Hčerka ne želi povabiti moje nove žene na maturantski ples
Z njeno mamo sva se ločila 5 let nazaj. Nisem je varal in odločitev je bila skupna. S hčerko imam razmeroma dober odnos, kolikor ga imaš lahko z najstnico. Lani sem se na novo poročil. Hčerka je še ni sprejela. Noče prespati pri meni, srečujeva se zunaj. Na poroko ni želela priti. Zdaj se bliža njen maturantski ples na katerega je povabila svojo mamo, ki je samska, njene starše, mene in moje starše. Moje nove žene ne želi povabiti.
Na eni strani imam užaljeno hčerko, na drugi užaljeno ženo. Želim si biti na hčerkinem maturantskem plesu.
Kaj naj naredim?
Obupan921, 10.04.2023 ob 18:29
Z njeno mamo sva se ločila 5 let nazaj. Nisem je varal in odločitev je bila skupna. S hčerko imam razmeroma dober odnos, kolikor ga imaš lahko z najstnico. Lani sem se na novo poročil. Hčerka je še ni sprejela. Noče prespati pri meni, srečujeva se zunaj. Na poroko ni želela priti. Zdaj se bliža njen maturantski ples na katerega je povabila svojo mamo, ki je samska, njene starše, mene in moje starše. Moje nove žene ne želi povabiti.
Na eni strani imam užaljeno hčerko, na drugi užaljeno ženo. Želim si biti na hčerkinem maturantskem plesu.
Kaj naj naredim?
Na maturantski ples sodijo starši, sorojenci, pa kvečjemu še stari starši maturanta. Tvoja nova žena ni nič od tega, zato ne jamraj in se udeleži hčerkinega plesa.
Maturantski ples je hčerkin veliki dan. Ne uniči ji ga. Ne vem, kako lahko pričakuješ, da bo nanj povabila osebo, ki ni v sorodu z njo in se z njo tudi drugače ne želi družiti?
Anonimno 2052, 10.04.2023 ob 18:37
O wtf kaj si to z otrokom poročen al kaj? Nej ostane doma če je hčera noče tm, pač dajta hčeri čas da jo sprejme. Drugč pa kaj mate to poroko al maturanca? Cela žlahta tm?
O wtf kaj si to z otrokom poročen al kaj? Nej ostane doma če je hčera noče tm, pač dajta hčeri čas da jo sprejme. Drugč pa kaj mate to poroko al maturanca? Cela žlahta tm?
Avtorjeva nova žena sploh ni hčerina žlahta in ne spada tja.
Od koga je ta veliki dan, od hčerke ali od tebi ali morda od tvoje nove žene? Odgovori si sam. Pač želi ob sebi imeti samo najbližje, in ko praviš, da se že drugače s tvojo novo ne družita, ne vidita, zakaj bi jo morala potem povabit na njen maturanski ples?! Se mi zdi, da bolj nova na tebe pritiska ali se ne ji želiš zameriti ? Veš, če se hčerka ne začuti, ujame z novo, še ne pomeni, da je tvoja nova veza ogrožena.
Ni tako preprosto, kot so komentarji, te razumem. Imaš 2 osebi, ki ti veliko pomenita, je zelo verjetno, da hčerka tudi projecira kakšne občutke njene mame. Obnašanje se lahko tolmači kot razvajeno in še kaj.
Ampak. Vsem ne moreš ustreči in te silijo v izbiro, kar se strinjam, ni pošteno. Nekdo bo razočaran. Razen, če si iskren, vsaj po moje je to edini način.
Hčerki reči, da boš spoštoval njeno voljo, ker ti je izjemno pomembna. S tem se sicer ne strinjaš in bo prišel čas ko bo razumela zakaj si hotel novo ženo zraven. Sprejeti jo bo morala in tega ne bo nič spremenilo, oziroma bo nekoč tudi ona mogla popustiti.
Novi ženi, pač reči, da je to zadnjič, da popustiš hčerki, ker je pač njen dan, obenem pa bi verjetno tudi bivša žena bila, recimo ne najbolj navdušena. To ne pomeni, da ti ni pomembna, samo iz tega ne bo prišlo nič dobrega ven. Se ji boš oddolžil na kakšen drug način.
Skratka, situacija, kjer zmagovalca ni, zato bodi samo iskren in ne poskušaj biti messnger med ljudmi, ki se ne razumejo. Ponavadi messengerji odnesejo najslabše.
Čudno se mi zdi, da se tvoja nova žena štuli na maturantski ples od tvoje hčere. Ali si ti tisti, ki ne moreš brez nje? Mislim, da te sicer hči načeloma ne bi smela izsiljevati, vendar pa v tem primeru res ni treba, da je tvoja nova žena zraven. Pojdi na maturantski ples brez nje. Pa valjda to zmoreš …
Tvoja nova žena nima kaj delati na maturantskem plesu tvoje hčerke. Naj se čimprej podviza, da bo sploh lahko šla na kakšno valeto in maturantski ples od svojih otrok. Bistvo maturantskega je tvoja hčerka in najvažnejša sta njena starša, torej ti in tvoja žal bivša žena. Srčno upam, da te sreča pamet in se boš posvetil svoji hčerki. Sama sem bila v podobni situaciji in je celo moj bivši mož dojel, da njegova ta nova nima tam kaj za delat. Nekateri očetje so imeli svoje ta nove na maturantskem plesu in je bila situacija za celo družino zelo neprijetna. Upoštevaj prosim svojo hčerko in ji naredi lep dan.
@ Obupan921
Stari… tole pa ne bo dobro. Ne glede na to ali ti želiš riniti novo ženo v hčerino življenje ali pa nova žena rine v življenje tvoje hčere… Počasi bo čas, da se oba golobčka sprijaznita in dopustita tvoji hčeri, da sama odloča, koga bo spuščala v svoje življenje. Drugače se zna zgoditi, da bo koga zabrisala ven, namesto mogoče kdaj koga sprejela. 🤣
Ti pa copata, ki ne zna narediti reda!
Tamala ima maturo, obnaša se kot da je stara 10let in te izsiljuje. Že to, da ni prišla na poroko, bi ti morala biti klofuta. Nisi ji dovolj jasno razložil, kaj ti ta ženska pomeni v življenju. O tem bi se moral veliko pogovarjati z njo, predvsem pa ji dal vedeti, da ni nadomestek mame, ni nič narobe če se ločiš in zaživiš na novo. Obenem pa ji dal vedeti, da je tud nova žena del njenega življenja in ne samo tvojega.
Tako pa si Papak, ki jo verjetno še bolj razvaja, namesto, da ji postavi meje, ki jih pri teh letih potrebuje.
Z ženo pa tudi, na mestu bi bila užaljenost, da ne pride na poroko ne maturanca. Bi pa morala imeti možnost priti s teboj če bi želela.
Sedaj pa tamali povej, da brez povabila žene ne greš, dokler jo financiraš pa pričakuješ, da pride enkrat na teden na kosilo s svojo novo družino! Ker točno to je tvoja žena njej- njena in tvoja razširjena družina.