Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek So oblačila iz Mane primerna za v službo?

So oblačila iz Mane primerna za v službo?

Kaj menite? In koliko ste stare oz. za katero starostno skupino so primerne? Ali starost sploh igra vlogo?

Za kakšne vrste službo? Pa drugače, a mogoče piše na oblačilih kdo jih izdeluje. Če človek obleko zna nositi in je tudi drugače urejen, mu takih nebuloz sploh ni treba spraševati.

Seveda so primerna, samo pazi, da se ne vidi etiketa Mana. Ker to je potem tako, kot da bi šla v oblačilih iz Hoferja ali Lidla v službo. Ne moreš, no

Seveda so, mana je avstrijska firma, ki ne da kaj dosti na show, ima pa lepo krojena oblačila klasičnih krojev. Čeprav so cene ugodne, so oblačila kvalitetnejše izdelave,par rangov višje od kake Orsay, bi rekla bolj na nivoju s. Oliver.

Odgovor na objavo uporabnika
Queen nepr., 04.07.2023 ob 11:14

Seveda so, mana je avstrijska firma, ki ne da kaj dosti na show, ima pa lepo krojena oblačila klasičnih krojev. Čeprav so cene ugodne, so oblačila kvalitetnejše izdelave,par rangov višje od kake Orsay, bi rekla bolj na nivoju s. Oliver.

Jaz sem veliko kupovala v Mani, razvno zaradi bombaža, pa ker se mi je zdela kakovost kar v redu. Ampak ne več, žal. Majice s kratkimi rokavi po enem pranju vse zategne, da o tem, kako se skrčijo po dolžini in razširijo v širino sploh ne govorim. Pri modrcih takoj pogledajo kosti ven npr.

Oblacila iz mane so iz Kitajske.

V Orsay sem pred 2 letoma kupila kratke majičke, ki so se raztegnile in so fuč. Ne vem, ali je to zaradi pranja, ali zaradi materiala? Ker se mi pri več majičkah to zgodi, ne glede na trgovino.

Kar se tiče modrcov s kostjo je tako, da jih ne bi prali v pralnem stroju, ampak na roke. Jaz to prakticiram, a ko se mi ne da, vržem v pralni stroj. Se mi je že zgodilo, da je ravno zaradi par pranj modrcov v pralnem stroju kost šla in je bilo konec.

nič več, 04.07.2023 ob 12:00

Jaz sem veliko kupovala v Mani, razvno zaradi bombaža, pa ker se mi je zdela kakovost kar v redu. Ampak ne več, žal. Majice s kratkimi rokavi po enem pranju vse zategne, da o tem, kako se skrčijo po dolžini in razširijo v širino sploh ne govorim. Pri modrcih takoj pogledajo kosti ven npr.

Tudi jaz imam tako izkušnjo. Tam kupujem morda samo še cote za prosti čas.

Si Me pa nasmejala! Pa ne, da bi bil SO ne vem kaj, ampak večina stvari je v redu, sem pa kupila tudi že zadevo, ki me je totalno razočarala.

Ampak Mana je pa bolj na nivoju Kika. Moji dve izkušnji: otroška majica, ki se ni dala potegniti čez glavo, ker je bila odprtina čisto preozka. Posteljnina, bombaž,  po prvem pranju na 40 stopinj se je tako skrčila, da je bila konkretno manjša od kovtra.  To je bilo zame dovolj. Je pa otrok dobil za RD še par zadev od tam, vsem je bilo skupno, da so izgubili obliko po enem ali dveh puranjih, šivi zamaknjeno, material raztegnjen….

Kakšne imate nekateri…, 04.07.2023 ob 13:06

Si Me pa nasmejala! Pa ne, da bi bil SO ne vem kaj, ampak večina stvari je v redu, sem pa kupila tudi že zadevo, ki me je totalno razočarala.

Ampak Mana je pa bolj na nivoju Kika. Moji dve izkušnji: otroška majica, ki se ni dala potegniti čez glavo, ker je bila odprtina čisto preozka. Posteljnina, bombaž,  po prvem pranju na 40 stopinj se je tako skrčila, da je bila konkretno manjša od kovtra.  To je bilo zame dovolj. Je pa otrok dobil za RD še par zadev od tam, vsem je bilo skupno, da so izgubili obliko po enem ali dveh puranjih, šivi zamaknjeno, material raztegnjen….

Povejte mi, v katero trgovino z oblačili? Ne bi se oblačila ne vem kako fensi šmensi, kar pa imajo v s.Oliverju. H&M tudi nič kaj pametnega ne najdem. Sploh enih pametnih kavbojk ne najdem nikjer. Eni nakupujejo na AboutYou, ampak jaz bi fizično trgovino.

Aja, pa v Orsay ne bi šla po majičke, ker so se mi raztegnile. Ne vem, a se mi splača spet pogledat?

