Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek skuhala v nedeljo za cel teden?

skuhala v nedeljo za cel teden?

Kuhanje med tednom mi ne gre, prevec casa mi vzame.

Zasledila sem, da si Americani recimo v nedeljo skuhajo za cel teden, dajo v posodice in samo jemljejo posodice iz hladilnika za v sluzbo za kosilo. Celo solato si otrebijo in narezejo v nedeljo in jo jedo recimo v cetrtek.

Skrinjo imam majhno, za par posodic, tako da zamrzovanje odpade.

Kaj skuhati ali pripraviti v nedeljo, da das lahko v hladilnik in potem jes cel teden ali pac samo kaj malega dokuhas?

Poglej na YT, milijon posnetkov o tem …

Solate otrebljene v nedeljo ne bi jedel v četrtek.

Američani sploh ne vedo, kaj je zdrava hrana. Malo si poglej njihovo kilažo.

Odgovor na objavo uporabnika
hjaahh, 13.09.2023 ob 16:30

Solate otrebljene v nedeljo ne bi jedel v četrtek.

Američani sploh ne vedo, kaj je zdrava hrana. Malo si poglej njihovo kilažo.

Pa ravno ti Americani, ki naj bi pazili na tezo, kuhako v nedeljo za cel teden.

Ne vem, če gre to. Se mi zdi, da maksimalno 4 dni v hladilniku. Kaj vem rižota, zelje, segedin, jota, ričet, pečenka, … jaz ne bi imela tega več kot 4 dni v hladilniku. Zmrzovalnik ja, hladilnik pa dvomim, da je ok. Že 4 dni se mi zdi veliko.

Solata narezana je pa že drug dan rjava.

Kuham zmeraj za naslednji dan. Vnaprej. Že prejšnji dan vse pripravljeno. Npr.
praženje čebule mi vzame največ časa in pa rezanje mesa in priprava zelenjave. Vse je pripravljeno že prejšnji dan. Največ časa v pripravi hrane, kuhamo največ preproste jedi z dodatki mesa, zelenjave, riža, testenin, krompirja. In osnova je vedno v nulo ‘stenstana’ čebula, precej čebule. V prafaktorje ‘stenstana’ čebula daje okus in rabim pol ure samo za čebulo. In ta je ‘stenstana’ vnaprej, potem je vse drugo hitro narejeno.

V glavnem, kuham za en dan vnaprej, da je že vse (skoraj) pripravljeno, samo pogreješ in še kaj dodaš.

Če si skuham za večkrat si ponavadi za za dva dni.

Včasih si skuham omako za tri dni (Jo dam v steklene lonce za shranjevanje.). In jo imam naprimer za 4 dni, če pride kaj vmes in vmes jem tudi kje drugje.

a to oni Američani iz Philadelphije se tako prehranjujejo? 

pikimepiki, 13.09.2023 ob 19:23

Kuham zmeraj za naslednji dan. Vnaprej. Že prejšnji dan vse pripravljeno. Npr.
praženje čebule mi vzame največ časa in pa rezanje mesa in priprava zelenjave. Vse je pripravljeno že prejšnji dan. Največ časa v pripravi hrane, kuhamo največ preproste jedi z dodatki mesa, zelenjave, riža, testenin, krompirja. In osnova je vedno v nulo ‘stenstana’ čebula, precej čebule. V prafaktorje ‘stenstana’ čebula daje okus in rabim pol ure samo za čebulo. In ta je ‘stenstana’ vnaprej, potem je vse drugo hitro narejeno.

V glavnem, kuham za en dan vnaprej, da je že vse (skoraj) pripravljeno, samo pogreješ in še kaj dodaš.

Tudi jaz kuham danes za jutri ali za dva dni v naprej, ampak tempo je ubijalski in domov prihajam pozno, na pol crknjena, ko skuham, pa samo se dol padem, pa ne kuham 6 hodov, ampak nasekljaj to, nasekljaj ono, stojim ob stedilniku ali pultu vec kot eno uro, dokler skubam in pomijem in pospravim.

