Sloveniji je iz sklada za okrevanje namenjenih 300 MILIJONOV manj
Kaže, da bo vlada iz načrta za okrevanje rada izločila gradnjo novega univerzitetnega rehabilitacijskega inštituta Soča, ker projekt ne bi bil pravočasno dokončan, izključila bi tudi gradnjo nove medicinske fakultete.
Odpovedala bi se petmilijonskemu razpisu za naložbe v povečanje energetske učinkovitosti v gospodarstvu, 20 milijonom za zagotavljanje celostnih obravnav oseb, ki potrebujejo višji obseg dolgotrajne oskrbe. Denar iz načrta za okrevanje prav tako ne bi šel za nacionalni inštitut za hrano.
Vlada dela odlično,samo nobenega projekta ne uspe izpeljati, pripravlja pa nove časovnice in razpise. Denarja pa je vse manj….
Vlada dela dobro, 22.03.2023 ob 11:12
Kaže, da bo vlada iz načrta za okrevanje rada izločila gradnjo novega univerzitetnega rehabilitacijskega inštituta Soča, ker projekt ne bi bil pravočasno dokončan, izključila bi tudi gradnjo nove medicinske fakultete.
Odpovedala bi se petmilijonskemu razpisu za naložbe v povečanje energetske učinkovitosti v gospodarstvu, 20 milijonom za zagotavljanje celostnih obravnav oseb, ki potrebujejo višji obseg dolgotrajne oskrbe. Denar iz načrta za okrevanje prav tako ne bi šel za nacionalni inštitut za hrano.
Vlada dela odlično,samo nobenega projekta ne uspe izpeljati, pripravlja pa nove časovnice in razpise. Denarja pa je vse manj….
“Ne boj se, ti Urška! le hitro mi stópi,
ne boj se,” ji reče, “ne boj se gromenja,
ne boj se potokov ti mojih šumenja,
ne boj se vetrov mi prijaznih vršenja;
le urno, le urno obrni peté,
le urno, le urno, ker pozno je že!”
“Ah, majhno postojva, preljubi plesavec!
de jaz se oddahnem, de noga počije.”
“Ni blizo, ni blizo do bele Turčíje,
kjer v Donavo Sava se bistra izlije;
valovi šumeči te, Urška! želé,
le úrno, le urno obrni peté!” –
To reče, hitreje sta se zasukála,
in dalje in dalje od pôda spustila,
na bregu Ljubljance se trikrat zavila,
plesáje v valove šumeče planila.
Vrtinec so vidli čolnarji dereč;
al Uršike videl nobeden ni več.