Vožnja v poskusnem obdobju
Glede na celoten forum sodeč nas je tule kar precej, ki smo storili tak ali drugačen prekršek, za katerega fašeš 18 točk, kar pomeni odvzem vozniškega dovoljenja. Veliki večin uspe, da sodišče ugodi prošnji za odlog prenehanja veljavnosti VD in tako posledično tudi določi poskusno dobo. Sam sem dobil k sreči tisti najkrajši možen čas, 6 mesecev.
Tole pišem pravzaprav le zato, ker želim povedati pod kako izjemnim pritiskom je tak voznik, no, vsaj jaz sem. Hočem reči, na kaj vse moraš paziti, da bi ja ne storil kakšnega težjega prekrška, kar se zgodi lahko povsem na hitro in nehote, samo trenutek nepazljivosti in si v riti, če te zasačijo, jasno.Še posebej pa je to pri vožnji po mestu, avtocesta je pravi balsam v tem obdobju.
OK, 50 km/h ni noben problem, tudi pred tem nisem vozil hitreje, ampak, da spremljaš vse ostale omejitve, pa kje je npr. cona 30 in ali boš še uspel pri zeleni čez križišče ali se ti bo ravno ko boš pri semaforju prižgala rumena, pa tam pešec, tukaj kolesar, priznam, da pod takim pritiskom še nisem vozil in mislim, da sem sedaj še nevarnejši za promet kako prej.
K sreči večino mojega poskusnega obdobja traja v teh mesecih, ko je možna vožnja več kakor prijetna, sicer sem se že prej posluževal kolesa, zdaj pa se ga še toliko bolj in prav nič rad ne sedem v avto, ker imam feeling, da je nenehno kje kakšen policaj v zasedi in kje bom padel na radar ipd., uffff…, no, pa sem si olajšal dušo 🙂
Lep pozdrav vsem sotrpinom, če pa ima kdo še kakšna opažanja glede te teme pa naj kaj napiše.