Razmisljam, kako si poenostavit. Nekaj sem raziskovala, res vecinoma uporabljajo skrinjo, ob nedeljah pa nekaj kuhajo, nekaj pecejo, nekaj na rostilj, torej vec razlicnih toplotnih obdelav hrane, potem pa samo skup zlozijo. Gledam sveze narezane kumare in paradiznik v posodicah, zraven meso, kvinoja ali riz, kaksen brokoli oziroma neka toplotno obdelana zelenjava, vse v eni posodici in na njej listek ‘sreda’, a pripravljeno v nedeljo. Svezo zelenjavo mi ni problem narezat dan prej ali vzet s sabo v sluzbo in tam narezat, tudi riz bi skuhala en dan prej. Kaj pa toplotno obdelana zelenjava? Nikoli nisem imela teh stvari vec kot dva, tri dni v hladilniku.

kaj bi lahko, 13.09.2023 ob 16:26

Kuhanje med tednom mi ne gre, prevec casa mi vzame.

Zasledila sem, da si Americani recimo v nedeljo skuhajo za cel teden, dajo v posodice in samo jemljejo posodice iz hladilnika za v sluzbo za kosilo. Celo solato si otrebijo in narezejo v nedeljo in jo jedo recimo v cetrtek.

Skrinjo imam majhno, za par posodic, tako da zamrzovanje odpade.

Kaj skuhati ali pripraviti v nedeljo, da das lahko v hladilnik in potem jes cel teden ali pac samo kaj malega dokuhas?

To delajo samo luzerji, pa še to gre bolj za štetje ogledov in ne realo.

Daj link do teh nebuloz.  Mislim, da bi bil nekdo tako fuknjen, da bi jedel postano, staro hrano?  Ne rečem kakšen segedin, golaž, ričet, filane paprike, te zadeve so  že v štartu  boljše naslednji dan in zdržijo v hladilniku več dni, ampak tudi pri teh jedeh se po po 4+ dneh razvije okus po postanem, starem, začnejo pridobivati nek priokus in vonj.

Medtem ko neki makaroni, krompir, zelenjava, riž…. A ti res misliš, da ljudje jejo 5 dni star kuhan krompir in makarone, rjavo in po gnilem smrdljivo solato,….  daj ne seri.

Komot si skuhas za 3dni komot. Ze to ti bo pomagal. Za dva dni das pa v skrinjo.

Al pa si kupi malo skrinjico. Glih prav zate.

Tud npr zelje lahko naribas za vec dni. Pa si sproti naredis solato.

Solato glih tako. Tok pazi da jo osusis ko jo das v hladilnik.

Razne corbe zelenjavne. In mesne Vse pocakajo 3dni.

Ne kompliciraj si zivljenje. Poenostavi si ga. Prvo pravilo zivljenja. In drugo

Da ne delas nic kar ti ni

v Arizoni vržejo toast, sir in šunko na asfalt pa imajo topli sendvič

Vse z zdravo pametjo. Omako za makarone komot vnaprej skuhaš, za v hladilnik ali skrinjo. Makarone pa potem sproti kuhaš, ziher nisi tako zmatrana, da tega ne bi zmogla. Istočasno z gretjem omake.

Filane paprike , narediš dva lonca in imaš za štirikrat. Ali pa omako bolognese za špagete, en kg mletega mešanega, omaka, vse skupaj pride omake za trikrat. Na tak način imaš par jedi zmrznjenij in ko nimaš časa, odmrzneš

Juho vedno skuham v nedeljo…ena gre v hladilnik ostalo v skrinjo. ..skrinja majhna( skupaj hladilnik skrinja) solato pripravim dam v hladilnik brez,da jo operem….meso enako…golaz,paprikas,segedin zamrznem v malih posodicah…edino prilog ne pripravljam…te vsak dan sveze…krompir na drobno narezem..skuhan 15minutah…kuskus z zelenjavo….10minut…piscanec-puranje-zvecer nasolim-spaniram dva kosa ostaneta v hladilniku..ostalo v posodice v skrinjo..vroci zrak 20-30minut..peceno-panirano….ribe enako…vse pripravljeno na vroci zrak….

Le govedino kuham v soboto-nedeljo….rabi dalj casa..svinsko ne jem..postanih prilog se manj…

Sem gledala par teh posnetkov in mi ni jasno, še manj pa zdravo in dobro 4-7 dni stara hrana. Ne hvala!

Jedi na žlico pa skuham (ponavadi ob sobotah) za 2-3× in dam v skrinjo ali v hladilnik za max naslednji dan. Ostalo kuham sproti, za kosilo porabim od 15-30 min.

Danes recimo – zelena solata z ribanim korenjem, file piščanca v naravni omaki, kupljeni njoki – 15min dela.

