v jugoslaviji so podpirali socialce
Vsak socialec je lahko imel hišo, stanovanje. Na šihtih se ni delalo nič. V nič se ni vlagalo, razen v JNA, socialce in zaostale fabrike. Račun pa plačujemo danes, ko imamo afriško zdravstvo in kubansko infrastrukturo. Vsaj v JNA in zaostale fabrike ne vlagamo več, v socialce pa žal še zemraj, no vsaj vsak klošar ne more več postavit hiše.
Ni res da ne podpiramo zaostalih fabrik, ravno včeraj je holob namenil 200 miljončkov našega denarja zaostali fabriki hidriji, kjer zaposlujejo par sto mujotov na štanci, izdelke pa delajo po licenci iz kitajske. Kar pa se hiš iz socializma tiče, danes večinoma propadajo, ker jih socialci, ki so jih zgradili v tržnem sistemu ne mroejo vzdrževat. Prav tako je bila kvaliteta gradnje zanič, potres druge stopnje pa že vse razpoka.
daljinec, 10.05.2023 ob 06:43
Vsak socialec je lahko imel hišo, stanovanje. Na šihtih se ni delalo nič. V nič se ni vlagalo, razen v JNA, socialce in zaostale fabrike. Račun pa plačujemo danes, ko imamo afriško zdravstvo in kubansko infrastrukturo. Vsaj v JNA in zaostale fabrike ne vlagamo več, v socialce pa žal še zemraj, no vsaj vsak klošar ne more več postavit hiše.
Počen kokoši, še nisi šel spat?
*
Socialc je imel hišo? Moji starši so kupili zemljo z dediščino, gradilo pa se je tako,d a so prišli iz službe, pojedli in šli na parcelo. Ni bilo morja, izletov, samo garanje. Pomagali so drug drugemu pri gradnji, tako da to, kar vi pišete lahko piše sami nekdo, ki nima pojma. Pa kje se najdete, pacienti. Me prav zanima, če ste se pripravljeni odreči vsemu, čemur so se moji straši, da bi prišli do hiše. Imeli so vizijo, ki so si jo tudi uresničili. Respect.
Noro kaj slišim – v jugoslaviji da se je podpiralo socialce? Pa saj to je razvidno že iz imena – socializem! Cel sistem je obstajal zaradi socialcev, ki so dobili zastonj kredite, plače za nič kaj dosti dela, sindikalne izlete pa še kaj. Plačala pa je tujina v obliki kreditov, zdaj pa te kredite odplačuje mladina, da so njihovi starši lahko uživali!