti. Ni težava za tiste v JU, a zamislite se gradbenega delavca do 67 da dela. Pa ti nimajo pošlihtano v glavi. Zraven pa nočejo pošlihtati zakona poklicnih bolezni, tako da nekdo , ki ma 35 let delovne dobe in invalidsko pokojnino zaradi poklicne bolezni , pokojnino 500€.
A JJ, pa Mahnič, pa Irglca, pa Logar, pa Lisec… pa imajo?