Njena vera me ubija
Verna družina, ki ima svoje obrede, velika družina, ki se dobi skupaj za vse verske praznike. Poročila sva se ona z mani cerkveno, jaz z njo samo civilno. Nisem mogel preko sebe, pa vseeno, vedel sem v kaj se spuščam.
Meni so te verske zadevščine potrata časa. Vsakič imava isti problem. Ona brez pardona gre za cerkvene praznike v cerkev, in takrat se pri njenih doma zbere njihova velika družina.
Naši običaji so popolnoma drugačni. Vsak prosti trenutek smo od nekdaj izkoristili za potovanja in oddihe stran od doma. V cerkev ne hodimo. Največkrat se jaz prilagodim njej in grem za praznike k njenim. Še celo v cerkvi se jim pridružim, čeprav je vera proti mojim načelom, da o cerkvi sploh ne govorim.
Mislil sem, da če jaz popustim bo sčasoma tudi ona in bova ene praznike pri njih, druge praznike si privoščiva potovanje. Tako zelo sem se zmotil, ker ona tega kompromisa noče skleniti.
Jaz se bom že znajdel, lahko grem sam ali z mojo družina ampak to ni kompromis in verjetno ravno ne gre v plus najinemu zakonu.
Te praznike sem jo imel dovolj in sem odšel sam na oddih. Seveda z mano ni hotela, kaj šele, da bi pustila, da gredo z mano otroci.
Včeraj pozno zvečer sem prišel domov moje družine pa ni bilo. Čakal me je listek, naj razmislim, o tem kaj sem storil naši družini za največji krščanski praznik.
Počutim se obupani, usrano, razočarano in še in še enih občutkov vre v meni. Moje mnenje je, da je najbolj važna družina, ki si si jo ustvaril in ne tvoja primarna. Stik z bogom najdeš lahko kjer koli, v cerkev pa greš lahko tudi kamorkoli te že pod zanese.
Stisnjen sem v kot, nobenega kompromisa, se pravi, če hočem obdržati družino skupaj se moram podrediti ženi in njenim običajem.
Moram rect da je zeloooo
Sebicna.
In to zelo.
Njen bog veleva, da odpuscamo in iscemo kompromise.
Prav je, da si sel. Cisto prav.
Naj ona razmisli, kaj pocne svoji druzini, ko uposteva samo sebe.
Namesto, da bi otroc videli se kaj druzga kot notranjost cerkve,jih ne jebe, ona ne jebe zive sile.tole bog ne podpira in pika
Poskusi na lep način ji še enkrat povedati da sta otroka tudi tvoja in da je vajina družina vajina in da njen bog ne podpira njene sebičnosti!
Ona bi največ dobrega storila za svojo družino in seveda pri vzgoji otrok ko bi upoštevala tudi tvoje želje.
Enkrat bi moralo po tvoje in enkrat po njeno.
Mislim si da te sploh nima rada ker bi te drugače upoštevala!
In če pač ne gre se loči in potem boš imel možnost določen del preživeti z otrokoma in ju vzgajat na svoj način.
Čeprav se bojim da jima bo njena družina oprala možgane
Tomo899, 11.04.2023 ob 08:05
Verna družina, ki ima svoje obrede, velika družina, ki se dobi skupaj za vse verske praznike. Poročila sva se ona z mani cerkveno, jaz z njo samo civilno. Nisem mogel preko sebe, pa vseeno, vedel sem v kaj se spuščam.
Meni so te verske zadevščine potrata časa. Vsakič imava isti problem. Ona brez pardona gre za cerkvene praznike v cerkev, in takrat se pri njenih doma zbere njihova velika družina.
Naši običaji so popolnoma drugačni. Vsak prosti trenutek smo od nekdaj izkoristili za potovanja in oddihe stran od doma. V cerkev ne hodimo. Največkrat se jaz prilagodim njej in grem za praznike k njenim. Še celo v cerkvi se jim pridružim, čeprav je vera proti mojim načelom, da o cerkvi sploh ne govorim.
Mislil sem, da če jaz popustim bo sčasoma tudi ona in bova ene praznike pri njih, druge praznike si privoščiva potovanje. Tako zelo sem se zmotil, ker ona tega kompromisa noče skleniti.
Jaz se bom že znajdel, lahko grem sam ali z mojo družina ampak to ni kompromis in verjetno ravno ne gre v plus najinemu zakonu.
Te praznike sem jo imel dovolj in sem odšel sam na oddih. Seveda z mano ni hotela, kaj šele, da bi pustila, da gredo z mano otroci.
Včeraj pozno zvečer sem prišel domov moje družine pa ni bilo. Čakal me je listek, naj razmislim, o tem kaj sem storil naši družini za največji krščanski praznik.