V C&A imajo vedno veliko lepih reči, jaz tam vedno kaj dobim in meni se zdi precej kvalitetno, majic imam veliko od tam in tudi po par letih so še vedno lepe, hlače isto.

Mushroom, 04.07.2023 ob 12:05

Oblacila iz mane so iz Kitajske.

vsa oblačila so iz kitajske…. vse naredijo na kitajskem…. ne mislit, da če nosite orsay, s oliver in podobno, da je to narejeno v ameriki, ker ni…..

meni gre ful naživce, ker folk nabija, da je kik, nkd… iz kitajske…. kot, da h&m in c&d, newyorker, mango, mohito…. pa je iz kje drugje, kot iz kitajske…. fak ste obrisani.

Cune so lahko vse primerne za službo, če se znaš pravilno urediti, pravilno kombinirati…. ne glede na to kje delaš.

Kaj nosite, 04.07.2023 ob 13:09

Povejte mi, v katero trgovino z oblačili? Ne bi se oblačila ne vem kako fensi šmensi, kar pa imajo v s.Oliverju. H&M tudi nič kaj pametnega ne najdem. Sploh enih pametnih kavbojk ne najdem nikjer. Eni nakupujejo na AboutYou, ampak jaz bi fizično trgovino.

Jaz kupujem oblačila in obutev samo še na spletu,  sem že prej v 80%, po covidu pa mislim, da sem samo en plašč nabavila v trgovini, vse ostalo preko spleta, tudi spodnjice :). Različni trgovci, je pa vsem skupno to, da poznam znamke, ki jih kupujem, nikoli na blef. In res redko katero stvar vrnem,  ker mi ne bi bila prav ali pa bi bila drugačna kot v opisu (pa kupujem vse od oblek, bluzic, do modrcev).

Za otroka tudi 100% splet, točno vem kaj lahko pričakujem, poleg tega nabavljam večino stvari ko so znižane, ker se res pozna (popusti so lahko tudi do 60%), kar je pri slovenskih trgovcih redko redko. Zakaj bi se sploh gužvala po trgovinah?

V glavnem oblačila kupujem v Mani in nimam slabih izkušenj. Razen enkrat ene trenirke za doma, šivi so bili postrani, drugače pa je kar OK, glede na to, da so stvari tako zelo poceni. Sicer pa, saj tudi, če kupiš kje drugje kakšna draga oblačila, nimaš garancije, da bo to tako zelo v redu.

Oraketka, 04.07.2023 ob 13:16

vsa oblačila so iz kitajske…. vse naredijo na kitajskem…. ne mislit, da če nosite orsay, s oliver in podobno, da je to narejeno v ameriki, ker ni…..

meni gre ful naživce, ker folk nabija, da je kik, nkd… iz kitajske…. kot, da h&m in c&d, newyorker, mango, mohito…. pa je iz kje drugje, kot iz kitajske…. fak ste obrisani.

Cune so lahko vse primerne za službo, če se znaš pravilno urediti, pravilno kombinirati…. ne glede na to kje delaš.

Takšne neumnosti pišeš zato, ker pač nikoli nisi kupila cunj iz na primer S. Olivera, ki ga primerjaš z nekim H&M.

Sploh ne gre za to, KJE so cunje zašite, ampak gre za kvaliteto materiala in šivanja.

Neka tovarna na Kitajskem dobi naročilo nekega podjetja, na primer S.Oliverja.  Zraven dobi kroje, blago, sukanec.  Po teh krojih se potem šivajo oblačila.

Neka druga tovarna pa dobi npr. po naročilu podjetja C&A, prav tako dobijo kroje, blago,…. in šivajo pač tisto.

Kje je razlika?  Razlika je v kvaliteti.  V tovarni, kjer šivajo za S.Oliver, Commo, Esprit (in ostale znamke srednjega ranga) odrežejo blago v smeri vlaken, v tovarni za C&A , H&M, New Yorker, Mano, tudi Zaro zadnja leta (in ostale nizkocenovne znamke) pa tega ne upoštevajo in izkoristijo vsak “odpadni” kos, zato šivi po pranju vlečejo.  Prav tako so šivi sami po sebi povsem drugačni, slabo zašiti, razpadajo.   Enako je z barvami, blago nizkocenovcev je strupeno.

Skratka, od a do ž je razlika – pri vsem, od kvalitete blaga do materialov sukanca, šivanja.  Zato ne nabijajte o tem da “vse narejeno na Kitajskem”, ker to ne pomeni nič.  Tako kot ne moreš primerjati dveh pralnih strojev različnih znamk, čeprav sta “oba narejena na Kitajskem”.

Aja, pa še to. Od znamk ki si si jih naštela, je edina normalna samo S.Oliver,

h&m in c&d, newyorker, mango, mohito, pa kakšna Bershka, Kik, NKD, Pepco… to vse spada pod nizkocenovce.

