Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Ženske, katera kozmetika vam je najbolj fajn?

Ženske, katera kozmetika vam je najbolj fajn?

Kaj uporabljate za:

– čiščenje obraz in tonificiranje
– od dekorative
– negovalna krema – dnevna, nočna?
– okoli oči?
– specialna nega (serumi, itd.)
– preparati proti celulitu?
– šamponi in kreme za telo?

Meni najbolj paše Shiseido, ki je zgornji srednji razred, imajo za razumno ceno najboljšo kvaliteto. Sledi Dior. Potem Clinique. Tu se ne očutim opeharjene.

Če se želim razvajti, si privoščim Estee Lauder ali KenzoKi.

Dostopnejši in še vedno dober je Biotherm, Clarins.

Od lekarniških reči se mi zdijo najbolj korektni Eucerin, dr. Hauschka, Lavera.

Največji nateg pa se mi zdi recimo kakšen Sisley in La Prairie – nerazumno vsioka cena za nič posebno kakovost. Nikakor pa ne delajo čudežev, ki jih obljubljajo.

Samo otroško kremo za obraz.

Če po pravici povem, polovice znamk, ki si jih naštela, sploh ne poznam 🙂

Osebno sem čisto zadovoljna s stvarmi od Nivee, od dekorativne kozmetike mi je OK she iz dmja, šampon kupim tistega, ki je v akciji, specialne nege in preparatov ne uporabljam.

Skratka, nepredstavljivo mi je dat za kremo za okoli oči 100 €

Dr. Sheller, Alverde, Avon, Garnier, Loreal.

Čudno, da še nobena ni omenila švicarske znamke ” Prairie ” ?

Pahor bi komentiral – da ima za to premajhno plačo -:))

Na vsake kvatre masko s Q10, za vsak dan cold kremo od Avene – odkar sem 3/4 kozmetike zmetala stran, do Vichyja dalje, nimam s kožo nobenih težav več. Maskaro imam trenutno od Max Factorja, sence od she, šminka oz. glos je tudi nekaj podobna “čip” varianta – to je to.

Vse kar si naštela sem večinoma imela pa sem pristala na Afrodita. Isti učinek.

Ko sem bila še zelo mlada, sem bila isti freak na kozmetiko. Clarins, Guerlain, Lancome, Dior. Zdaj sem malo starejša in vem, da gre tudi pri kozmetiko pač za trženje imena, ki ga dobor plačaš. Zdaj uporabljam Dr. Scheller, Dr. Hauschk, Alverde, maskaro pa še vedno Lancomovo. Hvaležna sta mi mož in bančni račun :-). Da bi dajala po 200 EUR na mesec za kozmetiko, tudi pomislim ne več.

artdecco in isadora

Za obraz uporabljam otroško kremo (Bubchen), od dekorativne kozmetike imam pa od vsakega malo. Kupim, takrat ko rabim, ponavadi kaj ugodnega in tisto kar imam trenutno na izbiro. Ne kompliciram.

Lp

Herbalife

Živi in pusti živeti.

hahaha, kako pričakovani odgovori monovk-itak, da jih pol še slišalo ni za znamke, ki si jih naštela, ta najboljša je pa še vedno navadna nivea krema in litrski šampon v akciji…
priporočam kakšen bolj sofisticiran forum za tole vprašanje…lp

Uporabljam izdelke od Oriflame in sem zelo zadovoljna. Imam eno kremo za obraz ( 7 – 10 € ), ki mi traja 3 mesece, vsake pol leta si kupim eno maskaro ( 4 – 6€ ), senčil in ostalih stvari ne uporabljam ker sem že po naravi dost lepa pa se mi ni treba pacat z vsemi žavbami. Sicer uporabljam doma vodo iz pipe s katero odlično odstranim vso umazanijo, pomagam si s čisto navadnim milom ki mi – glej ga zlomka – nič groznega ne naredi, tudi koža ni suha in hrapava in sploh in oh. Tudi gel za tuširanje kupim v DM ali pa itak katerega koli sam da mi lepo diši.
Lep in zdrav videz kože ohranjam tako da ne pijem kave, sploh, ne kadim in ne pijem nobenih gaziranih pijač. Čez dan užijem dovolj navadne vode, jem mešano zdravo hrano, tudi sladko, ne hodim v solarij in se ne sončim načrtno ko sem na dopustu. Pač kar me sonce najde na sprehodu.

Hmmmmm,…….zdejle ko sem tole prebrala pa vidim da sem res ena čudakinja. No ja kaj čmo, takle mamo

Dekorativne kozmetike ne uporabljam, za ostale stvari mi pa najbolj sede Clinique.

ah, seveda, pralno milo za obraz in bistra studenčnica…
še dobr, da sploh kakšna kozmetična firma še kej proda v slo.:-O

Večinoma oba uporabljava izdelke L’occitane (zelo zadovoljna), nekaj malega Avene. Od dekorativne kozmetike uporabljam senčke Chanel, Shiseido, puder trenutno MAC, maskare menjavam (ampak vedno znova pristanem na Lancomu).

Jup, te zadevice stanejo kar precej, zato jih večinoma kupujem na letališčih in duty-free shopih, kjer je opazno ceneje (zadnjič sem za 20 € kupila fantastične senčke od Shiseida, v Muellerju pa stanejo 34 €!).

Kenzoki ima čudovito kremo za okrog oči, sicer je 130 evrov, ampak se splača, saj res učinkuje.
Kreme za obraz se poslužujem zelo redko, obraz si poskušam s čistilnim gelom in tonikom (+ piling na 2 tedna) očistiti vsak večer. Uporabljam Swissform.
Za telo kombiniram Ziaja in L’Occitane.

