V trgovini 2 minuti čez 9
Grem v trgovino. Zaluštalo se mi je pivo. Res nikoli se mi ne. Ne pijem alkohola doma! Danes se mi je. Grem zadnji moment v trgovino. Pridem na blagajno. Ura 9.02 in mi pridajalka pravi, nič ne bo, ura je 9.02, alkohol se lahko kupi samo do devetih. Prosim? ob 8. 58 lahko kupim pivo, ob 9.02 ga ne morem. Dobim pa ga lahko v lokalu, kjer ga plačam vsaj duplo. Wtf? Kateremu manijaku se to zdi normalno? Mi zna kdo to budalaštino razložit. V čem je fora? A to potem povzroča manj alkoholizma, al kako?
Anonimno316, 15.05.2023 ob 00:51
Zakon je bil sprejet z določenim razlogom. Razmislite zakaj!
Razlog je kretenski in vsegliharski.
Mi smo tudi nekoč reševali v službi eno krizno situacijo celo noč. Zjutraj je bilo v zadovoljstvo vseh rešeno in smo se odločili, da gremo kratko proslavit in potem domov spat. Nič iz tega, alkohola zjutraj v lokalih ne smejo streči.
Tisti, ki je sprejel tole traparijo, je imel v glavi, da ljudje ponoči spijo, zjutraj vstanejo in zvečer gredo spat.
Kaj pa tisti, ki imamo to premaknjeno? Lahko celo povsem diametralno?
To velja že natanko 20 let: https://www.finance.si/50549/Alkoholne-pijace-v-trgovinah-na-voljo-le-med-7-in-21-uro
Vsi ki se spravite zadnje minute v trgovine ste norci. Prav da vam ne ustrezejo. Eni bi zadnje sekinde prisli po faking zemlo, kruh, po 5 dag klobas, po 10 dag mletega mesa… fukjeni ste. Ce delate popoldan lahk grete v trgovine zjutraj, ce pa delate zjutraj la se gre ob normalni uri ob 6ih, 7ih… ok recimo se ob 8ih. Vi ki pa pridete par sekund prej ko se trgovina zapira pa res niste normalni. Mislite si da morate do 21.00 imet VSE na razpolago… nenormalni ste.
Pravilno bi bilo, da ze 15 min pred zaprtjem trgovine ne bk spuscali nikogar not. Vsi ki so prisli prej kot 15 do 21 poiscite kaj rabite pa spizdite ven, 15 min do 21te pa nimate vec kaj hodit not, ker itak ce je vecja trgovina (po navado so samo tiste vecje do 21.00 odprte, mala pri nas se zapere ze ob 19.00) pol si ga itak bluzite po trgovini, skacete sem pa tja. Na blagajno pa bi komaj ob 21.00 sli te ko bi trgovina mogla bit ze zaprta.
Sej trgovci tud grejo domu, se spocijejo, majo druzine. Pa vas boli kurac ce so zarad vas pozni ali ce bi zaradi vas zamudili avtobus (da ma nekdo avtobus 21.15 ampak je zarad vas zamudil, potem pa caka se vec kot pol ure na drug avtobus). Ampak ne boli vas kurac. Samo, da grete vi po eno faking zemlo, po en roglicek, po 10 dag klobas, po eno faking pivo, po en faking zvecilni gumi, po eno bederco k mesaru.
Prizadeti ste.
Anonimno 6774, 15.05.2023 ob 00:59
Razlog je kretenski in vsegliharski.
Mi smo tudi nekoč reševali v službi eno krizno situacijo celo noč. Zjutraj je bilo v zadovoljstvo vseh rešeno in smo se odločili, da gremo kratko proslavit in potem domov spat. Nič iz tega, alkohola zjutraj v lokalih ne smejo streči.
Tisti, ki je sprejel tole traparijo, je imel v glavi, da ljudje ponoči spijo, zjutraj vstanejo in zvečer gredo spat.
Kaj pa tisti, ki imamo to premaknjeno? Lahko celo povsem diametralno?
Če greste zjutraj pit nimate premaknjeno temveč ste premaknjeni.
Pow392, 15.05.2023 ob 05:43
Najbrz po deveti ne sme vec racunov izdajat, pa nikoli se ne ve, ce ni ravno inspektor tisti s sixpackom v roki.
Don’t hate the player, hate the game.
Ja, štekam kar se trgovine tiče. Ne smejo, ker je tak zakon. Prav je da se ga držijo. Ne razumem pa zakona. Štekaš?
Norci ste, 15.05.2023 ob 09:51
Vsi ki se spravite zadnje minute v trgovine ste norci. Prav da vam ne ustrezejo. Eni bi zadnje sekinde prisli po faking zemlo, kruh, po 5 dag klobas, po 10 dag mletega mesa… fukjeni ste. Ce delate popoldan lahk grete v trgovine zjutraj, ce pa delate zjutraj la se gre ob normalni uri ob 6ih, 7ih… ok recimo se ob 8ih. Vi ki pa pridete par sekund prej ko se trgovina zapira pa res niste normalni. Mislite si da morate do 21.00 imet VSE na razpolago… nenormalni ste.
Pravilno bi bilo, da ze 15 min pred zaprtjem trgovine ne bk spuscali nikogar not. Vsi ki so prisli prej kot 15 do 21 poiscite kaj rabite pa spizdite ven, 15 min do 21te pa nimate vec kaj hodit not, ker itak ce je vecja trgovina (po navado so samo tiste vecje do 21.00 odprte, mala pri nas se zapere ze ob 19.00) pol si ga itak bluzite po trgovini, skacete sem pa tja. Na blagajno pa bi komaj ob 21.00 sli te ko bi trgovina mogla bit ze zaprta.
Sej trgovci tud grejo domu, se spocijejo, majo druzine. Pa vas boli kurac ce so zarad vas pozni ali ce bi zaradi vas zamudili avtobus (da ma nekdo avtobus 21.15 ampak je zarad vas zamudil, potem pa caka se vec kot pol ure na drug avtobus). Ampak ne boli vas kurac. Samo, da grete vi po eno faking zemlo, po en roglicek, po 10 dag klobas, po eno faking pivo, po en faking zvecilni gumi, po eno bederco k mesaru.
Prizadeti ste.
Brezveze da se to sekiraš. Tko je in tko vedno bo. Boljše, da se sprijazniš. Saj čez leta se navadiš.
Enkrat sem v Londonu doživela. So rekli ura je 20h, ok lahko je bila tudi kaj drugega ni pomembno, pač čas zapiranja. In blagajne so se vse zapirale. Tisti, ki je bil takrat na blagajni je zaračunala do konca ostalim, ki so tavali po trgovini pač niso zaračunali.
Tudi v Avstriji sem že to videla, ob uri se vse ugasne. pri nas pa 5 sek do ure še notr lahko prideš potem pa v miru lahko nabavljaš.