Najdi forum

Splash Forum Politični čvek Mesec mi bo sedaj še pokojnino zmanjšal in to drastično

Mesec mi bo sedaj še pokojnino zmanjšal in to drastično

Berem, da Mesec razmišlja, da bi lahko imeli pokojninski sistem, kjer bi vsi dobili enako pokojnino, če hočeš več, pa si vplačuj individualno.

Ja, kaj pa mi, ki nam manjka 10 let do penzije in ker imamo pač višjo plačo pričakujemo višjo penzijo in zato pač nismo dodatno prostovoljno vplačevali. Kaj bo pa z nami?

Počasi, počasi bom začela desnico volit. Pa si nisem mislila, da bo to kdaj mogoče.

Zajamčena bo 700. Če boš pa ti imela npr., po še sedanjem, npr 24 letnik plač v povprečju 2 jurja, pa ne boš imela sam 700. Zajamčena 709vje kot minimalna 1200. In ne manj. Lahko pa več.

Da bi bilo pa kar vsem isto, pa ne vzdrži. Ker bovtreba pol še nalo bolj v plače povrtati. In če so prišli komaj do minimalnih plač ter pokojnin, in predno se ostale dostojne plače znajdejo na plačilnih, pa verjetno njega ne bo več v vlogi, v kateri je sedaj.

Vsi z do 1300 neto plače bodo na minimalni penziji, oz. če se sedaj ne gremo vsakega evrčka šteti tam do 15oo evrov.

Govori da bo dal, bomo dali, pa nima en mesec prave delovne dobe, kar ste volili, to imate.

Kdaj vam bo jasno postalo, da je leva vlada dobra samo za brezdelneže in tiste ki se izogibajo davkom.

Kdor je volil to golazen je nor, to smo govorili že takrat, ko boste pa še bedaki to spoznali bo pa morda začelo iti na bolje

Pkojninski sistem je tak, da s staranjem prebivalstva vsi drsimo proti minimalni penziji, saj vsakih nekaj let poslabšajo odmerne procente. Z dvigi minimalne penzije se ta proces zgolj pospešuje, ampak tudi brez tega bi sčasoma prišli na isto točko. Če ne bo drastičnih spremembe je končni scenarij res tak kot piše v uvodnem sporočilu: vsi na minimalni, kar je več je to, kar ti je uspelo sami  pravarčevati.

S tem je potem prispevek za ZPIZ (odmerjen od prihodkov) v resnici davek, kot npr. dohodnina. Več zaslužiš, več plačaš, a dobiš od države nazaj enako kot tisti, ki plača malo ali nič.

S čim si avtor ti zaslužiš v službi višjo plačo, če še na moonu pišeš neumnosti.

Kje je tu pravica. Ljudje ki plačujejo po 10x več od plače, bodo imeli isto. To je totalno nefer. Levica j ukradla to vlado , bebček Golob pa to dovoljuje

Poslanstvo levice je podpiranje nedela. Tako je bilo vedno in vedno bo.

New Report

Close