La Prairie je omenjena v prvem postu. Je edina kozmetika, ki mi je pred leti pomagala pri moji obupni koži. Žal so “mojo” linijo ukinili. Zdaj uporabljam Biodrogo. Me pa zanima koliko od vas, ki kritizirate dražjo kozmetiko je le to dejansko preizkusilo ? Predvidevam, da ne prav dosti.

Živi in pusti živeti

Ti v enem mescu porabiš gel/mleko za čiščenje obraza, tonik, kremo, maskaro, senčilo in po možnosti ruž in puder in še kakšno kremo za okoli oči in serum? Zelo nenavadno, moram priznat.

Očitno kar lepo vse prodajo meni… jaz zapravim za kozmetiko par stotakov mesečno, ena moja kolegica je pa še bolj nora, to počne že vsaj 12 let, ziher ji gre po 500 evrov mesečno. Dobr, ona tudi zasluži 3000 evrov na mesec, si lahk špoga, pa brez otrok.

Jaz sem pa padla v nižji razred, in bom morala zdej začet brzdat tud apetite po dragi kozmetiki. Tolaži me recimo, da nek La Paririe in Sisley dejansko so samo svinjsko draga imena, pa brez učinka. Preverjeno!

Uporabljam Dermalogica kremo,tonik,mleko…
Make up kozmetiko puder,maskaro(Smoky lush)od Make up for ever.Sploh maskara je res vrhunska.

***************************** MODERATOR Ličenje make up Branka Pavlovič - VIZAŽISTKA BRANKA BEAUTY CENTER Branka Pavlovič-make up artist Igriška 5 1000 Ljubljana www.brankapavlovic.si branka.pavlovic@siol.net 05 995 40 10 040 829 988

tudi jst uporabljam samo dermalogico.
dekorativno CK in CC.
negovalno pa just in weleda.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Nikakor ne bi mogli razumeti prihodnosti, če se ne bi zavedali preteklosti. (G.A. Livraga) ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Ti v enem mescu porabiš gel/mleko za čiščenje obraza, tonik, kremo, maskaro, senčilo in po možnosti ruž in puder in še kakšno kremo za okoli oči in serum? Zelo nenavadno, moram priznat.[/quote]

Ja, ko sem bila še samska in brez otrok, mi ni bilo problem porabit po 50.000 takratnih SIT. Gel, tonik, krema za okrog oči, parfumčki (te še zdaj kupujem Bvlgari, Guerlain ipd.), šminke, senčila, pudri. Vem, koliko sem zapravila za kozmetiko, ker mi je to takrat pač nekaj pomenilo. Danes vidim, da mi ravno tako ustreza krema Dr. Hauschka, ki je cenejša od Biotherma ali pa Guerlaina, pa še naravna kozmetika je, kar pa zveneča imena niso. Če bi šla danes v Mueller po to, kar sem uporabljala pred desetimi leti, bi dala za kremo, gel, šminko in maskaro hitro 200 EUR. Kot da je to problem.

Stara sem 35,5 let in uporabljam:
dnevno kremo za obraz proti prvim gubicam Dr. Scheller (upam, da je prav),
mleko in tonik skupaj od Niveje,
krema za pod očmi od Afrodite,
maskara Max factor,
senčila Deborah ali kaj podobnega
šminke Artdeco, Isadora
piling Oriflame.
lak za nohte oriflame ali s-he
Proti celulitu nič, ker nisem redna pri tem in je brezveze.

Imam ponavadi po 3 različna mleka in masla za telo z vonjem kakava ali vanijije poleti pa tudi rahlo obarvanega z bleščicami od Oriflame.

Vse je bolj poceni kot drago, vendar za mene, ki nimam nobenih gubic, nobenih problemov s kožo, lepe polne ustnice in lepe zelene oči dovolj. Ne rabim hodit k oblikovanju nohtov , ker imam čudovite dolge nohte, ki jih oblikujem sama od 8 .razreda OŠ. Ne hodim k kozmetičarki k frizerju na dva meseca, barvam si tudi doma. Jaz porabim max. 50 EUR na mesec za sebe. In sem videti kot se reče “doterana”. Edini luksuz , ki si ga privoščim je poleti 1 x pedikura in geliranje nohtov na nogah ker nimam časa za vseh 20 nohtov.

Za sijoč obraz in oči pa najraje uporabljam, če je možno 8 ur spanja in partijo tenisa.

ne vem pa kako bo , ko bom stara 50 in več…

Ti v enem mescu porabiš gel/mleko za čiščenje obraza, tonik, kremo, maskaro, senčilo in po možnosti ruž in puder in še kakšno kremo za okoli oči in serum? Zelo nenavadno, moram priznat.[/quote]

Ja, ko sem bila še samska in brez otrok, mi ni bilo problem porabit po 50.000 takratnih SIT. Gel, tonik, krema za okrog oči, parfumčki (te še zdaj kupujem Bvlgari, Guerlain ipd.), šminke, senčila, pudri. Vem, koliko sem zapravila za kozmetiko, ker mi je to takrat pač nekaj pomenilo. Danes vidim, da mi ravno tako ustreza krema Dr. Hauschka, ki je cenejša od Biotherma ali pa Guerlaina, pa še naravna kozmetika je, kar pa zveneča imena niso. Če bi šla danes v Mueller po to, kar sem uporabljala pred desetimi leti, bi dala za kremo, gel, šminko in maskaro hitro 200 EUR. Kot da je to problem.[/quote]

Seveda ni problem, samo ti si napisala na mesec. Vem koliko stane, ker uporabljam Matis kozmetiko za obraz in plačam dobri 100 eurov, samo ne na mesec, ker v enem mescu res ne porabim cele obrazne kozmetike.

New Report

Close