Počutim se obupani, usrano, razočarano in še in še enih občutkov vre v meni. Moje mnenje je, da je najbolj važna družina, ki si si jo ustvaril in ne tvoja primarna. Stik z bogom najdeš lahko kjer koli, v cerkev pa greš lahko tudi kamorkoli te že pod zanese.
Stisnjen sem v kot, nobenega kompromisa, se pravi, če hočem obdržati družino skupaj se moram podrediti ženi in njenim običajem.
Ocitno vajina ljubezen ni dovolj močna. Tudi midva sva iz podobnega ozadja. Eden iz konzervativne verne družine, drugi iz bolj odprte, svetovljanske. Mlada sva se našla in se izoblikovala skupaj. Sklepava kompromise. Otroci niso versko vzgojeni, kljub velikemu šoku njegove družine. Zelo verni starši so še posebej nagnjeni k temu, da se radi vmešavajo v zasebno življenje svojih otrok. On je začel razmišljati širše, ne tako ozko konzervativno, jaz se potrudim in za praznike stisnem zobe na srečanjih. Vem, da naju obirajo, kot je v navadi na vaši, če nekdo ni ukalupljen, a nama je vseeno. Sva srečna, rada se imava in že tretje desetletje uspešno plujeva skozi čeri življenja. Morda je tako zato, ker očitno on že v osnovi ni bil tako globoko veren, morda zato, ker sem jaz, čeprav nisem verna, bolj poduhovljena, bi rekla da bolj od njega… Ne vem. Prava ljubezen premaga vse ovire.
Ne, ni prav, da si šel. Koliko teh praznikov pa je, da se ne moreš prilagodit? Velika noč in Božič, par dni na leto in niti takrat ne moreš svojega ega postaviti za svojo družino? Vedel si, v kaj se spuščaš in zdaj živi s tem. Razen seveda, če ti je to zdaj postal pripraven izgovor, da se znebiš žene? Tako, da ti ubošček ne boš nič kriv? Prej bo to razlog, kajne, ne pa njena vera, ki te kar naenkrat tako zelo moti?
hmm, dvomim, da je tema resnična.. avtor ima otroke s to žensko.. in 100% ve kaj pomeni Božič in velika noč v krščanstvu.. in zdej, če ni šel na potovanje z ljubico recimo, ali kakšno žurersko družbo, ali neko adrenalinsko varianto., se je mogel na tem potovanju zelo osamljeno počutiti..
Potrpel bi malo, pa bi šel na orng proletarsko in svobodno potovanje z družino ali brez od 27.4 do 2.5 23
Velika noč je največji krščanski praznik. Drugi pa je Božič. In ti se ne moreš dvakrat v letu prilagoditi ženski, ki naj bi jo ljubil? Vedel si, s kakšno punco si se poročil.
Nisi naredil prav, da si šel sam kar nekam. Družina je vedno na prvem mestu, ti pa si raje izbral kr nekaj.
Opraviči se ji, sprejmi, da njej to veliko pomeni, za tvoje otroke je super, da so v družini, da spoznavajo bratrance in sestrične. Vse ostalo lahko počaka. Veš, hribi bodo ostali za večno, družina pa je zdaj tukaj in kmalu je ni več.
Ne se pustit. Ona je našuntana s strani svoje stare družine in s strani fajmoštrov in cerkve. Tak praznik nekoga vernega, nikakor ne more biti bolj pomemben kot družina in mnenje enakopravnega partnerja. Če ta praznik sili ljudi v ločitev in razbitje družine je pokvarjen in škodljiv praznik. Povzroča smrtne grehe. Pater Gržina je o tem povedal veliko dobrega. Ne daj se
Poznam par, kjer je ona izrazito verna in je njeno življenje vezano na cerkev, on pa ne le ni veren, ampak je tudi proti veri (celo član ene od strank, ki ni naklonjena cerkvi). Kljub temu pa nimata težav s tem: cerkvene zadeve so njena skrb, ona pelje otroke k maši, tudi k verouku hodijo in imajo vse zakramente, on se v cerkvi ne prikaže. Pride le takrat, ko imajo otroci obhajilo, birmo in podobno, ker gre za dogodek, ki je pomemben otrokom.
Zdaj tvoja žena je tudi vedela s kom se poroča, ko se je poročala s tabo, tako kot si ti vedel, v kaj se spuščaš, ko si se poročil z njo. Njej je vera pomembna, enako velja za cerkev in prav je, da to spoštuješ. Ni ti pa treba svetiti zraven ali hoditi v cerkev, če nočeš. Morata se pa oba VNAPREJ dogovoriti o tem, kakšen način preživljanja praznikov bi obema ustrezal oz. bi bil najboljši za vašo družino, ne pa da ona pričakuje tvojo prisotnost, ti greš pa na ‘odddih’. Pogovarjati se morata in sprejemati kompromise, pa bo šlo.