Ne kupujem vec tam od kar mi niso nosecniska oblacila zdržala 1 nosecnost v enem letnem času.

Zal slaba kvaliteta.

Kaj nosite, 04.07.2023 ob 10:51

Kaj menite? In koliko ste stare oz. za katero starostno skupino so primerne? Ali starost sploh igra vlogo?

Ne, samo oblačila iz Mirele.

Tudi meni je za cunje škoda dat veliko denarja, po drugi strani pa sem rada urejena. Nek kompromis sta mi Zara in H&M,  kdaj Reserved pa tudi Sportina, ko je znižanje, nikoli ne kupim po redni ceni. Majčke in oblačila za prosti čas pa NY in Bershka. Kupim si manj, pa tisto, da zgleda ok, imam pa filig za kombinacije in trende (res veliko pregleda outfite na Pinterestu).

Vedno si je najprej potrebno narediti kvalitetno bazo (tu imam jaz večinoma Zaro):

1. Za v službo je to – bela srajca, nevtralna majčka s 3/4 rokavi (letos so črtaste v modi), črne hlače, suknič(v krojih/barvah, kar se pač nosi trenutno), usnjeni mokasini ali salonarji (če nosite petke)

2. Za proste dni je to – kavbojke, športne hlače ali legice, pulover s kapuco, par majčk, lahki športni čevlji (jaz nosim navadne bele superge).

Potem pa lahko dodajaš ralične kose in dodatke tudi iz Mane, če je kaj lepega.

Kupujem na spletu, 04.07.2023 ob 13:35

Jaz kupujem oblačila in obutev samo še na spletu,  sem že prej v 80%, po covidu pa mislim, da sem samo en plašč nabavila v trgovini, vse ostalo preko spleta, tudi spodnjice :). Različni trgovci, je pa vsem skupno to, da poznam znamke, ki jih kupujem, nikoli na blef. In res redko katero stvar vrnem,  ker mi ne bi bila prav ali pa bi bila drugačna kot v opisu (pa kupujem vse od oblek, bluzic, do modrcev).

Za otroka tudi 100% splet, točno vem kaj lahko pričakujem, poleg tega nabavljam večino stvari ko so znižane, ker se res pozna (popusti so lahko tudi do 60%), kar je pri slovenskih trgovcih redko redko. Zakaj bi se sploh gužvala po trgovinah?

A Lahko das kak link do teh spletnih trgovin?

Za koga to sprašuješ. Za sebe. Ti pa res ne rabiš biti oblečena. Za doma je dobra pižama ali pa kar Evin kostim.

Mana ni avstrijska.

V Kiki ne pečejo oči in ima cela trgovina tak čuden dih, česar v drugih trgovinah ni.

Cisto navadne bombazne majcke ze nekaj let kupujem v Kiku, bombaz z nekaj elastana, najstarejse so stare 4 leta in jih se vedno nosim, sem kupila takrat naenkrat enih 20 ali celo vec majc, kratek rokav, dolg rokav in brez rokavov v razlicnih barvah in dejansko nosim vse majce skozi celo leto, tiste poletne pozimi namesto spodnje majce, tako da so vse redno v obtoku in pranju, pa so vse ok, razen parih, kjer se mi je rob malo odsil. Zdaj samo vsako leto dokupim kaksno novo barvo ali pa enako barvo, da jih imam vec za zamenjat. Imam tudi bele in crne, po vecletnem pranju so crne mogoce malo zbledele, a ni neke sile v primerjavi z novejsimi crnimi, bele imam pa za spat, oprane so bile vsaj 100x, prej veckrat in so se vedno cisto bele.

Podobne basic ima tudi Takko, samo so malce krajse in mi znajo bit prekratke, v CA so mi pa prekratke.

Kar zadeva pa lepse majce, kupujem kjer naletim.

Iz Mane imam nekaj stvari, a se izpred 10 in vec let, ko se je dobilo se kaj dobrega. Imam en njihov volnen plasc, ki ni bil poceni, kupljen na znizanju ta vec kot 100€ takrat, a ga nosim tudi ze vsa ta leta in se kar ne da, traja in traja. Vcasih zavijem v Mano pogledat, a se mi zdi, da je vse bolj uboge kvalitete, cenovno pa sploh ne ugodno gkede na (ne)kvaliteto.

Za sluzbo bi za zacetek kombinirala Orsay, Reserved in HM, take cisto basic pisarniska oblacila, cene so ugodne, pa tudi dobis kaj ok, ceprav tudi Orsay je nazadoval s kvaliteto, vcasih so imeli res dobre in ugodne stvari za suzbo, zdaj pa gledam, da imam v omari njihove 10-15 let stare stvari, ki boljse izgledajo od novih.

New Report

Close