Včeraj – rižota s teletino, papriko in bućkami, paradižnikova solata – 30 min dela/kuhanja.

Jutri bodo filane paprike iz zaloge in pire korpir.

V petek kus-kus z zelenjavo, popečen losos, radič – max 15min.

Potemampa so še hitrejše variante kosil – kupljeni štruklji&kremna juha ali džuveč riž&pišč.nabodala ali paradižnikove/carbonara testenine&solata ali steak&sotiran krompir&solata ali pire&špinača&jajce,…..

Kuham za dva dni…včasih ostane za tretji dan in kaj samo kombiniram.   Saj če si sama ti ni treba vsak dan kuhati, vmes greš na malico, vmes ješ samo solato, včasih skuhaš za dva dni…. Če bi bila jaz sama sploh ne bi kuhala.

No glih za cel teden boš pa težko skuhala v nedeljo? Nimaš ob nedeljah nič pametnejšega počet? Cel dan za šporgetom? Daj no…

Naša gospa skuha ob ponedeljkih ona reče temu baze. Torej potensta meso za bolonez, medtem ko pripravlja bolonez naredi še par polpetov spotoma in zamrzne polpete, bolonez je pa v hladilniku. Pripravi kakšne čebulne predomake, da se potem ali zalije z vodo v omako, ali za kakšne zelenjavne juhe predpriprava, ali pa za medene in smetanove omake za razne polivke. Kruhove cmoke tudi lahko narediš (naša kruh, mleko, jajca, malo začimb) stlači skupaj v tako rolado, pa je spet za v skrinjo… Se da. Ne vem kaj bi sicer ti, ampak glih v nedeljo pa res ne no… Dvakrat na teden se spravi kuhat, pa spotoma ko stojiš za pultom naredi še kakšno stvar za skrinjo ali hladilnik pa bo..

Lahko skuhate vse na zlico.Zelo vroce npr.golaz date v steriliziran kozarec za vlaganje zelenjave.Pazite,da so kozarci pri glavi cisti in seveda pokrovi isto.Nato pa zavijete kozarce v debele deke,da se ohladi.Picaka tudi mesec ali dva v hladilniku.Tako kuham jaz za moza soferja.

Na spletu imaš veliko pod temo “mealprep”, kjer en dan nakuhaš za cel teden. Če pa vsa pripravljena hrana res zdrži 6 dni, je pa drugo vprašanje.

ne kuham v nedeljo, kuham v ponedeljek. v hladilniku drži do četrtka/petka

spečem meso, brokoli, bučke, papriko, cvetačo, melancane, brstični ohrovt… na pladnjih v pečici

ko se ohladi, zložim v posode in v hladilnik.

temu nima kaj bit.

Oooo… kako si pridna.  Si morda se fraj? 🤣🤔🤣

Meni se ne da veliko kuhat v enem dnevu. Nerada jem 2x tedensko isto. Tudi kuhinjo imam majhno.

Še najbolj se mi obnese vsakodnevno kuhanje. Pač poenostavim recepte.

Solate, testenine, njoki, kuskus, piščanec, ribe.

Omake so hitre- meso na koščkih ali popečeno, dodam kozarec paradižkove omake, zelenjavne omake, zrežem ostanke zelenjave iz hladilnika. Predpripravljene omake imam vložene domače (vložen sataraš, pasiran paradižnik, mix čebule, bučk, korenja, mix por, korenje, ipd.)

Pac nekaj namiksam in vložim prekuhano ali v slanico (grah).

Ali zamrznjeno.

Potem npr. Pečem meso, vržem pest svežega, zmrznjenega, vloženega, slanega in je.

Jem samo sveže. Iz štedilnika na kroznik

Vasja258, 14.09.2023 ob 21:48

Lahko skuhate vse na zlico.Zelo vroce npr.golaz date v steriliziran kozarec za vlaganje zelenjave.Pazite,da so kozarci pri glavi cisti in seveda pokrovi isto.Nato pa zavijete kozarce v debele deke,da se ohladi.Picaka tudi mesec ali dva v hladilniku.Tako kuham jaz za moza soferja.

To poznam, pozimi skuham kremne juhe ali enoloncnice, dam v kozarce in imam v hladilniku, 2 meseca se noben ni zdrzal, smo pojedli v max dveh tednih, ampak ja, to je odlicna varianta.

New Report

Close