Tvoja baba je mal “zmesana” sori. Stokrat raj grem na izlet, dopust in KVALITETNO prezivim cas s SVOJO druzino (ne babico in dedkom). Sej ne recem, grete na kosilo in se podruzite sam non stop pa samo to, je pa zelo zelo zelo staromoden nacin zivljenja. Naj uganem, tudi za bozic ste samo z njenimi doma?
Jaz bi sla na tvojem mestu na psihoterapijo kot par.
Krščanstvo ima 2 velika praznika. Božič in velika noč. Ostalo tako tako. In ti greš in svoj prav pakiraš na veliko noč. Vsak zagrizen krščan bo ta dva praznika preživel v krogu družine, in to verjetno ni tako težko. Se strinjam glede kompromisa, ampak da greš to delat na veliko noč je pa malo tako tako. Kot bi šel za božič. A nisi mogel svoj prav uveljavljat kakšen drug praznik? Ali praznujejo samo ta dva, pa je zate se to preveč? In ja, nisem verna ampak mislim da si res en tepec. Kot bi pustil svoje za božič same ti pa šel na otoke. Nevem no, malo bedno je to.
Sem gledal 24ur, 11.04.2023 ob 11:23
Krščanstvo ima 2 velika praznika. Božič in velika noč. Ostalo tako tako. In ti greš in svoj prav pakiraš na veliko noč. Vsak zagrizen krščan bo ta dva praznika preživel v krogu družine, in to verjetno ni tako težko. Se strinjam glede kompromisa, ampak da greš to delat na veliko noč je pa malo tako tako. Kot bi šel za božič. A nisi mogel svoj prav uveljavljat kakšen drug praznik? Ali praznujejo samo ta dva, pa je zate se to preveč? In ja, nisem verna ampak mislim da si res en tepec. Kot bi pustil svoje za božič same ti pa šel na otoke. Nevem no, malo bedno je to.
Lahko tudi obrneš zadevo in rečeš: kdo bi za praznike, ko je ožja družina lahko edino v miru skupaj, hodil po cerkvah in žegnanjih, se ukvarjal s sorodniki, če pa lahko preživi dan skupaj s svojim možem in otroki?
Res ne razumem, kaj ti je tako hudo? Vedel si v kaj se spuščaš a si se in si menil da jo boš spremenil. Se tebi ne zdi to hinavsko?
Na dopust lahko greste kateri koli vikend ali teden v letu. To je pravi kompromis, če ti je res do kompromisa in ne samo do tega da imaš ti prav.
Če ne spoštuješ tega kar ji toliko pomeni, tudi nje ne spoštuješ.
Velika noč je največji krščanski praznik! Veliko pomeni ne samo vernim, tudi nevernim. Tudi neverni ljudje pričakujejo praznik, imajo moralne vrednote, če ne drugega skuhajo šunko, spečejo kruh, potico, pobarvajo jajca. Že iz tradicije in že iz spoštovanja do svojih prednikov. Ti pa svoji globoko verni ženi narediš nekaj takega, da greš sam na potovanje! Ali ti družina nič ne pomeni?
Velika noč je samo enkrat v letu in Božič je samo enkrat v letu. Nam vernim prazniki ogromno pomenijo. Ne predstavljam si, da bi šla za eden ali drugi praznik na neko xx potovanje! Že tako in tako me potovanja ne zanimajo preveč.
Preden si se poročil, si vedel, v kaj se podajaš.
brezbesed57, 11.04.2023 ob 11:56
Velika noč je največji krščanski praznik! Veliko pomeni ne samo vernim, tudi nevernim. Tudi neverni ljudje pričakujejo praznik, imajo moralne vrednote, če ne drugega skuhajo šunko, spečejo kruh, potico, pobarvajo jajca. Že iz tradicije in že iz spoštovanja do svojih prednikov. Ti pa svoji globoko verni ženi narediš nekaj takega, da greš sam na potovanje! Ali ti družina nič ne pomeni?
Velika noč je samo enkrat v letu in Božič je samo enkrat v letu. Nam vernim prazniki ogromno pomenijo. Ne predstavljam si, da bi šla za eden ali drugi praznik na neko xx potovanje! Že tako in tako me potovanja ne zanimajo preveč.
Preden si se poročil, si vedel, v kaj se podajaš.
Toleranca vernih je neizmerna. Vsakič znova to potrdite. Mar res ne vidite, kako egoistično zvenite? Ker tebi ne paše na potovanja, potovanja tudi za druge v tem času ne bi smela imeti smisla. Ker tebi prazniki veliko pomenijo, bi morali veliko pomeniti tudi drugim. Mar res?